بانک مرکزی: الگوی جدید اعتبارسنجی بانکی به بهره برداری رسید
معاون فناوری نوین بانک مرکزی از بهره برداری از الگوی جدید اعتبارسنجی بانکی مبتنی بر اطلاعات مالیاتی و چک های برگشتی خبرداد.
به گزارش ایرنا، نوش آفرین مومن واقفی دیروز در نشست خبری یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام های پرداخت اظهارداشت: الگوریتم های جدید اعتبارسنجی که قرار بود جایگزین سیستم قبلی اعتبار سنجی شود، از یک ماه و نیم قبل مورد بهره برداری قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه بهینه سازی الگوریتم ها همچنان ادامه دارد و در حال تکمیل سامانه مربوطه هستیم، افزود: درالگوریتم جدید اعتبارسنجی، جمع تراکنش افراد جدا از سوابق چکهای برگشتی مورد توجه قرار گرفته واحتمالا بحث مالیاتی هم به این الگوریتم اضافه خواهد شد.
مومن واقفی همچنین گفت:اکنون ۱۶ بانک خدمت چک الکترونیک را ارائه میکنند وبقیه بانکها هم در حال طی کردن مراحل خود هستند؛ بنابر این برای توسعه چک الکترونیک در خصوص افراد حقیقی مشکلی نداریم، اما برای افراد حقوقی مشکلی وجود داشت که خوشبختانه ۲۰ آبان چالشها تقریبا حل شد؛ بنابراین صدورچکهای الکترونیک حقوقی دیگر مشکلی ندارد و میتواند از ماههای آینده به بهرهبرداری برسد.
وی افزود:به علاوه رفع مسدودی چک دغدغه بانک مرکزی است و این موارد به بانکها ابلاغ شده است و مجدد به مدیران عامل بانکها هم تاکید شد؛ بر این اساس از منظر بانک مرکزی اگر بانکی در این راستا با مشتری همراهی نکند، قابل قبول نیست.معاون بانک مرکزی در ادامه شایعه هک شدن بانک ملت را تکذیب کرد و با بیان اینکه در این بانک اختلال سیستمی پیش آمده بود، ضمن اینکه پایداری سیستم بانکها برای ما خیلی مهم است،افزود: نشت اطلاعات بانکی هم برای گذشته بوده است و دستکم در دو ماه گذشته موردی از هک حساب های بانکی نداشته ایم.البته در یک سال گذشته مواردی در شبکه بانکی بوده که آن را می پذیریم، اما با تدابیر انجام شده در بانک ها و دستگاه های نظارتی، این موضوع مدیریت شده است و تلاش شده تکرار نشود.
وی تصریح کرد: در بحث رمزپول و ریال دیجیتال باتوجه به این که دوره آزمایشی ریال دیجیتال تمام شده، برنامه اصلی این است که بر توسعه پذیری ریال دیجیتال تمرکز کنیم .مومن واقفی در خصوص سامانه املاک و اسکان هم اظهار داشت: علت عدم اجرای کامل این بحث این است که داده سامانه تکمیل نیست و در حال تلاش برای رسیدن به یک تعامل دو طرفه هستیم.
وی اظهار داشت: امسال با توجه به قانون جدید بانک مرکزی بحثهای نظارت هوشمند جدیتر شده است از این رو در همایش بانکداری نوین بر استفاده از فناوری برای بحث نظارت تاکید میشود.رئیس پژوهشکده پولی و بانکی هم در این نشست اظهار داشت: یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت با محوریت «زیست بوم بانکداری هوشمند، حکمرانی دیجیتال و نظارت فناورانه» در روزهای ۵ و ۶آذر در مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد برگزار می شود .
کوروش پرویزیان گفت: محورهای اصلی این همایش که با همکاری معاونت فناوریهای نوین بانک مرکزی و شرکت ملی انفورماتیک برگزار میشود، شامل تحول دیجیتال در نظارت و پایداری مالی، رمزپولها و داراییهای دیجیتال، قوانین بالادستی بانکداری هوشمند و روشهای نوظهور پرداخت است.وی با بیان اینکه بیش از ۲۳۰مقاله علمی به دبیرخانه ارسال شده که ۴۰مقاله با داوری تأیید شده و ۱۸مقاله به صورت شفاهی ارائه خواهد شد، گفت: این همایش شامل ۸سخنرانی کلیدی، ۱۰نشست تخصصی با مشارکت ۷۰نفر و ۱۶کارگاه متنوع از جمله کارگاههای ویژه مدیران و جوانان است.
پرویزیان با اشاره به اینکه همچنین نمایشگاه صنعت پرداخت با حضور ۸۰شرکت و بانک و ۳۵غرفه در مساحتی بیش از ۲۰۰۰مترمربع برگزار خواهد شد و ۳۰فرصت معرفی محصولات جدید فناورانه هم ارائه میشود،افزود: همزمان با برگزاری همایش، جشنواره پیشکسوتان و چهرههای ماندگار بانکی به یاد مرحوم دکتر نوربخش برگزار خواهد شد. در این جشنواره، تازههای فناوری حوزه فینتک و دانشبنیان معرفی و از فناوریهای پیشرو در نظامهای پرداخت تقدیر میشود و از میان بیش از ۵۰طرح ارسالشده، فناوریهای برتر انتخاب و تقدیر خواهند شد.
وی با بیان اینکه پیشبینی میشود امسال بیش از ۱۰هزار نفر از همایش و نمایشگاه بازدید کنند، اظهار داشت: امسال برای اولین بار مقالات تأیید شده همایش در پایگاه علمی جهان اسلام منتشر خواهد شد.
افزایش 21 درصدی میزان بارشها
میزان بارش ها از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۶ آبان با رشد ۲۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 23/4 میلیمتر رسید.
به گزارش ایرنا، بر اساس تازه ترین آمار دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور، وضعیت بارش های سال آبی جاری تاکنون نسبتا بد نبوده و سال بارشی خوبی را نوید می دهد.براین اساس، از ابتدای سال آبی جاری (اول مهر) تا ۲۶ آذر 23/4 میلیمتر بارش در کشور به ثبت رسیده است. این میزان بارش در مقایسه با 24/9 میلیمتر دوره درازمدت ۶ درصد کاهش دارد. با این وجود، میزان بارش های از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۶ آبان در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته که 19/3میلیمتر بارش داشته ایم، رشد ۲۱ درصدی داشته است.درهمین حال، در عین بارش های نسبتا خوب، ۱۴ استان کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش بارش همراه شده اند. در این مدت استان فارس با دریافت 26/3 میلیمتر در مقایسه با 8 میلیمتر بارش سال گذشته، با رشد ۲۲۹ درصدی روبهرو شده است.
شما چه نظری دارید؟