اطلاعات نوشت: اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: بر اساس نظام جامع مدیریت دادههای الکترونیک عفونتHIV، تا نیمه اول امسال ۲۳هزار و ۹۰۲بیمار مبتلا به ایدز شناسایی و ثبت شدند که از این تعداد ۱۸هزار و ۳۲۶نفر خدمات مربوط به مراقبت و درمان این بیماری را دریافت کردهاند و ۱۷هزار و ۳۷۷نفر تحت درمان قرار دارند.
به گزارش اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعداد مبتلایان و کل موارد ثبت شده از ابتدا تاکنون، ۴۵هزار و ۸۷۷نفر بودهاند که مرگ ۲۱هزار و ۹۷۵نفر از آنها ثبت شده و پنج هزار و ۵۷۶نفر برای دریافت خدمات به مراکز ارائه دهنده خدمت مراجعه نکردهاند.
این گزارش میافزاید: اگرچه ۸۱درصد کل موارد ابتلا به این بیماری را مردان و ۱۹درصد را زنان تشکیل میدهند اما الگوی راه انتقال و درصد ابتلای زنان و مردان در سالهای اخیر تغییر کرده است؛ به گونهای که از کل موارد شناسایی و گزارش شده در سه ماهه اول امسال، ۲۶درصد موارد ثبت را زنان و ۷۴درصد آنها را مردان تشکیل میدهند.
بر اساس این گزارش، ۵۵درصد از کل موارد شناخته شده در زمان تشخیص در گروه سنی ۲۵تا ۳۹بودهاند و ۷۵درصد از کل موارد شناخته شده در زمان تشخیص در گروه سنی ۲۰تا ۴۵بودهاند که الگوی انتقال سنی در سالهای اخیر تغییری نکرده است .
در ادامه این گزارش آمده است: تخمین زده میشود ۴۶هزار و ۱۴۵نفر در کشور مبتلا به ایدز هستند و علل ابتلا به این بیماری در بین کل مواردی که از سال ۱۳۶۵تاکنون در کشور به ثبت رسیدهاند به ترتیب، تزریق با وسایل مشترک در مصرف کنندگان مواد (۵۶درصد)، رابطه جنسی ( ۲۶درصد) و انتقال از مادر به کودک (۱.۷درصد) بوده است.
راه انتقال در ۱۶.۳درصد از این گروه نامشخص مانده و راه انتقال ۰.۲درصد از این موارد مربوط به خون و فرآوردههای خونی در سالهای پیش از اجرای سیاست پالایش صد درصدی خون سالم توسط سازمان انتقال خون بوده، این در حالی است که در بین مواردی که در سال ۱۴۰۱تشخیص داده شدهاند راه احتمالی انتقال در ۱۶درصد موارد اعتیاد تزریقی، ۵۷درصد روابط جنسی، یک درصد مادر به کودک و در ۲۶درصد نیز راه احتمالی ابتلا بیان شده و از طرفی هیچ مورد ابتلای جدیدی از طریق خون و فرآوردههای خونی ثبت نشده است.