سیدمصطفی هاشمیطبا فعال سیاسی در گفتوگو با آرمان ملی در واکنش به استیضاح عبدالناصر همتی وزیر سابق اقتصاد و امور دارایی گفت: پزشکیان دیر یا زود متوجه خواهد شد که در انتخاب برخی افراد اشتباه کرده است. واقعیت این است که کسانی که به عنوان وفاق وارد کابینه شدهاند کلیت کابینه را با مشکل ایجاد کرده است. اینکه مدیران دولت به هر شکلی تغییر کند مسأله مهمی نیست. آنچه در شرایط کنونی حائز اهمیت است این است که تصمیمگیران باید متوجه باشند که چالشها و بحرانهای داخلی و خارجی ما را که سالهاست در کشور وجود دارد، نه آقای همتی میتواند حل کند و نه کسی که قرار است به جای وی به عنوان وزیر اقتصاد معرفی شود.
وی افزود: انتظارات روزافزونی که از دولت و نظام سیاسی وجود دارد باید درک شود که این انتظارات به چه مسائلی ارتباط دارد و مردم دنبال چه چیزی هستند. تا زمانی که این مسائل به خوبی درک نشود، شرایط تغییر چندانی نخواهد کرد و مشکلات برقرار خواهد بود. کشور سالهاست که در شرایط تحریم و محاصره اقتصادی قرار دارد. به هر حال این وضعیت که قرار نیست تا ابد ادامه پیدا کند، امکان آن هم وجود ندارد که تا ابد ادامه داشته باشد. در شرایط کنونی آنچه اهمیت دارد این است که در داخل و خارج سیاست یکسان داشته باشیم. دوگانگی در این مورد بسیار ضربه زننده است. آنچه دولت باید انجام بدهد این است که مشکلات و مسائل کشور را برای افکار عمومی بازگو کند تا مردم بدانند دولت از مشکلات و ریشه آنها آگاه است.
به گفته هاشمی طبا، وضعیت اقتصادی کشور به شکلی است که بودن یا نبودن همتی تفاوتی نمیکند. روند حرکتی مجلس و دولت به شکلی است که تفاوتی نمیکند چه کسی وزیر اقتصاد باشد. اینکه آقای همتی وزیر باشد یا فرد دیگری جایگزین ایشان شود، تفاوتی در مشکلات اقتصادی ایجاد نخواهد کرد. تصمیمسازی و تصمیمگیری مجموعه حکمرانی باید بر مشکل متمرکز شود و سیاستهای جدیدی باید در دستور کار قرار بگیرد.
وی گفت: واقعیت این است که مجلس فقدان قدرت دوراندیشی و مصلحت سنجی جامعه است. نمایندگان تنها به فکر رأیآوری در دور بعدی هستند و به همین به آسانی میتوانند وارد کارهای تبلیغاتی و پوپولیستی شوند. اگر نمایندهها نگاه کارشناسانهای به استیضاح میداشتند باید قبل از استیضاح همتی از خود میپرسیدند که با این استیضاح قرار است چه اتفاقی رخ بدهد؟ ا
هاشمی طبا یادآو شد: اصلا وفاقی از ابتدا شکل نگرفته بوده که امروز بخواهد به پایان برسد. اینکه آقای پزشکیان چند نفر از جریان سیاسی مقابل را در کابینه خود انتخاب کرده به معنای وفاق نیست و بلکه وفاق یک طرفه است. در واقع پزشکیان وارد جاده وفاق یک طرفه شده است. وفاق باید دو طرفه باشد و به همان اندازه که برای پزشکیان هزینه سیاسی دارد، باید برای طرف مقابل به همان اندازه هزینه داشته باشد.