سال آینده آب را جیره بندی نخواهیم کرد چرا که به سطح رفاه هموطنان و تاسیسات آبی ما آسیب میرساند ولی مدیریت مصرف سختگیرانه را اعمال خواهیم کرد.
به گزارش خبرگزاری صداسیما ، عیسی بزرگزاده سخنگوی صنعت آب در یک برنامه رادیویی ضمن اعلام این مطلب در خصوص آخرین وضعیت بارشها و منابع آبی کشور گفت: به طور کلی ۷۵درصد از ایران در پهنههای خشک و فرا خشک قرار گرفته است. همچنین امروز ۵۰درصد سدهای باستانی دنیا در ایران قرار دارد.
وی ادامه داد: امروز خشکسالی در کشورمان موضوع جدیدی نیست و باتوجه به افزایش جمعیت در کشور و تغییر اقلیم، منابع آبی کاهش یافته است. منابع آب تجدیدپذیر در گذشته برای هر نفر حدود ۶هزار ۸۰۰متر مکعب در سال بوده است و امروز این عدد به ۱۲۰۰متر مکعب رسیده است .
سخنگوی صنعت آب افزود: سازمان برنامه و بودجه باید کمک کند طرحهای اضطراری آب را به نتیجه برسانیم. همچنین مدیریت مصرف هم یکی دیگر از راهکارهای تنش آبی محسوب میشود. راهکار اصلی، مدیریت مصرف و مدیریت منابع است به طوری که ۲۵درصد از میزان مصرف باید کاسته شود.
به گفته بزرگزاده، بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی، صنعت و بخش خانگی است.
از سوی دیگر،مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور هم اظهار داشت:مقایسه ورودی به مخازن سدهای کشور نشانگر این است که در سال آبی جاری تاکنون، ورودی مخازن نسبت به متوسط ۵سال گذشته دارای ۴۳درصد کاهش است؛ این در شرایطی است که سالهای گذشته هم سالهای خشکی محسوب میشوند .
به گزارش تسنیم، فیروز قاسمزاده با اشاره به تأثیر گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی بر منابع آبی ایران اظهار داشت: گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی بهعنوان یک چالش عظیم، گریبانگیر ساکنین کرۀ زمین شده است. امروزه تمام دولتها درجهای از آثار تغییرات اقلیمی را درک میکنند و در برنامههای کوتاه مدت و بلند مدت خود به دنبال مقابله با آثار آن یا سازگاری با شرایط جدید هستند.
وی، وقوع خشکسالی و کاهش آب در دسترس را از ملموسترین آثار گرمایش زمین خواند و افزود: این نتایج ناشی از آن است که بخش عمدهای از آب موجود در چرخه هیدرولوژیکی بهصورت بخار در جو باقی مانده و تبدیل به بارش نمیشود تا ساکنین زمین از آن بهرهمند شوند.
مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور با بیان اینکه آثار این اتفاق در کشور ایران در سالهای اخیر مشهود بوده است، گفت: براساس شاخص خشکسالی بلندمدت، کشور ایران بیش از ۲۰ سال است که در یک دوره خشک قرار گرفته است و در ۵ سال اخیر هم با کاهش بارش جدی نسبت به شرایط نرمال مواجه بوده است.
شما چه نظری دارید؟