یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۷
نظرات: ۰
۰
-
افرادی که با سهام عدالت نقره داغ می‌شوند

سودجویان در فضای واقعی و مجازی با رصد فضای خبری کشور ا از نام و اعتبار «سهام عدالت» سواستفاده می کنند و با ترفند های گوناگون چتر کلاهبرداری خود را باز کرده اند!

علی البرزی - اطلاعات آنلاین : چند سالی است که «سهام عدالت» و واریز سود آن برای جامعه هدف و مشمولان این طرح به عنوان یک موضوع مهم مطرح شده است و بلافاصله پس از انتشار خبری درباره واریز مرحله جدید سود این سهام، مشمولان این طرح از راه های گوناگون پیگیر مطالبات خود در این باره می شوند. به طوری که روزانه شاهد ارسال پیام ها، پرسش ها، گلایه ها و انتقاد های مردم درباره این طرح و یا چگونگی اطلاع رسانی و شفاف سازی آن هستیم.

از سوی دیگر سودجویان در فضای واقعی و مجازی با رصد فضای خبری کشور از این فرصت برای اعمال مجرمان به بهانه های گوناگون با سوء استفاده از نام و اعتبار «سهام عدالت» با ترفندهای گوناگون استفاده کرده و چتر کلاهبرداری خود را به دلیل آگاهی نداشتن برخی از مشمولان از شرایط و چگونگی واریز سودها باز کرده اند! موضوعی که اینبار هم در آستانه واریز مرحله جدید سود های سهام عدالت در شب یلدا نقل محافل و رسانه ها شده است.

این در حالی است که هر از چند گاهی پلیس فتا و دیگر بخش های قضائی و انتظامی نسبت به هوشیاری مردم درباره فعالیت های مجرمان در حوزه سهام عدالت هشدار می دهند، اما متأسفانه علی ‌رغم این توصیه ها باز هم شاهد برخی کلاهبرداری ها و تشکیل پرونده های قضائی و پلیسی در این باره هستیم که بیشتر به دلیل برداشت های نادرست و ناآگاهانه ار شرایط ، ضوابط و زمان واریز سود سهام عدالت است.

برای مثال یکی از شگرد های اصلی شیادان در فضای مجازی لینک‌های آلوده‌ای است که با عنوان سهام عدالت و یارانه از طریق تلفن همراه و یا شبکه های مجازی برای شهروندان ارسال می شود، در این ترفند با کلیک روی لینک جعلی و نصب نرم افزار پیشنهادی، گوشی شما آلوده شده و دسترسی به پیامک و اطلاعات دیگر برای کلاهبردار فراهم می‌شود و در نهایت مجرم اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب بانکی شما می کند، به احتمال زیاد شما هم این روزها در پیام های تلفن همراه خود با این لینک ها مواجه شده اید یا خواهید شد.

علاوه بر این ، هر چند گاهی هم با مطرح شدن نام جاماندگان از سهام عدالت در فضای مجازی و رسانه ای کلاهبرداران فرصت را غنیمت شمرده و به کلاهبرداری های خود رونق بیشتری می دهند!

کارشناسان بر این باورند که مباحث مربوط به بحث «سهام عدالت» و زیر مجموعه های مرتبط با آن مانند بازار، بورس، کارگزاری، واریز سود و موارد دیگر تخصصی است و باید با زبان ساده برای عموم افراد جامعه تشریح شود و یکی از چالش های اصلی در سال های گذشته اطلاع رسانی با گفتار خاص و تخصصی درباره «سهام عدالت» و موارد مرتبط با آن بوده است و همین موضوع زمینه آگاهی نداشتن بخش هایی از جامعه نسبت به شرایط «سهام عدالت» و تلاش دو چندان کلاهبرداران برای فعالیت های مجرمانه شده است.

از این منظر می توان این گونه نوشت که رسانه ها و به ویژه رسانه ملی در برخی موارد در شکل گیری فرآیند اعمال مجرمانه در حوزه سهام عدالت نقش دارند چرا که بیشتر تمرکز و توجه رسانه ملی به اطلاع رسانی در این حوزه با اولویت تنها اطلاع رسانی خبری و یا چند برنامه گفت و گو محور درباره سودهای سهام عدالت آن هم در آستانه زمان پرداخت ها متمرکز شده است و این موضوع مهم نیازمند برنامه های بلند مدت، هفتگی و ماهانه مستمر برای اطلاع رسانی شفاف، صریح، با زبان ساده و نه تخصصی اقتصادی و پاسخگویی مدیران و کارشناسان به پرسش ها و ابهامات مردم است.

به راستی چرا نباید یک برنامه ثابت در رسانه ملی برای پاسخگویی کارشناسان به پرسش های مردم با محوریت سهام عدالت، یارانه ها و طرح های دیگری مانند همسان سازی حقوق بازنشستگان وجود داشته باشد تا با آگاه سازی بیشتر مردم شاهد کاهش جرایم مرتبط با این موضوع و ایجاد فضای مناسب برای فعالیت های کلاهبرداران نباشیم تا مشمولان این طرح ها اطلاعات دقیق را نه از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی بلکه از رسانه های رسمی و ملی دریافت کنند!

به هر روی باید هوشیار و مطلع بود که برای دریافت سود سهام عدالت، سهامداران نه تنها نیازی به مراجعه حضوری به کافی‌نت‌ها و هیچ جای دیگری ندارند، بلکه نباید روی هیج لینک در این باره در تلفن همراه و یا شبکه های اجتماعی کلیک کرد، مشمولان نباید به سایت خاصی مراجعه کنند و مبلغی را برای این کار بپردازند.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی