به گزارش «اطلاعات آنلاین»، مهرماه نیز با تورم بالای ۴۵ درصد گذشت و جز در مواردی چون سبزی و حبوبات، روغن و میوه، باقی اقلام مصرفی با افزایش قیمت به دست مردم رسید.
در واقع از جمله کالاهایی که در مهر امسال نسبت به شهریور ماه ارزانتر شده میتوان به کاهش قیمت پرتقال، انار، هندوانه، خیار، خربزه، سیب، موز، بادمجان، برنج ایرانی، سیب زمینی، روغن نباتی جامد، روغن مایع، هویج فرنگی، هلو و پسته اشاره کرد؛ در عین حال که گوشت مرغ و ماکارونی تغییر قیمتی نداشته است.
نمودار بالا وضعیت تورم در مهرماه را توضیح می دهد که نسبت به ماه قبل ۲.۳% و نسبت به سال قبل در همین زمان، ۴۵.۵% رشد داشته است تا ایران همچنان در رتبه ششم پرتورم ترین کشورهای جهان باشد.
مهمترین افزایش قیمتها در مهرماه مسکن و در بخش اجاره بوده است و بیشترین تورم نیز در میان گروههای کالایی متعلق به آموزش بوده است که به نظر میرسد آغاز سال تحصیلی در مهرماه این افزایش قیمت را ترجمه میکند.
شاید جالب باشد بدانید بالاترین نرخ تورم سالانه در میان استانهای کشور متعلق به یزد با ۵۶.۵ % درصد و پایینترین نرخ تورم سالانه نیز در میان استانهای کشور به تهران با ۴۰.۷درصد اختصاص دارد.
مرکز آمار نرخ تورم ماهانه کالاهای خوراکی در مهر را ۴دهم درصد، نسبت به مهر پارسال ۳۵.۷درصد و در بازه یک ساله ۵۵.۹درصد اعلام کردهاند.
نرخ تورم نقطه به نقطه کالاهای خوراکی تازه در مهر امسال ۵۰.۱درصد و سایر خوراکیها ۲۰.۸درصد اعلام شده و بهگفته مرکز آمار ایران، در مهر امسال از ۵۳قلم کالای خوراکی منتخب در نقاط شهری، تعداد ۱۸ قلم کالا، رشد قیمت بالاتر از تورم نقطه به نقطه نقاط شهری را تجربه کرده است.
همچنین بیشترین رشد قیمت در مهر نسبت به شهریور امسال به ماهی قزلآلا، کدوسبز، شیرخشک، قارچ، برنج خارجی، گوجه فرنگی، تخم مرغ، گوشت گوساله یا گاو، کره پاستوریزه، فلفل دلمهای، چای، پیاز و کنسرو ماهی تن و گوشت گوسفندی اختصاص یافته است.
مقایسه قیمت خوراکیها در فاصله مهر پارسال تا مهر امسال، بالاترین رشد قیمت به افزایش ۱۵۰.۷درصدی گوشت گوسفندی، ۱۳۳درصدی گوشت گوساله، ۱۰درصدی کنسروماهی تن، ۸۶.۳درصدی ماهی قزلآلا و ۸۰درصدی پسته اختصاص داشته است.