صندوق ضمانت سپرده ها در اجرای بند دوم ماده ۹۵ قانون برنامه ۵ ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران با تصویب هیأت وزیران از سال ١٣٩٢،فعالیت خود را آغاز کرد.
مأموریت این صندوق در آغاز، محدود به تضمین بازپرداخت وجوه متعلق به سپرده گذاران بانکها و سایر مؤسسات اعتباری با ساز و کارهای مشخص بوده که با استناد به بندهای (ب) و (پ) ماده (٨) قانون برنامه هفتم پیشرفت، تغییرات قابل توجهی یافته و مقرر گردید علاوه بر مأموریت قبلی وظایف جدیدی به مأموریت های این صندوق به شرح زیر اضافه گردد:
١- خرید، تملک، مولدسازی و فروش تمام یا بخشی از اموال و داراییهای مازاد بانک های ناتراز.
٢- خرید و تملک داراییهای مازادِ مؤسسات اعتباری که خودشان به هر دلیلی قادر به فروش داراییهای مازادشان نمی باشند.
٣- ایجاد، تأسیس، مشارکت و خرید صندوقهایی نظیر "صندوق سرمایه گذاری املاک و مستغلات" ، "صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان" ، "صندوق پروژه" و سایر صندوقهای فعال در بازار سرمایه با هدف تسهیلِ خرید، مولدسازی، فروش یا واگذاری دارایی های مازاد شبکه بانکی کشور در چارچوب آیین نامه های بانک مرکزی.
٤-تأسیس شرکت مدیریت داراییهای شبکه بانکی، مؤسسه اعتباری انتقالی و سایر نهادهای مرتبط برای اجرای فرایند گزیر
٥-مدیریت فرایند گزیر مؤسسات اعتباری و اعمال اختیارات و وظایف هیأت سرپرستی موقت.
٦-اعمال حقوق و اختیارات مالکانه سهام مازاد بانک ها و مؤسسات اعتباری و انجام امور مرتبط با آنها طبق قانون.
٧- توقیف دارایی های بانکها و مؤسسات اعتباری در حال گزیر.(گزیر به مجموعه اقداماتی که تحت راهبری بانک مرکزی به منظور صیانت از منافع عموم و حفظ ثبات مالی در خصوص مؤسسات اعتباری که با ناترازی مواجه شده و در معرض ورشستگی قرارگرفته اند،اطلاق می گردد)
عارف نوروزی که از مدیران با سابقه کشور است و قبلاً مدیریت بنگاههای بزرگی مثل مدیرعاملی شستا، سرپرستی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، مدیرعاملی گروه توسعه اقتصادی تدبیر، مدیرعاملی بنیاد برکت، قائم مقامی ارشد مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو و ... را در کارنامه سه دهه ی فعالیت خود دارد، عهده دار این مأموریت جدید و خطیر شده است.
امید میرود با تجربیات و سوابق روشنی که نوروزی در عملکرد مدیریت های قبلی خود داشته، بتواند در این مأموریت خطیر و پرچالش منشأ اقدامات مناسب و اثرگذار برای نظام بانک کشور باشد.