به گزارش «اطلاعات آنلاین»، اتحادیه اروپا پس از آغاز عملیات طفان الاقصی به مارک زاکربرگ در مورد انتشار «اطلاعات نادرست» در شبکههای اجتماعی متا هشدار داد. این سازمان به متا که مالک فیسبوک و اینستاگرام است گفته «۲۴ ساعت» فرصت دارد تا به این درخواست پاسخ دهد و قوانین اروپا را رعایت کند.
شرکتهای رسانههای اجتماعی این روزها شاهد افزایش اطلاعات نادرست درباره درگیری اسرائیل و حماس، از جمله تصاویر دستکاریشده و ویدئوهای دارای برچسب اشتباه هستند. روز سهشنبه اتحادیه اروپا به شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نیز در مورد انتشار چنین محتواهایی هشدار داد.
علاوه بر این، تیری برتون، کمیسیر دیجیتال اروپا به متا گفت که باید ثابت کند که «اقدام به موقع، جدی و عینی» انجام داده است. او در نامهای گفت که این شرکت ۲۴ ساعت فرصت دارد تا اقدامات «مناسب و موثری» که برای مقابله با انتشار اطلاعات نادرست در پلتفرمهای خود انجام داده را ارائه دهد.
علاوه بر اطلاعات نادرست پیرامون جنگ در غزه، برتون گفت که اتحادیه اروپا گزارشهایی از محتوای دستکاری شده و «دیپ فیک» در پلتفرم متا قبل از انتخابات اخیر در اسلواکی دریافت کرده است. او گفت که اطلاعات نادرست در مورد انتخابات تحت قانون خدمات دیجیتال اتحادیه اروپا «بسیار جدی» گرفته میشود.
سخنگوی شرکت متا همچنین به بیبیسی گفت: «از روز آغاز جنگ، ما به سرعت یک مرکز عملیات ویژه متشکل از کارشناسان، از جمله افراد مسلط به زبان عربی و عبری ایجاد کردیم تا از نزدیک بر این وضعیت نظارت کرده و به آن پاسخ دهیم.»
او ادامه داد: «تیمهای ما شبانهروز کار میکنند تا پلتفرمهایمان را ایمن نگه دارند، در مورد محتوایی که خطمشیها یا قوانین محلی ما را نقض میکنند، اقدام کنند و برای محدود کردن انتشار اطلاعات نادرست، با راستیآزمایی شخص ثالث در منطقه هماهنگی داشته باشند.»
روز سهشنبه نیز برتون در نامهای به ایلان ماسک نوشت که «محتوای خشونتآمیز و تروریستی» با وجود هشدارها از شبکه اجتماعی ایکس حذف نشده است! ماسک هم پاسخ داد که شرکت او اقداماتی از جمله حذف حسابهای کاربری تازه ایجاد شده وابسته به حماس را انجام داده است! او از اتحادیه اروپا خواست موارد نقض این موارد ادعایی را اعلام کند.
نکته قابل توجه این است که اتحادیه اروپا حماس را در فهرست گروه های تروریستی قرار داده و این هشدار بیشتر از آنکه نگرانی در خصوص انتشار اطلاعات نادرست و اغتشاش ذهنی کاربران باشد، با هدف حذف اطلاع رسانی حامیان حماس در شبکه های اجتماعی است؛ در واقع اتحادیه اروپا بیشتر دنبال سانسور اطلاع رسانی شفاف درباره جنگ غزه و روایت حماس از عملیات رژیم صهیونیستی است.