سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد بررسی نقشههای پیشیابی هواشناسی نشان میدهد از بعدازظهر امروز (دوشنبه) سامانه بارشی از شمال غرب وارد کشور میشود و بهتدریج گستره ابرناکی و بارش کل نوار غربی کشور را فرا میگیرد. میزان بارندگی در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، غرب کردستان و کرمانشاه و شمال شرق خوزستان قابل توجه است و در ارتفاعات و مناطق سردسیر بارش برف انتظار میرود.
در ساعات بعدازظهر امروز در غرب فارس و بوشهر، دامنههای جنوبی البرز شامل استانهای قزوین، البرز و تهران نیز افزایش ابر و رگبار پراکنده رخ میدهد.
این مطالب را هم بخوانید:
- فروش فوقالعاده یک خودرو از فردا سهشنبه؛ مهلت ثبت نام تا ۱۲ آذر ۱۴۰۳ +جدول قیمت
- دولت دست خود را از جیب مردم در بیاورد
سهشنبه در کل مناطق ذکرشده بارش ادامه خواهد داشت، فعالیت سامانه در جنوب غرب و غرب کشور افزایش یافته و رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید و در مناطق کوهستانی و مرتفع تگرگ رخ میدهد. در جنوب آذربایجان غربی، غرب کردستان و کرمانشاه، ایلام و لرستان بارش شدت خواهد داشت.
چهارشنبه بارندگی در شمال غرب و مناطق واقع در مرز غربی کشور کاهش مییابد و بعدازظهر ـ با نفوذ جریانات شمالی به سواحل دریای خزر ـ ابرناکی و بارش همراه با کاهش دما در استانهای شمالی آغاز میشود. همچنین علاوه بر جنوب غرب، غرب، دامنههای جنوبی البرز در نواحی مرکز، شرق و جنوب کشور ابرناکی، بارش و وزش باد همراه با کاهش نسبی دما رخ میدهد. طی این روز در شرق خوزستان و لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و شمال و غرب فارس بارش شدت خواهد داشت.
پنجشنبه در سواحل شمالی، دامنههای جنوبی البرز و شمال شرق کشور بارش باران، گاهی رعد و برق و وزش باد و در ارتفاعات بارش برف پیشبینی میشود. در مازندران، گلستان و خراسان شمالی بارش شدت خواهد داشت. همچنین در مرکز، جنوب، شرق و جنوب شرق کشور افزایش ابر، رگبار پراکنده و وزش باد رخ میدهد. این سامانه اوایل شب از شمال شرق کشور خارج میشود.
جمعه در شرق سواحل دریای خزر، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی ابرناکی و بارش پراکنده رخ میدهد.
چهارشنبه و پنجشنبه کاهش محسوس دما در غالب مناطق کشور پیشبینی میشود. همچنین سهشنبه و چهارشنبه در نیمه غربی، نواحی مرکزی، استانهای ساحلی خزر و پنجشنبه در غالب مناطق کشور وزش باد شدید بوده و در برخی نقاط مرکز، شرق و جنوب شرق با گرد و خاک همراه خواهد بود.
از اواخر وقت سهشنبه تا پنجشنبه دریای خزر مواج است.
۲۲ استان تحت تاثیر توده هوای سرد
سازمان هواشناسی طی هشداری در سطح نارنجی از نفوذ توده هوای سرد به کشور طی چهارشنبه ۷ آذر تا روز جمعه ۹ آذرماه خبر داد.
این توده هوا مخاطره کاهش محسوس دما را بهدنبال دارد که روز چهارشنبه استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کرمانشاه، کردستان، همدان، زنجان، اردبیل، شمال ایلام، لرستان، مرکزی، قزوین، البرز، تهران و روز پنجشنبه ۸ آذر استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کرمانشاه، کردستان، لرستان، زنجان، همدان، البرز، قزوین، شمال ایلام، تهران، سمنان، فارس، چهارمحال و بختیاری و اصفهان را تحت تاثیر قرار میدهد.
روز جمعه نیز استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کرمانشاه، کردستان، لرستان، همدان، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، قزوین، البرز، زنجان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، شمال کهگیلویه و بویراحمد، فارس، سمنان و ارتفاعات مرکزی کرمان از نفوذ توده هوای سرد متاثر خواهند شد.
سازمان هواشناسی در مجموع برای ۲۲ استان هشدار نارنجی سرد شدن هوا صادر کرده که مخاطره خسارت به محصولات و ماشینآلات کشاورزی را بهدنبال خواهد داشت.
توصیههای سازمان هواشناسی برای کاهش خسارتهای ناشی از کاهش دما و سرمازدگی محصولات کشاورزی و دامداریها
تسریع در برداشت محصولات:
زعفران (آذربایجان غربی، سمنان، خراسان رضوی)
چغندر قند (آذربایجان غربی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، لرستان، همدان)
سیبزمینی (اردبیل، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، لرستان)
پنبه (البرز، اصفهان، خراسان جنوبی)
انار و سیب (چهارمحال و بختیاری، مرکزی)
محصولات علوفهای (خراسان جنوبی و شمالی، کردستان)
ذرت (خراسان رضوی، زنجان، مرکزی)
گوجه فرنگی و صیفیجات (زنجان و قزوین)
لیمو ترش (فارس)
مرکبات و خرمالو (کرمان)
سویا، لوبیا و پیاز (لرستان)
اقدامات پیشگیرانه:
تسریع در کشت غلات پاییزه
کنترل پوشش گلخانهها و بستن دریچهها برای جلوگیری از نفوذ سرما
عدم هرس درختان باغی
کاهش دور آبیاری درختان خزانشونده به دلیل افت دما
سرزنی بوتههای سیبزمینی برای جلوگیری از سرمازدگی
تسریع در کشت کلزا در مناطق سردسیر
تغذیه زمستانه در کندوهای زنبور عسل
تامین سوخت و سرویس وسایل حرارتی و کنترل دما، رطوبت و تهویه در گلخانهها، مرغداریها و دامداریها
محافظت از تأسیسات و سیستمهای آبیاری تحت فشار با توجه به پایین بودن دمای سطح زمین
مصرف کودهای اسید آمینه، پتاسه، بر و روی در بالای تاج درختان برای مقاومسازی درختان به سرما
افزایش رطوبت در مزارع و باغات از طریق آبیاری خارج از نوبت
استفاده از جیره غذایی پر انرژی برای دام و طیور