اطلاعات نوشت: درحالی که دمای هوا در بیشتر استان های کشور رو به کاهش بوده وبالطبع مصرف گاز به طور چشمگیری رو به افزایش است، شرکت ملی گاز ایران از مردم درخواست کرد برای برخورداری همه نقاط کشور از گاز، اهتمام بیشتری به صرفه جویی داشته باشند.
براساس اعلام شرکت ملی گاز ایران، دیروز حدود ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه سراسری تزریق شد که از این مقدار ۶۰۱ میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف شد که ۷۱ درصد از کل گاز تحویلی به شبکه را شامل میشود. همچنین مقدار گاز مصرفشده بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء در روز گذشته نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۷ درصد افزایش یافته است.
این رشد مصرف درحالی است که براساس پیش بینی سازمان هواشناسی، دمای هوا از امروز دوشنبه دربسیاری استان ها به نحو چشمگیری کاهش خواهد یافت که با این وجود پیش بینی می شود مصرف گاز در روزهای آینده به ۶۹۰ میلیون مترمکعب رسیده وحتی از مرز ۷۰۰ میلیون متر مکعب نیز بگذرد.در همین حال، نشانه های کمبود گاز درشش استان کشور از دیروز نمایان شده است.
غلامرضا کوشکی مدیر مرکز راهبری شرکت ملی گاز دراین باره به خبرگزاری صداوسیما گفت:با تدوام روند سرمای فراگیر هوا و افزایش مصرف گاز، ممکن است فشار گاز در برخی استانهای نیمه شمالی کشور کاهش یابد.
به گفته وی،در روزهای اخیر به علت سرمای فراگیر هوا در کشور که ۱۸ استان دمای زیر صفر را تجربه کردند، مصرف گاز ۱۰ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان این که مصرف روزانه گاز در بخشهای خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده به ۶۰۱ میلیون مترمکعب رسیده است، افزود: با توجه به پیشبینیها از کاهش دمای هوا، پیشبینی میکنیم که مصرف گاز این بخشها در روزهای آینده به ۶۹۰ میلیون مترمکعب برسد.
کوشکی ادامه داد: شبکه گاز برای مواجهه با این افزایش مصرف آماده است، اما تداوم سرما باعث میشود که به مرور با افزایش مصرف، شبکه با کاهش فشار در برخی نقاط مواجه شود.البته در حال حاضر در هیچ نقطهای از کشور کاهش فشار گاز نداریم، اما با ادامه این شرایط، نقاط سردسیر یعنی استانهای خراسان شمالی، جنوبی و رضوی و همچنین استانهای اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی ممکن است با کاهش فشار مواجه شوند.
در همین زمینه مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران هم گفت: همه جای دنیا با آغاز دوره سرد سال آرایش و الگوی مصرف انرژی به سمت مصرف برای گرمایش منازل سوق پیدا میکند و انتظار این است که صنوف مختلف نسبت به اجتنابناپذیر بودن این موضوع و اهمیت حفظ جریان گاز بخش خانگی درک روشنی داشته باشند.
به گزارش شانا ، سعید توکلی در هجدهمین نشست هماهنگی سوخت زمستانی با اشاره به آمار و ارقام کلی در رابطه با قطع گاز باغویلاهای خالی از سکنه و سکونتگاههای غیردائم اظهار داشت: اقدامات مطلوبی در این زمینه انجام شده اما هنوز موارد بسیار زیادی در این بخش باقی مانده است و حسب تأکید مجدد نهادهای بالادستی باید تشدید، پیگیری و انسجام بیشتری در بحث بازدیدها و قطع گاز باغویلاهای خالی از سکنه و سکونتگاههای غیردائم صورت بگیرد.
