یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و عراق در گفتوگو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به ناترازی در حوزه های مختلف اقتصادی اظهار داشت: عوامل متعددی در شکل گیری گرانی در کشور موثر است. اگرچه این معضل هم علل خارجی و هم علل داخلی دارد اما مهمترین عامل در گرانیها نوسانات و مدیریت غلط بازار است. البته از بی انضباطی ها در حوزه اقتصادی هم نباید غافل بود که سبب افزایش قیمت کالاها میشود.
وی افزود: گرانی های اخیر ریشه در به هم ریختگی ساختار اقتصادی دارد. گرانی یک علامت از رابطه مخدوش با بازارهای منطقه ای و جهانی و سوءمدیریت داخلی به شمار میرود. درباره مهمترین عامل گرانیهای سرسام آور اخیر هم باید گفت که نوسانات ارزی، تورم، سوءاستفادههای اقتصادی موجب بروز و ظهور گرانی می شود.
آل اسحاق گفت: اگر مدیریت اقتصادی بتواند اقتصاد را متعادل کند، یعنی درآمدها و هزینهها در سطح کلان اقتصادی و در سطح خرد مناسبات اقتصادی همخوانی داشته باشد، مشکل رفع می شود.
وی با اشاره به این که ادامه نابسامانی اقتصادی موجود کار را برای مدیریت کشور دشوار خواهد کرد،افزود: در این شرایط دولت، مجلس و سایر نهادهای دیگر باید در کنار هم قرار بگیرند و راه های خروج از بحران اقتصادی را بررسی کنند. از سوی دیگر باید مناسبات تجاری با کشورهای همسایه و شرکای اقتصادی خود را جدی دنبال کنیم. همچنین به طور جدی به مقابله با رانت و انواع سوءاستفادههای مالی برویم، بلکه اقتصاد بی سامان را سروسامان دهیم.
وی با تاکید بر این که دولتهای گذشته نیز گرفتار این معضل بودند و هر کدام هم برنامههایی برای رفع آن درنظر داشتند، گفت: اگر دنبال کاهش مشکلات و در نتیجه پیشرفت و توسعه هستیم، حتما باید اختلافات داخلی را کنار بگذاریم و به جای مجادله و اختلاف با یکدیگر، تلاش های خود را مضاعف کنیم تا از این شرایط عبور کنیم.