سه‌شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۰:۵۸
نظرات: ۰
۰
-
ماجرای صادرات غیرنفتی!

روی هم رفته، همه می‌دانیم که صادرات غیرنفتی و اقتصاد بدون نفت، چه موضوع مهمی است و چه نقش پررنگی در تزریق ارز به شریان‌های مالی مملکت دارد.

بهروز قطبی در یادداشتی در ضمیمه ادب و هنر امروز روزنامه اطلاعات نوشت: روی هم رفته، همه می‌دانیم که صادرات غیرنفتی و اقتصاد بدون نفت، چه موضوع مهمی است و چه نقش پررنگی در تزریق ارز به شریان‌های مالی و پولی مملکت دارد، که تلاش صادرکنندگان در این راستا بسیار ارزشمند و تحسین‌برانگیز است. 

برگزاری جشنواره تجلیل از صادرکنندگان نمونه فرصتی دست داد تا با این عزیزان به گفتگو بنشینیم و از کار‌و‌بار و دلایل موفقیت آنان، سردرآوریم:

ـ با سلام و وقت به خیر خدمت شما، به عنوان یک صادرکنندۀ نمونه لطفاً بفرمایید که به کدام کشور‌ها صادرات دارید؟

ـ با سلام متقابل، ما تاکنون به کشور‌های عراق، افغانستان، پاکستان و تاجیکستان کالا صادر کرده‌ایم و صادرات به کشور‌هایی مانند ترکمنستان، ونزوئلا و کنیا را هم در برنامه داریم. 

ـ ممکن است بفرمایید چه کالا‌هایی را صادر می‌کنید؟

ـ بله، سالامبور یا همان شلنبه و پوست رودۀ گوسفند و گاو، بستنی، گوشت مرغ، تخم‌مرغ، کشمش، فولاد و لبنیات از عمده صادرات شرکت ماست.

ـ ولی اجناسی مانند گوشت و مرغ و لبنیات که در کشورمان مصرف بالایی دارد و صادرات آن‌ها می‌تواند باعث کمبود و افزایش بی رویّه قیمت‌ها در بازار داخلی شود!

ـ ما در واقع یک شرکت صادراتی و وارداتی هستیم و همین‌که یک کالای صادراتی در بازار کم شد، فوراً یا آنچه را صادر کرده‌ام، به کشور بازمی‌گردانیم یا مشابه آن‌ها را می‌خریم و وارد می‌کنیم!

یکی دیگر از صادرکنندگان نمونه به خبرنگار ما گفت: کشور‌هایی مثل عراق، افغانستان، ارمنستان، تاتارستان و حتی انگلستان و فرانسه و استرالیا و آمریکا هم از جمله اهداف و مقاصد صادراتی ما در جهان هستند. 

ـ واقعاً؟... حجم صادرات شما به این کشور‌ها چه قدر است و چه محصولاتی را صادر می‌کنید؟

ـ‌حجم این صادرات غیرنفتی قابل توجه است. خبر دارید که در حال حاضر میلیون‌ها هموطن به کشور‌های اروپایی و آمریکا و حتی مالزی و اندونزی و سریلانکا مهاجرت کرده‌اند که ما محصولاتی مانند: سس بهروز، چیپس و پفک مزمز، گوجه فرنگی، ماکارونی زر ماکارون، کنسرو لوبیا و عدس، فلفل دلمه‌ای و ده‌ها قلم کالای دیگر را به کشور‌های یاد شده صادر می‌کنیم. آن وقت فروشگاه‌های ایرانی، آن‌ها را به هموطنان‌مان می‌فروشند! 

نفر بعدی، یکی از صادرکنندگان عمدۀ میوه است که می‌گوید: ما سیب‌های دماوند و ارومیه را صادر و به جایش موز وارد می‌کنیم و خیلی هم سود می‌بریم. البته مشکل کوچک اینجاست که اگر سیب را مثلاً کیلویی ۲ دلار بفروشیم، موز را باید کیلویی ۶ دلار بخریم و وارد کنیم!

شنیدیم که اخیراً گوجه فرنگی و بادمجان دلمه ای‌های صادراتی شما از روسیه برگشت داده شده است. علت چیست؟

ـ به جهنّم که آن‌ها را برگشت داده‌اند. به قیمت بهتری در میادین میوه و تره‌بار شهرداری خودمان می‌فروشیم و سودش را می‌بریم!

گفتگوی اختصاصی با رئیس دفتر معاونت امور صنعتی و غیره! 

رئیس دفتر معاونت امور صنعتی در وزارت صنعت‌یابی و مدیرعامل شرکت صنایع نوظهور و بررسی اوضاع آن‌ها در ایران در گفتگو با خبرنگار ما، در پاسخ به این که آیا ما در مورد صنایع یاد شده موفق عمل کرده ایم یا موانع و مشکلات متعددی در این رابطه وجود دارد، گفت:

ـ بله، وجود دارد! 

رئیس دفتر معاونت امور صنفی در وزارت صنعت‌یابی و مدیرعامل شرکت صنایع نوظهور و بررسی اوضاع آن‌ها در ایران، افزود: 

ـ در این راستا متاسفانه با مشکلاتی مواجهیم!

میرزا اسد اسد‌پور در‌این‌باره که معاونت امور صنعتی در وزارت صنعت‌یابی شرکت صنایع نوظهور و بررسی اوضاع آن در ایران، چه برنامه‌هایی در این راستا دارد، اظهارداشت: ـ برنامه‌های زیادی داریم!

خبرنگار ما گفت: برای استفاده از صنایع نوظهور در کشور با گرفتاری‌هایی مانند تحریم‌ها، نوسان‌های نرخ ارز، نبود قوانین کارساز یا عدم اجرای آنها، سوء‌مدیریت‌ها، پایین‌بودن سطح بهره‌وری نیروی انسانی و سازمانی، عدم نظارت بر عملکرد مدیران و ترک فعل آنان، عدم آموزش نیروی کار، مهاجرت نخبگان و دیگر مسایل مواجه هستیم. نظر شما در‌این‌باره چیست؟

 رئیس دفتر معاونت امور صنعتی در وزارت صنعت‌یابی و مدیرعامل شرکت صنایع نوظهور و بررسی اوضاع آن‌ها در ایران، پاسخ داد:

ـ با آنچه که شما گفتید، کاملاً موافقم! 

سئوال دیگر خبرنگار ما دربارۀ آموزش روزنامه‌نگاری و خبرنگاری در کشور بود که اظهارداشت: در مراکز و دانشگاه‌های خبرنگاری و علوم ارتباطات ما در نیم قرن گذشته فقط تئوری‌ها را درس داده‌اند و از مباحثی مانند نرم خبر و سخت خبر بسیار سخن گفته‌اند و در نتیجه حالا می‌بینیم که اغلب دانش‌آموختگان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای ارتباطات، حتی از یک گفتگوی ساده مطبوعاتی یا تنظیم یک خبر معمولی هم ناتوان هستند. حالا نوشتن مقاله‌های اجتماعی، سیاسی و ... که جای خود دارد! 

رئیس دفتر معاونت و ... با تائید سخنان خبرنگار ما افزود: ـ دمت گرم، واقعاً گل گفتی! 

به دلیل کمبود جا، ادامه گفتگو با رئیس دفتر معاونت امور صنعتی در وزارت صنعت‌یابی و مدیرعامل شرکت صنایع نوظهور و بررسی اوضاع آن‌ها در ایران، در شماره‌های بعدی روزنامه چاپ و تقدیم خواهد شد.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی