پنجشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۱
نظرات: ۶
۰
-
هیچ‌جای دنیا مسکن ۴۰۰ میلیونی طی چندسال به ۸ میلیارد تومان نمی‌رسد!

کارشناس مسکن گفت: زمانی می توانیم، بازار مسکن را با ارز قیاس کنیم که الان ماهانه ۲ هزار دلار به کارگر حقوق بدهیم تا به فکر تهیه مسکن باشد.

مجید گودرزی، کارشناس مسکن در گفتگو با «اطلاعات آنلاین» درباره ارتباط بازار مسکن با نوسانات ارزی اظهار داشت: ارز در واقع مقوله ای زیربنایی در اقتصاد به شمار می رود و بنابراین سیر صعودی قیمت دلار موجب گران شدن خیلی از اقلام می شود. متاسفانه مردم به اشتباه اقدام به خرید ارز می کنند تا به زعم خود سود ببرند. غافل از اینکه حتی با گرانی ۱۰۰ درصدی دلار، فقط در یک کالا سود کرده اند و باید اقلام دیگر را هم به مراتب گران تر خریداری کنند. بنابراین سرمایه گذاری در ارز صحیح نیست. به خصوص اینکه ارزش افزوده این نوع از سرمایه گذاری رقابت ناسالم بین مولد و سوداگری را موجب می شود مطمئنا بخش مولد توان رقابت با سوداگران را نخواهد داشت تا اقتصاد آسیبی جدی ببیند.

این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: از آنجایی که عموما منابع مسکن داخلی است و تقریبا به واردت احساس بی نیازی می کند، یعنی واردات زمین نداریم یا مثلا سایر مصالح ساختمانی هم در داخل تولید می شود، اگر تغییری در قیمت رخ بدهد، ریشه در بهانه های واهی دارد. در واقع زمانی می توانیم، بازار مسکن را با ارز قیاس کنیم که الان باید ماهانه ۲ هزار دلار به کارگر پرداخت کنیم تا به فکر تهیه مسکن باشد. این در حالی است که یک کارگر در ایران نهایت در ماه ۱۵ میلیون تومان یعنی کمتر از ۲۰۰ دلار حقوق می گیرد. بنابراین مسکن را ریالی تولید کنیم و دلاری بفروشیم، مصداق بارز کلاه برداری محسوب شده و همچنین بازار قفل شده مسکن را وخیم تر کرده و فعالین این حوزه را ورشکسته خواهد کرد.

او افزود: مسکن به قدری گران شده است که عملا قدرت خرید چند دهک از مردم به «صفر» رسیده است و در نتیجه معادلات در حد معامله چند هزار واحد در ماه رسیده که البته بخشی از خرید و فروش ها هم نتیجه رای محاکم است که در محاسبات بازار مسکن خرید  و فروش واقعی به شمار نمی آید.

وی تصریح کرد: اگر بنا باشد، بهانه هایی مثل نرخ ارز را در بازار مسکن دخیل کنیم، این بازار قطعا و حتما آشوب بیشتری به خود خواهد دید، به طوریکه باید فاتحه بازار مسکن را خواند. بنابراین تلاش عده ای مبنی بر اینکه نوسان ارز را به مسکن ربط بدهند، صحیح نیست و موجب آشفتگی بیشتر این بازار مهم خواهد شد. در واقع مسکن ایران به نوعی تاثیر اندکی از ارز می گیرد و حتی ارتباطی با بازار جهانی هم ندارد.

این چهره درباره همزمانی گرانی ارز و طلا با افزایش قمیت مسکن توضیح می دهد: این نوع گرانی ریشه در بهانه های واهی دارد. در واقع چون سیاست گذاری غلط است و همچنین مدیریت بازار مسکن هم در نهایت رهاشدگی و بی تفاوتی مسئولین امر قرار دارد، متاسفانه موجب سوءاستفاده بعضی ها می شود. واقعیت اما چیزی جز این نیست، اگر بخواهیم منابعی و مصالحی قیمت گذاری واقعی شوند، بازار مسکن ارتباط چندانی با بازار طلا  و دلار ندارد. البته نمی توان کاهش ارزش پول ملی را نادیده گرفت. در واقع کم شدن ارزش ریال باعث می شود، قیمت گذاری ها به سمتی برود که بحث گرانی مطرح شود.

گودرزی یادآور شد: اینکه قیمت مسکن مثلا از سال ۹۶ تا الان بیشتر از ۱۰ برابر شده است، به سوءمدیریت بر می گردد. در هیچ جای دنیا اجازه نمی دهند، مسکن ۴۰۰ میلیونی در عرض ۷ سال به ۷ یا ۸ میلیارد تومان برسد. نه تنها مسکن، بلکه افزایش بیش از حد کل بازارهای ضروری محال است و با برخورد قانونی روبرو می شود.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • منصور IR ۱۹:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۲
    تنها در کشوری اتفاق میافته که مسئولین آن دزد و تبهکار باشند
  • مجید- الیگودرز IR ۲۲:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۲
    نظر کارشناس محترم، محترم! اما باید عرض کنم در همین الیگودرز محروم، قیمت مسکن در 7- 8 سال نه 10 برابر که 50 برابر شده است!!! صاحب یک خانه ی ویلایی 230 متری، التماس می کرد خانه اش را 100 میلیون تومان بخرند. خریدند. حالا صاحب جدید آن را 5 میلیارد هم نمی دهد!! علی برکت الله!!!!!!
  • ای وطن IR ۲۳:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۲
    وقتی با کل دنیا قطع رابطه می شود، نتیجه همینی که هست.
  • فرشته IR ۲۳:۵۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۴
    دروازه باز کردن و افغانی ها حمله کرده اند وباعث بالا رفتن اجاره بها وقیمت مسکن شده اند
  • ضرغام امامی عربی IR ۱۱:۴۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۶
    سیاست بر جیب مردم رو خالی کردن و بیکاری زیاد از مردم کشیدن و پیشکش به عربها هستش

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

      آخرین مطالب

      بازرگانی