سخنگوی دولت در آخرین نشست خبری سال ۱۴۰۳ در پاسخ به پرسش خبرنگار اطلاعات مبنی بر اینکه در مواجه با ناترازی انرژی و تولید برق در سال پیش رو به ویژه با شروع فصل گرم چرا دولت از طرح موفق در جهان مبنی بر تغییر ساعت رسمی کشور و
بهره مندی از بلندی روزها استفاده نمی کند، گفت: از ستون های اصلی عملکرد این دولت استفاده از تجربه های موفقی است که در دنیا و همچنین در داخل وجود دارد. این یکی از ارزش های دولت است که به رویکردهای موفق علمی اعتنا کند.
فاطمه مهاجرانی با اشاره به اینکه تغییر ساعت رسمی کشور در زمینه مدیریت مصرف برق و انرژی تجربه موفقی بود، گفت: تغییر ندادن ساعت رسمی اکنون در مجلس به عنوان قانون تصویب شده است و طبیعتا برای اجرای مجدد آن اول باید موضوع قانون آن حل شود؛ لذا موضوعاتی وجود دارد که در دستور کار دولت است تا ناترازی هایی که همه مردم از آن رنج می برند به نوعی مدیریت شود و کاهش این ناترازی ها را شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه شایسته نیست مردم در سرمای زمستان شاهد قطع برق باشند ولی به هر حال موقعیتی است که ما با آن روبرو هستیم،گفت: ناترازی قصه امروز و دیروز نیست، ناترازی قصهای است که سالها بوده و اکنون صدایش درآمده است.
سخنگوی دولت تاکید کرد: برای این موضوع وزارت نیرو چند ابرپروژه تعریف کرده و موضوعاتی نظیر بهبود عملکرد نیروگاهها، توجه به تنوع سبد انرژی، توجه به انرژیهای پاک و خورشیدی از جمله این اقدامات است. همچنین از دیگر موضوعات مهم، بحث انتقال انرژی است که برای جلوگیری از افت و هدررفت آن باید اقدامات زیادی انجام شود و برنامههایی در وزارت نیرو در این زمینه وجود دارد.
مهاجرانی در ادامه، مهار تورم، افزایش رشد اقتصادی و کنترل ناترازیها را مهمترین برنامه های دولت در طول مدت فعالیت دانست و گفت: این برنامهها همچنان به عنوان اولویتهای جدی در دستور کار رئیسجمهوری قرار دارد و جلسات مربوطه به طور منظم برگزار میشود.
وی در بخش دیگران سخنان خود با اشاره به افزایش ۴۵درصدی حداقل حقوق کارگران و افزایش ۳۲درصدی دیگر سطوح حقوقی، اظهار داشت: این تغییرات با هماهنگی خوبی که در شورای عالی کار وجود دارد و با مشارکت نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت به عنوان نماد دموکراسی، به وقوع پیوسته است.
شرایط اقتصادی کشور حاصل عملکرد ۶ماهه نیست
سخنگوی دولت درباره انتخاب وزیر جدید امور اقتصادی و دارایی هم با بیان اینکه همه میدانیم شرایط اقتصادی کشور حاصل عملکرد ۶ماهه نیست و حاصل تصمیماتی است که با اجماع گرفته شد، گفت: به طور طبیعی آقای همتی به عنوان مسئول و وزیر استیضاح شدند و خروجی آن را هم که همگان دیدیم. انتخاب وزیر جدید در حال بررسی است، گزینههای فعالی وجود دارد و روی گزینهها کاربررسی درحال انجام است.
مهاجرانی درباره بحران کمبود آب در کشور به ویژه پایتخت هم گفت: میانگین بارش امسال کل کشور حدود ۳۰درصد از میانگین بارش نسبت به سنوات گذشته پایینتر بوده است. در برخی از استانها حدود ۷۵درصد افت بارش داشتیم. افت بارش ها منجر به مشکلات جدی در ذخایر آب سدها شده است به طور طبیعی مدیریت میزان مصرف خانگی و کشاورزی لزوماً به معنای کم مصرف کردن نیست، بلکه مدیریت مصرف مهم است.استفاده از آب به جای جارو یکی از موارد مصرف نادرست و بی رویه است .وی ادامه داد: صرفهجویی در مصرف آب کشاورزی و استفاده از شیوههای نوین، همچنین توجه به تنوعی که در این زمینه وجود دارد، جزو موضوعاتی است که در دستور کار دولت قرار دارد و در حال پیگیری است. کمبود آب در کل کشور یکی از موضوعات جدی است و لازم است که همه ما نسبت به آن نگرانی داشته باشیم و سعی کنیم مدیریت کنیم.
سخنگوی دولت تصریح کرد: انتقال آب هم یکی از موضوعاتی است که بحثهای زیادی درمورد آن وجود دارد. به عنوان مثال، اگر بخواهیم آب را از یک منطقه دیگر، مانند ناحیه خزر یا خلیج فارس، منتقل کنیم، با اما و اگرهای زیادی مواجه خواهیم شد. البته تجربههایی از این دست در برخی حوزهها داریم.
پولهای سرگردان مردم باید جذب حوزههای صنعت و سرمایهگذاری شود
مهاجرانی درباره برنامه دولت برای کنترل قیمت طلا، سکه و ارز گفت: بخشی از دلایل افزایش قیمت طلا ناشی از افزایش قیمتهای جهانی است. مردم احساس نگرانی میکنند و شروع به خرید میکنند. ایجاد رشد اقتصادی که موجب جذب این پولهای سرگردان به بورس و سرمایهگذاری میشود، از موضوعاتی است که در دستور کار قرار دارد. چون بخشی از این قضیه به تقاضای مردمی که به صورت مداوم خرید میکنند مربوط میشود، حجم تقاضا بالا میرود. اصولاً در جریان عرضه و تقاضا است که بازار شکل میگیرد. بنابراین، یکی از موضوعات مهم این است که بتوانیم در زمینه ثبات اقتصادی، پولهای سرگردان مردم را به حوزههای صنعت و سرمایهگذاری جذب کنیم.
سخنگوی دولت درباره برنامه دولت برای برخورد با تجمعات غیرقانونی اخیر، تصریح کرد: اصل ۲۷قانون اساسی تشکیل اجتماعات و راهپیماییها را بدون نیاز به مجوز، به شرط آنکه مخل به مبانی اسلام نباشد، آزاد میداند. اما پشت این اصل، استفساری وجود دارد. برای برگزاری تجمعات باید از وزارت کشور یا سایر دستگاههای مربوطه مجوز قانونی اخذ شود، اینکه گفته میشود تجمعات غیرقانونی است، به این دلیل است که ماده قانونی و همچنین استفساریهای که در پی آن وجود دارد، این موضوع را مشخص میکند. اگر قرار باشد که هر یک از افراد با موضوعی خاص بخواهند بدون مجوز تجمعی برگزار کنند، طبق اطلاعیه وزارت کشور، توسط
دستگاه های مسئول با متولیان مربوطه برخورد خواهد شد. وی در پایان این نشست خبری در رابطه با تحریم وزیر نفت از سوی آمریکا هم گفت: این تحریم ها برخلاف پروتکلهای بینالمللی انجام شده است و نشان میدهد که وزیر ما کار خود را به درستی انجام داده است.
شما چه نظری دارید؟