تازه ترین گزارش نهادهای سازمان ملل، از خانه نشین کردن دست کم 60 هزار زن شاغل افغان توسط حکام کابل در پی اعمال محدودیت های شدید این گروه متحجر علیه زنان و دختران افغانستان حکایت دارد؛ گزارشی که همانند گذشته، انتشار آنها در سایه بی توجهی طالبان، بی تفاوتی جامعه جهانی به اوضاع افغانستان و تمرکز دولت ها بر منافع خود در رابطه با طالبان، کارایی خود را از دست داده و عملا به کاغذ پاره ای تبدیل شده اند.
برخی سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) و دیدبان حقوق بشر به تازگی گزارشی داده و اعلام کرده اند که در سه سال حاکمیت طالبان در افغانستان حدود ۶٠ هزار زن افغانستانی به دلیل اعمال محدودیت های شدید توسط حکومت طالبان، شغل خود را
از دست دادهاند. «هیدر بار»، معاون دیدبان حقوق بشر و «هنریتا فور»، مدیر اسبق «یونیسف» در افغانستان در همین رابطه از افزایش فقر در میان خانوادههای افغانستان به دلیل منع اشتغالزایی زنان و افزایش ازدواجهای زودهنگام دختران ابراز نگرانی
کردند.
مسئولان این سازمانهای بینالمللی با اشاره به اعمال محدودیتهای طالبان بر زنان و دختران، اظهار کردند که در سه سال گذشته حدود ۶٠ هزار زن افغانستانی شغل خود را از دست دادهاند که این چالش، آمار مشکلات اقتصادی در خانوادهها را بالا برده است.
معاون دیدبان حقوق بشر افزود: پس از بازگشت طالبان به قدرت، نقض حقوق زنان و دختران به خصوص در بخش آموزش و پرورش رو به افزایش است. در همین حال، «هنریتا فور»، مدیر «یونیسف» در افغانستان با اشاره به منع آموزش دختران گفت: از آنجایی که بیشتر دختران نوجوان هنوز اجازه بازگشت به مدارس را ندارند، خطر ازدواج کودکان در حال حاضر شدت گرفته است. یافتههای یونیسف همچنان نشان میدهد که ۲۸درصد از زنان ۱۵تا ۴۹ساله افغانستانی به خاطر دریافت مهریه ازدواج کردهاند.
به گفته آنها، پس از وضع محدودیتهای کاری توسط طالبان بر زنان، درآمد افغانستان بیش از 20 درصد کاهش یافته و این چالش افغانستان را به یکی از فقیرترین کشورهای جهان تبدیل کرده است. طالبان پس از بازگشت به قدرت در افغانستان در نخستین اقدامات خود، چندین فرمان را در مورد زنان و دختران افغانستان صادر کرد که منع آموزش دختران در مدارس و منع کار زنان در ادارات دولتی و موسسات بینالمللی و داخلی از جمله آنها هستند.
در حکومت سابق افغانستان زنان در حوزههای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی حضور فعال داشتند و بسیاری از زنان که سرپرست خانواده بودند، از طریق اشتغال در بخشهای مربوطه امرار معاش میکردند که این مساله در سه سال اخیر منتفی شده است.بسیاری از علمای شیعه و سنی و شخصیتهای مطرح سیاسی در کابل از جمله «حامد کرزی»، رییسجمهوری اسبق افغانستان و دکتر «عبدالله عبدالله» به این اقدامات طالبان واکنش نشان داده و خواستار بازگشایی مدارس و دانشگاهها بر روی دختران و بازگشت زنان در ادارات دولتی و موسسات بینالمللی شدهاند؛ اما طالبان همچنان به اعمال سیاستهای خود ادامه داده و هیچگونه توجهی به این خواستهها نکردهاند.
در خبر دیگری، سخنگوی حکومت طالبان در بیانیهای اعلام کرد که نیازی به طرح ایجاد کمربند امنیتی در اطراف افغانستان نیست و ما گروه تروریستی داعش خوراسان را در افغانستان سرکوب کرده ایم.
«ذبیحالله مجاهد» سخنگوی حکومت طالبان در سخنانی بر توانایی این حکومت در کنترل امنیت در افغانستان تأکید کرد و مدعی شد که گروههای تروریستی مانند داعش خوراسان به شکل قابل توجهی در افغانستان سرکوب شدهاند. وی در واکنش به خبر قاچاق مواد مخدر و سلاح از افغانستان به کشورهای مشترکالمنافع اعلام کرد که هیچ نیازی به ایجاد کمربند امنیتی ر اطراف افغانستان وجود ندارد و امنیت در کشور
تحت کنترل است.
در چنین شرایطی، وزیر دفاع پاکستان در واکنش به حمله خونین اخیر در ایالت بلوچستان این کشور گفت که حکومت طالبان به فعالیت تروریست ها در افغانستان پایان دهد و استفاده تروریست ها از خاک افغانستان علیه پاکستان، تجاوز است.«خواجه محمد آصف» در واکنش به حمله انتحاری در ایستگاه قطار «کویته» بلوچستان که دهها کشته بر جا گذاشت، گفت که استفاده تروریست ها از خاک افغانستان برای حملات تروریستی در خاک پاکستان، تجاوز علیه کشورمان است.
شما چه نظری دارید؟