دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۲
نظرات: ۲
۱
-
پدر علم ژنتیک ایران: این بیماری‌ها ۸۰ درصد بودجه درمانی کشور را می‌بلعند

داریوش فرهود، پدر علم ژنتیک ایران گفت: ۸۰ درصد بیماری ها، معلولیت ها، مرگ و میرها و نیز مخارج دولت و ملت مربوط به چهار گروه از بیماری هاست که با اقدامات تشخیصی مناسب می توان نسبت به درمان موثرتر و افزایش طول عمر بیماران گام برداشت.

پروفسور داریوش فرهود، بنیانگذار گروه ژنتیک انسانی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با «اطلاعات آنلاین» با دسته‌بندی این بیماری ها، افزود: بیماری های قلب و عروق در رتبه اول مرگ و میر در کشور قرار دارد. سرطان ها در رتبه دوم، بیماری های متابولیک شامل چاقی و دیابت در جایگاه سوم و بیماری های روانی در رتبه چهارم قرار دارندکه این بیماری ها ۸۰ درصد بودجه درمانی را می بلعد. اما از آنجا که زمینه اغلب بیماری ها ژنتیکی است، به کمک علم  فارماکوژنتیک می توان درمان های موثرتر و کم هزینه تری یافت.

وی ادامه داد: این مسئله در مورد تجویز آنتی بیوتیک ها هم امروزه وجود داد. سال هاست که دیگر پزشک به صورت اتفاقی برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز نمی کند. بلکه اول از فرد آزمایش گرفته می شود و آنتی بیوگرام را برای او مشخص می کنند تا مشخص شود کدام آنتی بیوتیک به درمان بیماری او کمک می کند. این مساله همان چیزی است که علم فارماکوژنتیک به دنبال آن است. 

پروفسور فرهود با اشاره به اینکه فارماکوژنتیک به خصوص در درمان بیماری‌ سرطان بسیار اهمیت دارد، اظهار داشت: ۵۰۰ تا ۶۰۰ نوع ژن مختلف در ابتلای فرد به سرطان پستان موثرند و در هر کشوری ژن های خاصی در افراد مبتلا به سرطان مقدم هستند. با برداشتن نمونه بافت سرطانی از فرد مبتلا به این بیماری در آزمایشگاه های ژنتیک و با استفاده از دستگاه های NGS  ژن عامل ابتلا به سرطان را می توان مشخص کرد. سپس پزشک تصمیم می گیرد که این ژن خاص بایستی با چه دارویی شیمی درمانی شود.  

وی ادامه داد: به کمک فارماکوژنتیک نه تنها طول عمر فرد مبتلا به سرطان افزایش خواهد یافت که در هزینه های درمانی از جیب بیمار و دولت که از محل مالیات های مردمی تامین می شود، نیز صرفه جویی خواهد شد. شرکت های بیمه هم به دلیل بهبود وضعیت بیمار دیگر مجبور به پرداخت هزینه های ازکارافتادگی نخواهند بود.

پدر علم ژنتیک ایران گفت: هر چند  از نظر دانش فارماکوژنتیک کمی از کشورهای پیشرفته عقب هستیم؛ اما وضع مان نسبت به کشور های منطقه بهتر است. هزینه انجام آزمایش های فارماکوژنتیک در کشورهای پیشرفته غربی هم اکنون بالغ بر ۱۰ تا ۱۵ برابر هزینه ای است که ما در ایران پیش بینی کردیم. برخی بیمه ها این آزمایش ها را پوشش می دهند. بسیاری از بیماران که در خارج کشور هستند، ترجیح می دهند، به دلیل اعتمادی که به سیستم پزشکی ایران دارند و از سوی دیگر هزینه های مناسب آن برای انجام این آزمایش ها به ایران بیایند.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی