۳۶ بسته مدیریت مصرف برق برای عبور از ناترازی تابستان ۱۴۰۴ با حضور وزیر نیرو و مدیران ارشد صنعت برق سراسر کشور رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت نیرو، از جمله محورهای مهم این بسته میتوان به بهبود بهرهوری مصرف انرژی، کاهش مصارف سرمایشی در زمان های پیک مصرف، آگاهی بخشی و اطلاعرسانی به مشترکان در خصوص ضرورت صرفهجویی، هوشمندسازی، پایش ۲۴ ساعته شبکه برق، مدیریت و کنترل مصرف بخشهای مختلف و برخورد با انشعابات غیرمجاز اشاره کرد.
در قالب این برنامه گسترده ۱۰ هزار مگاوات از طریق بهینه سازی و کاهش مصرف مدیریت می شود و بیش از ۵ هزار مگاوات هم از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر و حرارتی به ظرفیت تولید برق افزوده خواهد شد.
عباس علی آبادی وزیر نیرو در حاشیه رونمایی از این برنامه جامع با بیان اینکه این وزارتخانه از تمامی ظرفیت ها برای عبور موفق از اوج بار ۱۴۰۴ استفاده میکند، افزود: مدیریت و بهینه سازی مصرف برق نقش کلیدی در کاهش ناترازی در فصل تابستان خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه برنامههای دقیقی برای مدیریت این شرایط در سال ۱۴۰۴ تدوین شده است ،
اظهار داشت: اصلاح اقتصاد صنعت برق یکی از راهبردهای اصلی وزارت نیرو برای کاهش ناترازی در این بخش است و برای این منظور، جذابسازی سرمایهگذاری در صنعت برق و ورود بخش خصوصی را به طور جدی دنبال میکنیم.
علی آبادی ادامه داد: در کنار این موضوع، برای تأمین برق پایدار در تابستان ۱۴۰۴ تمامی ظرفیتهای وزارت نیرو و صنعت برق بسیج شدهاند تا تولید را به حداکثر برسانیم؛ با این حال در کنار افزایش ظرفیت تولید، مدیریت مصرف هم از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به برنامههای این وزارتخانه در حوزه تولید برق اظهار داشت: علاوه بر مدیریت مصرف، افزایش ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر در دستور کار ما قرار دارد. چنانکه تا تابستان آینده،ظرفیت اسمی تولید برق تجدیدپذیرها تا ۳۰۰۰ مگاوات و ظرفیت اسمی نیروگاه های حرارتی تا ۳۵۰۰ مگاوات افزایش خواهد یافت.
وزیر نیرو با بیان اینکه مهمترین عامل برای عبور موفق از اوج مصرف تابستان، کنترل و بهینهسازی مصرف برق است، تصریح کرد: هدفگذاری ما این است که حداقل ۱۰ هزار مگاوات از بار مصرفی فصل گرم را کاهش دهیم که بخش قابل توجهی از آن به سامانه های سرمایشی اختصاص دارد .
وی در ادامه به برنامههای این وزارتخانه برای مدیریت مصرف در بخشهای مختلف اشاره کرد و گفت: برای کنترل مصرف در صنایع، بخش تجاری و کشاورزی دستورالعملهای ویژهای تدوین شده است که یکی از راهکارهای اساسی در این زمینه، انتقال بار مصرفی صنایع از ساعات اوج مصرف به ساعات کمباری است. در بخش کشاورزی هم اعمال محدودیت ساعتی برق چاههای کشاورزی نهتنها به حفظ پایداری شبکه کمک میکند، بلکه امکان مدیریت بهتر منابع آب زیرزمینی را فراهم میآورد . وزیر نیرو همچنین گفت:ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر در زمان شروع به کار دولت چهاردهم ۱۲۰۰ مگاوات بود که در ۷ ماهه گذشته با ایجاد ۴۰۰ مگاوات ظرفیت جدید به اندازه معادل یک سوم تمامی سالهای گذشته انرژیهای تجدیدپذیر توسعه یافته است.
شما چه نظری دارید؟