ابوالقاسم قاسم زاده: بعد از عملیات نظامی موفق یک گردان از نظامیان حماس در داخل اسرائیل، یکباره شوک خبری در داخل و خارج از اسرائیل فراگیر شد و همه گزارش های خبری ـ رسانهای معطوف به موفقیت کامل این عملیات از سوی «حماس» گردید. تا آنجا که «نتانیاهو» بهت زده از غافلگیر شدن در اولین بازتاب درباره این شکست، آشفته در تلویزیون اسرائیل ظاهر شد و چندبار این جمله را تکرار کرد «سراسر غزه را با خاک یکسان خواهم کرد.»
هجوم شهروندان اسرائیلی به فرودگاههای این کشور برای فرار به خارج در سراسر جهان خبرساز شد. دولت نتانیاهو، ابتدا این شکست را متوجه دستگاه امنیتی ـ اطلاعاتی، به ویژه فرماندهی نظامی ـ اطلاعاتی اسرائیل کرد و تشکیل «شورای جنگی» دولت را اطلاع داد.
در اطلاعیه دوم از سوی دولت نتانیاهو دستور قطع کامل آب و برق و غذا و دارو به غزه داده شد. بمباران های متداوم در سراسر غزه کلید خورد.
مسجد و کلیسای تاریخی غزه ویران شد. اغلب افراد عادی که در این مکانها پناه گرفته بودند، به شهادت رسیدند. موازی با آن دوبار شورای امنیت سازمان ملل جلسه فوری و فوقالعاده برگزار کرد که در آن دولت بایدن (نماینده آمریکا) در شورای امنیت سازمان ملل، پیشنهاد آتش بس فوری از سوی نماینده روسیه را «وتو» کرد.
روز بعد فاجعه بمبارانها به اوج رسید چند روز بعد ناگهان خبر بمباران بیمارستان «المعمدانی» جهان را شوکه کرد. شوک خبری بینالمللی چنان شد که نتانیاهو نه تنها در داخل اسرائیل که در اغلب کشورهای جهان «منفورترین» جنایتکار جنگی خوانده شد. آن هم در حالی که «غزه» از همه جهت در محاصره قرار گرفت.
حتی گذرگاه مرزی غزه به مصر با دستور فوری رئیس جمهوری مصر بسته شد. افکار عمومی در اغلب کشورها اعتراض خود را علیه «جنایت جنگی» نتانیاهو و ارتش صهیونیستی اسرائیلی را علنی کردند.
در این شرایط در فاصله کمتر از چند روز، اول رئیس جمهور آلمان وارد اسرائیل شد تا حمایت دولت خود از نتانیاهو را خبر دهد. بعد از این دیداربایدن وارد تل آویو شد و نتانیاهو را به آغوش گرفت و باخبردادن حضور ناوهای جنگی «استراتژیکی» آمریکا در سواحل «مدیترانه» نمایش همسویی نظامی با نتانیاهو داد.
سخنگوی ارتش اسرائیل برای خوش آمدگویی به دیدار بایدن رفت و گفت: «از ابتدای جنگ تا کنون 6 هزار بمب به وزن 4 هزار تن بر غزه رها کردهایم!» اما فاجعهبار بودن بمباران بیمارستان «المعمدانی» که در آن صدها نفر از کودکان، زنان و افراد سالخورده به شهادت رسیدند. حضور بایدن در کنار نتانیاهو را به یک «فاجعه سیاسی ـ انسانی» از دیدار فوری رئیس جمهور آمریکا از اسرائیل مبدل کرد.
هنوز این خبر فاجعهبار در صدر اخبار بینالملل قرار داشت که «نخست وزیر انگلیس» با یک هواپیمای باری ـ نظامی ارتش انگلیس به دیدار نتانیاهو آمد که مورد تمسخر بسیاری از رسانههای بینالمللی، به ویژه رسانههای انگلیس قرار گرفت. در پی فاجعهبار شدن بمباران و کشتار زنان و کودکان و سالخوردگان فلسطینی، در بیمارستان غزه، این هر سه دیدار از سوی رئیس جمهور آلمان، رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر انگلیس در اغلب رسانههای غربی و به ویژه در افکار عمومی مردم جهان فاجعه بار خوانده شده است.
در این فاصله یکباره به صورت غیررسمی دولت نتانیاهو اطلاع داد که بمباران بیمارستان المعمدانی نه از سوی اسرائیل که از سوی «حماس» انجام گرفته است در حالی که همه شواهد نشان میدهد که بکارگیری «بمبهای فسفری» در بمباران بیمارستان «المعمدانی» از سوی رژیم صهیونیستی بوده است. اغلب خبرگزاریها حتی در غرب بنا بر گزارشهای میدانی و مستند برخی از خبرنگاران خود از غزه، دروغگویی دولت نتانیاهو را افشاء کردند.
این شیوه خبری را یک بار «صدام حسین» بعد از بمباران شیمیایی حلبچه به کار گرفت و جمهوری اسلامی ایران را متهم به بمباران کرد. اما بعد از گذشت کمتر از بیست و چهار ساعت، گزارشهای میدانی از بمباران «حلبچه» دروغگویی صدام را برملا کرد. اکنون نیز «نتانیاهو» همان شیوه خبرسازی رژیم جنایتکار صدام در بمباران «حلبچه» را تکرار کرده است.
واقعیت میدانی این است که «نتانیاهو» اکنون در دو جبهه سیاسی و نظامی در بنبست و بحران قرار دارد. نفرت از «نتانیاهو» در داخل اسرائیل چنان علنی شده است که فروپاشی و پایان دولت او را اغلب کارشناسان سیاسی و بینالمللی حتمی میدانند. بایدن نیز با دیدارش از «تل آویو» و در آغوش گرفتن نتانیاهو، اگرچه در محاسبه خود حمایت صهیونیستهای نیویورک و سازمان «اِپک» را جستجو میکند.
اما این سفر مشکلات او را در داخل آمریکا و در افکار عمومی مضاعف کرده است و احتمال شکست او در انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا را افزایش داده است. هم «نتانیاهو»و هم «بایدن» اکنون در دو جبهه «سیاسی و نظامی» در افکار عمومی مردم چه در کشورهای مسلمان منطقه خاورمیانه، چه در اروپا و آمریکا طرد شدهاند. اگرچه همچنان میکوشند با ادامه جنگ و بمباران های وحشیانه سراسر غزه شکست خود را پنهان کنند.