به گزارش اطلاعات آنلاین، محققان دانشگاه بیرمنگام ۲۶ نفر را به مدت یک ساعت در اتاقی با شمع خاموش و در همان اتاق با هوای تمیز برای مدت مشابه در یک روز متفاوت قرار دادند. این محققان قبل و بعد از ورود داوطلبان آزمایشاتی را انجام دادند. چهار ساعت پس از استنشاق دود شمع، افراد در آزمایشی، توانایی خود برای تمرکز روی عکس و نادیده گرفتن عوامل حواسپرتی را نشان دادند.
دکتر توماس فاهرتی، یکی از نویسندگان مقاله از دانشگاه بیرمنگام میگوید: «حتی قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض آلودگی هوا ممکن است اثرات منفی بر عملکرد مغز برای فعالیتهای روزانه ضروری داشته باشد.
این نشان میدهد که تهویه فضا به عنوان مثال پس از فوت شمع روی کیک، مهم است. این مطالعه که در مجله Nature Communications منتشر شد، "توجه انتخابی" افراد را شامل توانایی آنها برای تمرکز روی صورت و نادیده گرفتن عوامل حواس پرتی مورد قضاوت قرار داد. و معلوم شد عملکرد آنها پس از قرار گرفتن در معرض هوای آلوده به طور قابل توجهی بدتر شد، بر خلاف پس از قرار گرفتن در معرض هوای تمیز، زمانی که از آنها خواسته شد در پاسخ به عکسهای ۱۲۰ چهره، دکمه ها را به سرعت فشار دهند. هنگام استنشاق آلودگی داخل ساختمان، از داوطلبان خواسته شد تصاویر افراد خوشحال یا ترسیده را نشان دهند اما آنها بد عمل کردند.
کارشناسان میگویند که این اثرات روی مغز میتواند ناشی از آلودگی باشد که باعث التهاب در بدن میشود و بر مغز تأثیر میگذارد. ذرات آلودگی همچنین ممکن است از طریق ریهها وارد جریان خون شده و از سد محافظت کننده مغز عبور کنند.