به گزارش«اطلاعات آنلاین» به نقل از یورونیوز تحقیقات جدید نشان داده که داشتن حس بویایی نهتنها برای درک چیزهایی مانند بوی گلها و غذاها بلکه برای به خاطر سپردن آنها نیز لازم است.
یک مطالعه جدید که گزارش آن در مجله علوم اعصاب «Frontiers in Neuroscience» منتشر شده نیز نشان داده که تحریک حس بویایی میتواند باعث تقویت حافظه شود.
طبق این مطالعه، افراد مسنی که هنگام خواب در معرض بو قرار میگیرند، در تستهای حافظه کلامی همچنین در مسیر مغزی که از شکلگیری حافظه پشتیبانی میکند، عملکرد بهتری داشتهاند.
یکی از علائم تعدادی از بیماریهای عصبی از جمله آلزایمر، پارکینسون، اسکیزوفرنی و افسردگی، کاهش قدرت بویایی است و مدتهاست که مشخص شده آسیب به حس بویایی (در اثر افزایش سن یا قرار گرفتن در معرض سموم، سیگار کشیدن، آسیب به سر، یائسگی یا گرفتگی مزمن بینی) میتواند منجر به از دست دادن حافظه شود.
پزشکان برای ارتباط بین قدرت بویایی و حافظه، یک توضیح بیولوژیک دارند. آنها میگویند سیستمی که در مغز درگیر حس بویایی است، تنها یک یا دو اتصال با مناطق دیگر مغز که با موضوعات شناخت و احساسات مرتبط هستند فاصله دارد. درحالی که سیستمهای بینایی و شنوایی بسیار دورتر از این مناطق هستند.
یک تحقیق دیگر که به تازگی انجام شده نیز نشان داده که قرار گرفتن افراد مسن مبتلا به زوال عقل در معرض ۴۰ بوی مختلف دو بار در روز، باعث تقویت حافظه آنها میشود؛ نتیجهای که تا کنون با مصرف هیچ دارویی به دست نیامده است.
با این وجود پزشکان تاکید دارند که هنوز باید محتاط بود و برای اطمینان کامل به این نتایج، باید تحقیقات گستردهتری با شمار بیشتری از داوطلبان انجام داد.