زاهدان/خبرنگار اطلاعات: گفت: برای تحقق نهضت توسعه عدالت آموزشی و با هدف تأمین نیازهای واقعی فضاهای آموزشی استان، ۶۵۳۳کلاس جدید درس در مناطق شهری و روستایی ساخته خواهد شد.
میثم لکزایی در جلسه تبیین نهضت توسعه عدالت در فضاها و تجهیزات آموزشی با مشارکت مردم که با حضور رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز، خیران و گروه های جهادی برگزار شد، اظهار داشت: نهضت توسعه عدالت در فضاها و تجهیزات آموزشی با حضور استاندار، معاونان استانداری، فرمانداران و دهیاران مورد بررسی قرار گرفت و همچنین در همایش ملی نهضت مدرسهسازی که با حضور رئیسجمهوری در چابهار برگزار شده بود بر ضرورت اجرای این طرح تأکید شد.
لکزایی با اشاره به نیازسنجی دقیق انجامشده در سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس این بررسی سیستان و بلوچستان نیازمند ساخت ۶۵۳۳کلاس جدید درس است که از این تعداد ۳۰۹۰کلاس در مناطق روستایی و ۳۴۴۳کلاس در مناطق شهری ساخته خواهد شد.
وی افزود: این نیازسنجی مستقل از پروژههای در دست اجرای ادارهکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان انجام شده و ضرورت توسعه فضاهای آموزشی را بهطور شفاف مشخص کرده است.
لک زایی با اشاره به آغاز مرحله نخست این طرح بزرگ گفت: در نخستین گام عملیات اجرایی ۱۰۰۰کلاس درس با همکاری مردم، دهیاران، فرمانداران و ادارهکل نوسازی مدارس آغاز میشود که به دنبال پیگیریهای ویژه استاندار ،قرار است این پروژه پیش از آغاز سال جدید کلنگزنی شود.
وی تاکید کرد: این طرح برای رفع محرومیت آموزشی استان سیستان و بلوچستان و پاسخ به نیازهای واقعی مناطق محروم برنامهریزی شده است و با مشارکت دستگاههای اجرایی، گروههای جهادی و خیران مدرسهساز به مرحله اجرا میرسد.
لکزایی درباره تأمین منابع مالی این طرح گفت: برای اجرای این پروژه بزرگ از ظرفیتهای قانونی و مشارکتهای مردمی استفاده خواهد شد که برخی از راهکارهای پیشبینی شده شامل بهرهگیری از مسئولیت اجتماعی بانکها و بیمهها، مشارکت بنگاههای اقتصادی کوچک و بزرگ و استفاده از ظرفیت ماده ۲۰قانون برنامه هفتم توسعه است.
وی با تأکید بر همراهی دولت چهاردهم در این زمینه، افزود: رئیسجمهوری در همایش ملی نهضت مدرسهسازی دستور ویژهای برای استفاده از مسئولیت اجتماعی بنگاههای اقتصادی در حوزه آموزش صادر کرد و بر این اساس یک درصد از عملکرد بنگاههای اقتصادی کوچک و بزرگ باید به تأمین فضاهای آموزشی اختصاص یابد، همچنین دستگاههای اجرایی همچون وزارت کشور، وزارت نفت، ادارهکل راه و شهرسازی و بنیاد مسکن مکلف به همراهی و همکاری در این طرح شدهاند.
اجرای عدالت آموزشی
لک زایی با اشاره به اهمیت این طرح در توسعه عدالت آموزشی، گفت: این اقدام گامی مؤثر در رفع محرومیت آموزشی سیستان و بلوچستان خواهد بود و تأثیر قابلتوجهی بر بهبود سرانه فضای آموزشی خواهد داشت.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح بسیاری از مشکلات و کمبودهای فضای آموزشی این استان رفع خواهد شد و دانشآموزان مناطق محروم از امکانات آموزشی استاندارد بهرهمند میشوند.
لکزایی از افزایش اعتبارات دولتی در این حوزه خبر داد و گفت: در سفر رئیسجمهوری به سیستان و بلوچستان، ۲۲۰۰میلیارد تومان به توسعه فضاهای آموزشی اختصاص یافت که از این میزان ۱۲۰۰میلیارد تومان در سال آینده هزینه خواهد شد و با اجرای کامل این طرح تا سال ۱۴۰۴بخش زیادی از مشکلات فضاهای آموزشی استان سیستان و بلوچستان حل خواهد شد.
وی افزود: علاوه بر این نزدیک به ۵۵۰میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی و ۱۵۰میلیارد تومان از محل اعتبارات توازنی به پروژههای مشارکتی اختصاص داده شده است که با این منابع سهم دولت در پروژههای خیری تأمین خواهد شد .
شما چه نظری دارید؟