غلامرضا جمشیدی ها جامعه شناس و استاد دانشگاه تهران در گفت و گو با پایگاه دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله خامنه ای در تحلیل و بررسی جامعه شناسانه حضور میلیونی مردم در پویش ایران همدل اظهار داشت: اگر بخواهیم بررسی کنیم، بیشتر کمکها از سوی قشر متوسط و پایین جامعه بوده است، نه افراد ثروتمند، البته در بین ثروتمندان نیز افراد خیّر و نیکوکار وجود دارند، اما به طور عمده، این قشر متوسط و پایین است که چنین پویشهایی را پشتیبانی میکند، این مسئله از لحاظ طبقاتی قابل توجه است، من یادم میآید که در دوران جوانی، در کتابهایی درباره رزمندگان صدر اسلام میخواندم که قهرمانان اصلی آن دوران به طور معمول از اشرافزادگان نبودند. درواقع، بیشتر قهرمانان از میان طبقات عادی جامعه برخاسته بودند. دیدید که هدیهها کلان نبود ولی جمعیت زیاد بود.
جمشیدی ها خاطرنشان کرد: حوادث مهم تاریخ باید ثبت شوند؛ حوادثی مانند جنگها یا دیگر اتفاقات بزرگ که میتوانند تأثیرات روانشناختی مثبتی بر افراد و جوامع داشته باشند. متأسفانه، ما بسیاری از این وقایع و نکات مثبت را ثبت نکردهایم، درحالیکه در تعالیم اسلامی ما نیز تأکید شده است که تنها به بدیها و نقاط ضعف جامعه توجه نکنیم، بلکه خوبیها و دستاوردها را نیز بازگو کنیمف یکی از پیشنهادهای من این است که چنین اتفاقات مهمی در قالب یادداشتها یا کتابچههایی ثبت شود، این سرمایهگذاری بر تاریخ انجام نمیشود.
این جامعه شناس تاکید کرد: انقلاب اسلامی لطف الهی است. لطف الهی میتواند در اینجا متبلور شود و برکات آن به مردم بازگردد، برای مثال، انقلاب ما یک تحول بزرگ تاریخی بود که نه وابسته به جریانهای چپ یا راست بود، نه به آمریکا یا اروپا. نتیجه این انقلاب نشان داد که جهان دیگر مانند گذشته نیست، آمریکا دیگر آمریکای سابق نیست و اروپا نیز به همان شکلی که بود باقی نمانده است.
همانطور که رهبر انقلاب اشاره کردند، عصر بزندررو تمام شده است، دوره خودکامگیها و ادعاهای قدرتهای بزرگ به پایان رسیده است. وظیفه ما این است که در مسیری که انتخاب کردهایم، با توکل به خداوند پایدار بمانیم.