سید مسعود رضوی - روزنامه اطلاعات: رئیسجمهوری در شرایطی نامتعارف و حساس، در غوغای گروههای مدعی که جز شعار کارنامهای ندارند، سکان وزارتخانهها و ناترازیهای کشور را بر عهده گرفت. در واقع، گویی پزشکیان بار طاقتفرسای ادارۀ مملکتی را بر دوش خود و یارانش نهاده که دخل آن اندک و خرج آن بیحساب است. در واپسین انتخابات ریاستجمهوری، رویداد دورانسازی اتفاق افتاد؛ مردمان پایمردی کردند و پزشکیان جوانمردی کرد تا در سایۀ یزدان، ایرانِ بزرگ و کهن، از امواج توفانزا بگذرد و در ساحل امن و آرام، برای ناترازیها و مشکلات، راه چاره و راه حلی بیابد.
اما داستان کهنهای تکرار شد! افکار عبوس و فرسودهای که ملت و سیاست و معیشت را دچار رنج و توقف ساخته، با نامهای تازه و طلبکارانه سربرآوردند و شروع به مانعتراشی در مسیر دولتی کردند که هدفش بازگرداندن اعتماد به اکثریت مردم است و آشتی میان جریانها و افکار و سلیقهها و سبکهای گوناگون.
در شرایطی که کشور حالت نیمه جنگی داشت (و هنوز دارد)، وابستگان به جریانی مشکوک در پی فعالکردن گسلهای حساس اجتماعی و اقتصادی بوده و هستند. به نام مقدسات، همواره دست به ماجراجویی میزنند. هنگامی که عملیات وعده صادق ۱ و ۲ برگزار میشد، اینها با تجمع و دادن حقوق و جوسازی، لایحه عفاف و حجاب را سرلوحه افکار عمومی ساختند و از حداقل گشایش فضا و شبکههای مجازی ممانعت کردند. سپس برکناری معاون راهبردی رئیسجمهوری را مهمتر از نبرد لبنان و سوریه دانستند. در شرایط کنونی هم که جغد جنگ و مرغوای او گرد منطقه میچرخد و میخواند، باز هم این نابخردان طبل زیر گلیم میزنند و جماعتی به سرداران نظامی باطعنه میگویند که چرا غزه را رها کردید، و قبیلهای در پی رجز خوانی و... شرم دارم که بگویم چه طعنهها میزنند این هستههای سخت بر روی صندلیهای نرم نظام!
اخیرا هم که رئیسجمهوری در کمال صداقت، معاون پارلمانی خود را برکنار کرد، شروع به سمپاشی از نوع دیگر کرده و سخنان تمسخرآمیز میگویند، بیآنکه به یاد آورند در دورههای قبل، با اختلاسهای میلیاردی هم با تسامح برخورد میشد و خاطی از وزارت به معاونت انتقال مییافت؛ ولی دکتر پزشکیان در اولین روز کاری، در متنی اصول و عهد خویش را یادآور شد و سپس دکتر دبیری را از سمت معاونت پارلمانی ریاستجمهوری معزول کرد. به گمان من جناب آقای دبیری اگرچه تصور میکرد به هزینه شخصی به سفر و تعطیلات با همسر محترمه رفتهاست، اما همین تلقی نشان میداد که گزینش ایشان از ابتدا برای این مقام مناسب هم نبودهاست. وی شاید دولت دوران انقباض و بحران را با بوروکراسی اداری یکسان دانستهاست که لازم بود در این زمینه توجیه شود.
شرایط بحرانی دولت هیچ بهانهای را برای کمکاری یا اشتباه نمیپذیرد و پزشکیان نشان داد که همان است که در تیرماه بود؛ صداقت او فضیلت اوست و باید از این صدق و راستی بهمثابه سرمایهای برای کشور دفاع کرد. رئیسجمهوری میکوشد راهی برای برونرفت از بدترین شرایط در تاریخ اخیر بیابد و حالا بحرانهای تازه و تهدیدهای نظامی هم باری سنگین بر آن افزودهاند. شگفت آنکه در چنین اوضاع و احوالی وقتی فضای مجازی سایبریهای کذایی را مرور میکنم میبینم که باز هم از هیچ مانعتراشی و بداندیشیای کوتاهی نمیکنند و در راه دولت و حتی نظام و نظامیان سنگ انداخته و چاله میکنند.
سخنهای بسیار درباره چند نماینده مجلس که با آرای نازل وارد خانه ملت شدهاند هم هست که بهدلیل شرایط خطیر کشور درمیگذرم، ولی روزی باید به قول شهید مدرس «توزین شویم و در مقابل ملت و تاریخ، هرکس، خائن و خادم، پاسخ اعمالش را بدهد.»