شنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۲ - ۰۶:۱۷
نظرات: ۰
۰
-
یک بانک جدید تأسیس می‌شود/ برنامه دولت برای گسترش هوش مصنوعی در کشور

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تشریح راهبرد‌های جدید برای حمایت از صنایع دانش بنیان  و توسعه هوش مصنوعی در کشور از ارائه پیشنهاد تاسیس بانک اعتبارات دانش بنیان خبر داد.

اطلاعات نوشت: دقیقاً دو سال از سخنرانی مهم مقام معظم رهبری برای جامعه نخبگان سپری شده که در آن از «هوش مصنوعی» به‌عنوان یک مسأله مهم و آینده‌ساز نام بردند و تأکید کردند: این مسئله در اداره آینده دنیا نقش دارد و باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که ایران جزو کشورهای برتر هوش مصنوعی در دنیا قرار بگیرد.

این تاکید رهبری بیانگر اهمیت ورود همه حوزه های تحقیقی و اجرایی در دستیابی سریع به فناوری های حوزه هوش مصنوعی است.

 کارشناسان فناوری های نوین معتقدند که با ورود موضوع هوش مصنوعی به اغلب حوزه های اقتصادی و اجتماعی و تأثیر آن بر سرعت توسعه فراگیر، اینک ضرورت برنامه ریزی برای بهره گیری مناسب از این فناوری مورد تاکید همه  قرار گرفته است.

در حال حاضر کمتر از 3 درصد تولید ناخالص داخلی ایران محصول فعالیت شرکت های دانش بنیان است، در حالی که باید تا پنج سال آینده این سهم به بیش از 7 درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یابد.

دسترسی به چنین هدفی مستلزم حمایت از صنایع دانش بنیان و حرکت به سمت توسعه هوش مصنوعی در تمامی بخش های اقتصادی و اجتماعی است.

روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در گفتگوی اختصاصی با تاکید بر اهمیت بکارگیری هوش مصنوعی در امور اجرایی کشور به خبرنگار ما گفت: به دنبال ایجاد مرکز آفرینش ملی فناوری هوش مصنوعی و جذب ۱۰۰۰محقق در این حوزه هستیم.

وی گفت: شاید تصور شود که حرکت ما در مسیر کاربری هوش مصنوعی خیلی کُند و آهسته است، در حالی که هم اینک ایران رتبه دوم علمی در منطقه را در زمینه هوش مصنوعی دارد.

وی ادامه داد: البته قبول دارم پیشرفت های علمی محققان ما در این حوزه هنوز صنعتی سازی نشده است. فاصله رتبه علمی ما و کاربرد هوش مصنوعی در کشور مطلوب نیست که نشان می‌دهد زنجیره تبدیل علم به فناوری قطع شده است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: این مساله با توجه به تاکیدات دوسال قبل مقام معظم رهبری بر توسعه کاربری هوش مصنوعی، باید مورد توجه ویژه دولت و سایر قوا باشد.

وی ادامه داد: البته هم اینک سندی راهبردی برای توسعه کاربری هوش مصنوعی در حال تصویب است که نسبت به برنامه های قبلی، عملیاتی‌تر و خروجی‌محورتر است.

وی گفت: باید سایر دستگاه  ها را به همکاری هرچه بیشتر برای توسعه صنایع دانش بنیان و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی حوزه ها ترغیب کنیم. یکی از مهمترین دستگاه ها در این حوزه وزارت امور اقتصادی و دارایی و سیستم بانکی کشور است.

به گفته وی وزارت امور اقتصادی و دارایی خوشبختانه پیشگام حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است.

دهقانی فیروزآبادی گفت: جریان ایجاد شرکت‌های دانش بنیان در ایران طی ۲۰سال گذشته با راه اندازی صندوق‌های پژوهش و فناوری آغاز شده و اکنون زیست بوم شرکت‌های این حوزه به شدت بزرگ شده است.

با این وجود عموماً سه نوع شرکت در این زیست بوم می‌بینیم، اول استارت آپ های کوچک، استارت آپ های میانی و شرکت‌هایی با قدمت ۱۰سال که امروز تبدیل به صنعت شده  اند.

دهقانی افزود: برخی از این شرکت‌ها ۳۰۰تا ۴۰۰درصد سوددهی دارند اما شرکت‌های استارت آپی کوچک به کمک‌های بلاعوض در حد ۲میلیارد تومان نیاز دارند.

وی تصریح کرد: شرکت‌های میانی به تأمین مالی در حد ۲۰میلیارد تومان نیاز دارند که ماهانه ۴تا ۵درصد سود دهی دارند. 

شرکت‌های بزرگ هم به تأمین مالی بزرگ در حد ۲۰۰میلیارد تومانی نیاز داشته و می‌توانند به اندازه سود بازار، تسهیلات را بازگردانند و به کمک‌های مالی کوچک بلاعوض نیاز ندارند.دهقانی خاطرنشان کرد: در ۲ماه آینده بازار شرکت‌های دانش بنیان در بازار سرمایه افتتاح خواهد شد و اوراق برای تأمین مالی شرکت‌های دانش، بنیان برای اولین بار منتشر خواهد شد.

معاون علمی و فناوری گفت: بررسی های ما نشان می دهد که هم اینک حدود 9100 شرکت در حوزه دانش بنیان در کشور راه اندازی شده که تعداد آنها یقیناً تا پایان امسال از 10 هزار شرکت فراتر خواهد رفت. 

این تعداد شرکت علاوه بر آنکه نیازهای مالی متنوعی دارند، اما از بنیه اقتصادی خوبی هم برخوردارند که اگر مکانیزم تقویت این بنیه مالی ایجاد شود، می توان نیاز مالی همه شرکت های دانش بنیان را تأمین کرد. 

دهقانی فیروز ابادی گفت: یکی از این مکانیزم های تقویتی، ایجاد یک بانک تخصصی برای ارائه تسهیلات ویژه به صنایع دانش بنیان و هوش مصنوعی است.

وی ادامه داد: برای سیستم فعلی بانکداری ایران بسیار دشوار است که وثایق غیرفیزیکی را به عنوان پشتوانه پرداخت تسهیلات بپذیرد.

بانک ها ما عموماً عادت دارند خانه، ماشین آلان و هر آنچه جنبه فیزیکی دارد را به عنوان ضمانت بازپرداخت تسهیلات بپذیرند و شاید اگر به آنها بگوئیم به یک ایده خلاق یا یک نرم افزار فاقد ماهیت فیزیکی تسهیلات پرداخت شود، بخوبی نپذیرند.از این رو به ایجاد یک بانک تخصصی ارائه تسهیلات در این حوزه نیاز داریم که منابع اولیه آن باید توسط خود شرکت های دانش بنیان تأمین شود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: ما به هیچ وجه دنبال راه اندازی و توسعه بانکداری دولتی نیستیم و بانک توسعه تسهیلات دانش بنیان باید توسط فعالان بخش خصوصی ایجاد شود. 

با این وجود تضمین می کنیم که در صورت استقبال بخش خصوصی و تشکل های این حوزه از راه اندازی بانک تخصصی، به سرعت و بدون کمترین تشریفات اداری مجوز تاسیس چنین بانک اعتباری را از دولت اخذ کنیم.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی