خبرآنلاین نوشت: حسن بهشتیپور کارشناس اوراسیا در مورد پیشینهی جداییطلبی اوستیای جنوبی چنین گفت: تقریبا از سال ۱۹۹۳ تا اکنون اوستیای جنوبی با حمایت روسیه ادعاهای جداییطلبانه داشته است.اما اوج این ادعاها در سال ۲۰۰۸ بود که باعث درگیری بین گرجستان و روسیه شد که در نهایت هم روسیه موفق شد نیروهای گرجی را از ان منطقه بیرون کند و حتی مناطقی را برای فشار آوردن به ساکاشلی رییسجمهور وقت گرجستان به دست بیاورد. روسیه گرجستان را مجبور کرد که جدایی آبخازیان و اوستیای جنوبی را عملی کند. حال خیلی جالب است که روسیه میخواهد اوستیای جنوبی را به مرزهای کشور خود ضمیمه کند. این نشان میدهد که روسیه از سیاست غلطی که پیش گرفته کوتاه نمیآید. پوتین با الحاق کشورها و توسعهی سرزمینی به جایی نمیرسد و فقط مشکلاتش را بیشتر میکند. احتمالا برنامهریزی کردند که بعد از اوستیای جنوبی به سراغ آبخازیا بروند. همهی این برنامهها تنشها را در قفقاز بیشتر میکند.
این کارشناس مسائل حوزهی قفقاز در مورد انگیزهی روسیه از الحاق اوستیای جنوبی اینطور گفت: روسیه به دنبال احیای روسیهی تزاری است. این خیلی خطرناک است چرا که با این برنامه، جغرافیای سیاسی منطقه به هم میریزد. اما روسها این دردسرها را اقتدار تلقی میکنند. به عنوان مثال کسی که بر کریمه تسلط پیدا کند بر شمال دریای سیاه تسلط کامل دارد. روسیه به دنبال بازتعریف مفهوم اقتدار است و به همین خاطر به دو هزار تحریم غلیه روسیه و کلی مشکلاتی که برای کشور روسیه پیش آورده همچنان به توسعهی سرزمینی ادامه میدهد.
او در پایان در مورد اینکه این ایده چقدر شدنی است گفت: چرا شدنی نباشد؟ گرجستان سالهاست که هیچ کنترلی و تسلطی روی اوستیای جنوبی ندارد. از اول هم معلوم بود که نقشهی روسها استقلال اوستیای جنوبی نیست بلکه الحاق این سرزمین به روسیه است.