به گزارش اطلاعاتآنلاین، ۵۴ سال پیش هم وضع دنیا شبیه همین امروز بود. جوانان به یک نگاه یکدل نه، صددل عاشق میشدند و کمی که زندگی بهشان سخت میگرفت، فارغ.
روزنامه دنیا، در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۵۰، یعنی ۵۴ سال پیش، در صفحه یک خود از این فارغ شدنها در گزارشی درباره شکسته شدن رکورد طلاق در تهران به دست زنان جوان خبر داده است. در این گزارش میخوانیم: «هرروز بر تعداد زنان متقاضی طلاق در سراسر کشور اضافه میشود. در تهران ۱۲ دادگاه حمایت خانواده صبح و عصر دائر است و درخواستهای طلاق را از متقاضیان اعم از زن و مرد میپذیرد و به رسیدگی به پروندهها پرداخته میشود. امیر عراقی یکی از رؤساء دادگاه حمایت خانواده در تهران میگوید بیشتر درخواستهای طلاق مربوط به مسائل مالی میباشد و به علت اینکه مردان نفقه را پرداخت نمیکنند زنان به دادگاههای حمایت خانواده مراجعه میکنند. بهطورکلی تعداد زنان بیش از مردان است و زنان جوان از نظر تقدیم درخواست طلاق و جدائی به دادگاههای حمایت خانواده رکورد را شکستهاند. سن زنانی که برای طلاق به دادگاههای حمایت خانواده مراجعه میکنند بین ۲۰ تا ۳۰ سال است و در این سن و سال زنان جوان اصرار زیاد در جدائی از شوهران خود حتی شوهران جوان دارند. امیر عراقی می گوید حتی مردان و زنانی که در سنین بالا بوده و داماد دارند به دادگاههای حمایت خانواده مراجعه و درخواستهای طلاق را تقدیم میکنند.»
اینکه زنان جوان بین ۲۰ تا ۳۰ سال بیشترین متقاضی طلاق بودهاند، امری طبیعی بوده. زنانی که سن و سالی از آنان گذشته، حتی همین حالا هم، در صورتی که ازدواجشان بر وفق مرادشان نباشد، معمولاً ترجیحشان این است که دوام و بقای زندگیشان را حفظ کنند، خصوصاً اگر از نظر اقتصادی مستقل نباشند و در صورت بروز طلاق، معاششان با مشکلات جدی مواجه شود. اما زنان جوان که این نگرانی را ندارند، کمتر حاضرند تن به ادامه زندگیای بدهند که باب میلشان نیست.
اما علت تقاضای طلاقها چه بوده؟ این گزارش در ادامه میافزاید: «علت اینکه تقاضای طلاق از طرف زنان بیش از مردان است مربوط به وجود اختلافات ریشهدار در خانوادهها بوده و عده زیادی از زنان که به دادگاههای حمایت خانواده مراجعه میکنند کسانی هستند که قبل از تصویب قانون حمایت خانواده آرزوی جدایی از شوهران خود را داشتهاند ولی حق طلاق نداشته و طلاق دربست در اختیار مرد بوده است. در تهران هرماه تقریباً ۱۵۰۰ حکم طلاق صادر میشود و به موجب آن از طرف دفاتر رسمی طلاق اقدام به جاری شدن صیغه طلاق میگردد. هر دادگاه حمایت خانواده در تهران در عرض ماه به صدها پرونده مربوط به اختلافات زن و مرد رسیدگی میکند که یکصد پرونده منجر به صدور گواهی عدم سازش بین زن و مرد میشود، اما صدور گواهی سازش بین زن و مرد و آشتی دادن آنها به مراتب بیش از گواهی عدم سازش نمیباشد. هر دادگاه حمایت خانواده در تهران به تعداد ۸ پرونده در صبح و ۲ پرونده در عصر رسیدگی مینماید و البته بعضی از این پروندهها به مرحله قطعی رسیده و گواهی عدم سازش صادر میشود و برخی دیگر باعث سازش میشود.»
جز اختلافات ریشهدار و امکان استفاده از حمایت دادگاه خانواده برای جدایی از شوهران، دیگر چه دلایلی باعث طلاق میشده؟ این گزارش می گوید اخلاق ناجور شوهران و وضع بد مالی در زندگی که شوهرانشان از پرداخت خرج خانه خودداری میکنند از دیگر دلایل طلاق در آن زمان بوده است.
عشق اول تا آخرش کم دردسر ندارد، ولی ظاهراً «آن آسان نمودن اول» کار دست خیلیها میدهد.