مهدی پازوکی, تحلیلگر اقتصادی در گفتگو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به توقع و مطالبه عمومی از دولت چهاردهم برای اصلاح وضعیت اقتصادی و البته مهار موج افزایش قیمت ها و گرانیها گفت: در حالی توقع مهار قیمت ها مطرح شده است که تجربه گذشته نیز نشان می دهد که هر دولتی که روی کار بیاید، مدت زمان مناسبی را نیاز دارد تا برنامههای پیش بینی شده خود را اجرایی کند.
وی افزود: به هر حال حوزه اقتصادی دچار نابسامانی هایی شده است. اما کار دولت برای ترمیم فضای نابسامان اقتصادی بسیار دشوار است. البته نباید به این بهانه از ضرورت مهار و کنترل افزایش قیمت ها غافل شد. به هرحال دولت پزشکیان مامور تامین مطالبه های عمومی است و باید هر آن چه در چنته دارد را رو کند تا آرامش خاطر به جامعه تزریق شود.
استاد سابق دانشگاه علامه طباطبایی یادآور شد: آقای پزشکیان از همان ایام انتخاباتی، بارها تأکید میکرد که هیچ قولی به مردم نمیدهد و حتی در واکنش به وعده تحقق رشد ۸ درصدی رقیب، با صراحت خاصی خطاب به مردم گفت که باتوجه به شرایط اقتصادی داخلی و فضای تجادلی کشور با غرب، راه صعبالعبوری برای برون رفت از بحران اقتصادی وجود دارد. بنابراین این رویکرد و این گونه سخن گفتن نشان می دهد که دولت پزشکیان بنای فعالیت توأم با کار و برنامه کارشناسی دارد و به همین دلیل به هیچ وجه حاضر نیست، به مردم وعده یا وعده هایی بدهد که خود هم نسبت به تحقق شان امیدواری چندانی ندارد.
پازوکی پیشنهاد داد: دولت برای حل معضل گرانی راههای متعددی را پیش رو دارد که یکی از آنها تلاش برای رونق فعالیت در بخش فرآوردههای نفتی است. اگر سرمایهگذاری در حوزه تولیدات نفتی جدی گرفته شود می توان با تولید و صادرات فرآوردههای نفتی هم اشتغالزایی و هم ارز قابل توجهی وارد کشور کرد. البته تحقق این هدف، نیازمند برنامهریزی مفصل و زمان زیادی است.
وی با اشاره به شرایط حساس منطقه و تنش های حاکم در منطقه خاورمیانه گفت: وضعیت موجود منطقه حتی زمینه تعامل اقتصادی با همسایهها را هم مختل کرده است. دولت چهاردهم طی 100 روز فعالیت خود نشان داده است که در بحث دیپلماسی تحرکاتی جدی دارد و برای گرهگشایی اقتصادی تلاش می کند.