وی با تأکید بر اینکه عدم قطع گاز این مراکز به منزله اجرا نشدن تعهدات تکلیف شده برعهده شرکت ملی گاز ایران است، گفت: تأثیر این اقدامات زمانی ملموستر خواهد بود که عملیات پایش و قطع گاز به صورت هماهنگ با تیمهای وزارت نیرو باشد تا ضمن قطع گاز، برق این واحدها هم قطع شود. چراکه در صورت عدم قطع برق، این واحدهای متخلف از وسایل برقی برای گرمایش استفاده خواهند کرد و طبیعتا این اقدام فشار بیشتری به شبکه وارد خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود: همین جدیت باید در ارتباط با بحث پایش ادارات دولتی و قطع گاز ادارات متخلف در دستور کار باشد و این امر به پشتوانه تاکید شخص رئیسجمهوری و مصوبات نهادهای نظارتی و بالادستی قابل اجراست؛ ضمن اینکه در موضوع برخورد با پاساژها و مراکز تجاری عمومی هم جدیت لازم به خرج داده شود.
وی با تأکید بر نقش سازنده اصناف در مدیریت مصرف بهینه گاز گفت: همراهسازی صنوف از مسیر آگاهسازی صاحبان صنعت میتواند کمک شایانی به آرامش روانی جامعه و مدیریت مصرف گاز داشته باشد.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: در همه جای دنیا این یک اصل انکارناپذیر است که با کاهش دمای هوا مقدار مصرف انرژی الگوی مصرف تغییر میکند و نیاز بخش خانگی برای تأمین گرمایش افزایش مییابد. طبیعتا شرکت ملی گاز ایران هم بخش خانگی را همواره اولویت اول خود قرار داده و نمیتواند سهم این بخش را در اختیار دیگر بخشها قرار دهد.وی گفت: عمده گاز کشور از جنوبیترین مناطق با تلاش شبانهروزی کارکنان صنعت نفت و گاز بعد از استخراج و پالایش از طریق خطوط سراسری به مناطق مرکزی و شمال کشور منتقل میشود بنابراین ضرورت دارد تا مجموعه مشترکان در تمام بخشها نسبت به اهمیت این حامل انرژی اهتمام ویژه داشته باشند.
از سوی دیگر، مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان اینکه پالایشگاههای پارس جنوبی همه ظرفیتشان را برای تولید پایدار گاز در روزهای سرد سال بهکار گرفتهاند، گفت: روزانه بیش از ۸۵۵ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری تحویل میشود که از این مقدار، سهم پالایشگاههای مجتمع گاز پارس جنوبی بیش از ۵۸۵ میلیون متر مکعب است.
غلامعباس حسینی با اشاره به اینکه کارکنان و متخصصان پالایشگاههای سیزدهگانه پارس جنوبی با تمام توان برای تولید پایدار و حداکثری گاز در روزهای سرد سال پای کار هستند، تصریح کرد: با انجام اقدامهای نوآورانه و استفاده از قطعات و تجهیزات ساخت داخل روزانه ۵۸۵ میلیون مترمکعب گاز از سیزده پالایشگاه مجتمع گاز پارس جنوبی به خط سراسری ارسال میشود و هماکنون تولید روزانه پالایشگاههای سیزدهگانه مجتمع بالغ بر ۶۱۳ میلیون مترمکعب در روز است.
وی با بیان اینکه اکنون در پالایشگاههای سایت یک روزانه بیش از ۳۳۳ میلیون مترمکعب گاز و در پالایشگاههای سایت دو بیش از ۲۵۲ میلیون متر مکعب گاز تولید میشود، تصریح کرد: کارکنان مجتمع گاز پارس جنوبی با پیادهسازی اقدامهای نوآورانه و انجام تعمیرات اساسی باکیفیت توانستهاند از ابتدای امسال تا روزهای پایانی آذر بیش از ۱۴۳ میلیارد مترمکعب گاز شیرین به خط بیش از ۱۴۳ میلیارد مترمکعب گاز شیرین به خط سراسری کشور ارسال کنند.