یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۳
نظرات: ۰
۰
-
نگاهی به کاندیداهای ریاست فدراسیون فوتبال؛ تاج می‌ماند یا غافلگیری در راه است؟

مشاهدات موید این موضوع است که مهدی تاج برای بار سوم به عنوان رییس فدراسیون تا سال 1408 در راس فوتبال ایران باقی خواهد ماند.

به گزارش اطلاعات آنلاین، انتخابات فدراسیون فوتبال یازدهم اسفند سال جاری برگزار می شود و به همین دلیل بحث درباره اینکه چه کسی صلاحیت بیشتری دارد، داغ است. نکته قابل توجه و البته قابل تامل کاندیداها چیزی جز این نیست که چهره ای جدید مشاهده نمی شود و 4 نفر از 5 کاندیدا سابقه مدیریت سطح بالا در فوتبال را دارند و حیدربهاروند تنها گزینه ای است که «ریاست فدراسیون» در رزومه اش درج نشده است. یک ماه و 20 روز دیگر مشخص می شود از جمع مهدی تاج، علی کفاشیان، شهاب الدین عزیزی خادم، امیرعابدینی یا حیدر بهاروند کدام یک به عنوان تصمیم گیر اول فوتبال ایران انتخاب می شوند؟

مهدی تاج؛ شانس اول

مهدی تاج به عنوان شانس اول و شاید هم بتوان گفت، گزینه قطعی ریاست فدراسیون فوتبال در انتخابات حضور دارد. او که برای اولین بار در در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ با کسب ۵۰ رأی از مجموع ۷۳ رأی اخذ شده در مجمع فدراسیون فوتبال ایران، رئیس جدید این فدراسیون شد. او ۸ دی ۱۳۹۸ به دلیل ناراحتی قلبی و پس از جنجال‌های ناشی از قرارداد با مارک ویلموتس از سمت ریاست فدراسیون فوتبال استعفا داد. دوری تاج از راس فدراسیون سه سال و چهار ماه بیشتر طول نکشید و در ۸ شهریور ۱۴۰۱ در انتخابات فدراسیون فوتبال برای بار دوم به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شد. در این انتخابات از مجموع ۸۰ رأی، مهدی تاج ۵۱ رأی، سید میرشاد ماجدی ۲۵ رأی و عزیزالله محمدی ۴ رأی کسب کردند.

علی کفاشیان؛ بازگشت آقای خنده به فوتبال؟

علی کفاشیان که در رشته دو و میدانی به طور حرفه ای فعالیت داشت. او درباره اینکه چطور شد که پایش به فوتبال باز شد، گفته است که « سال ۸۶ قرار بود که آقای علی‌آبادی به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال معرفی شوند، اما به اجبار ایشان کنار کشیدند و من به عنوان تنها کاندیدا ماندم و رئیس فدراسیون فوتبال شدم. روزهای سختی در فوتبال داشتم. در ابتدای امر این پست جدید برای من ناآشنا بود. البته هر چند من ۳۰ سال در ورزش حضور داشتم، اما فوتبال فضای خاص خودش را داشت» ریاست کفاشیان در 19 دی 1386 شروع و در هجدهمین روز از اردیبهشت 1395 به پایان رسید. اخراج علی دایی از تیم ملی و سپردن مسئولیت فنی تیم ملی فوتبال به کارلوس کی روش را می توان از مهمترین عملکردهای دوره ریاست او در فوتبال بود.

امیرعابدینی؛ علم بر انتخاب نشدن

امیر عابدینی با علمِ بر اینکه هیچ شانسی برای انتخاب شدن ندارد، در انتخابات شرکت کرده است تا اظهاراتی که لازم است، انجام بدهد. عابدینی البته یکبار تجربه ریاست بر فدراسیون فوتبال را دارد. عابدینی بعد از اینکه محمد صفی زاده بعد از ناکامی تیم ملی در رسیدن به جام جهانی 1994 کنار گذاشته شد، به عنوان رییس فدراسیون فوتبال انتخاب شد و البته ریاستش شش ماه بیشتر طول نکشید و خیلی زود صندلی اش را به داریوش مصطفوی سپرد.

شهاب الدین عزیزی خادم؛ اتهامِ خوبان عالم

«خوبان عالم» کلید واژه دوران یک سال و شش ماهه ریاست عزیزی خادم در فدراسیون فوتبال بود. این چهره که در دهمین روز اسفند سال 1399 در رقابت با مصطفی آجرلو، کیومرث هاشمی و البته کریمی به عنوان نفر اول فدراسیون فوتبال انتخاب شد که در دوره مدیریتش تیم کم امیدِ ملی توانست به مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی 2022 راه پیدا کند. از زمان انتخاب شهاب‌الدین عزیزی خادم به ریاست فدراسیون فوتبال ایران بحث ارتباط وی با رمال و جادوگرها و تأثیر بر تصمیمات وی مطرح شده که همواره از سوی عزیزی خادم تکذیب شده‌است. او در مصاحبه‌های خود حمایت، هدایت و رحمت الهی، الطاف خفیه الهی و دعای خوبان عالمرا از دلایل پیروزی‌های تیم ملی فوتبال ایران در مقابل حریف‌ها دانسته‌است که همین رویکرد عجیب باعث شد، بعد از یکسال و شش ماه با حکم قضایی از کار برکنار شد.

حیدر بهاروند؛ حضورِ فورمالیته

هم شخص بهاروند و هم اهالی فوتبال می دانند که حضورش در انتخابات حضوری فورمالیته است. در واقع بهاروند از مهره های همیشگی تیم مدیریتی مهدی تاج است و اگر قرار بر انتخاب مجدد تاج باشد، در مقام نایب رییسی و شاید هم به عنوان رییس سازمان لیگ در کادر فدراسیون فعالیتش را ادامه خواهد داد.

تکمله: مشاهدات موید این موضوع است که مهدی تاج برای بار سوم به عنوان رییس فدراسیون تا سال 1408 در راس فوتبال ایران باقی خواهد ماند.

برچسب‌ها

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی