دیجیاتو نوشت: بزرگترین پروژه خورشیدی دریایی جهان با توان ۱ گیگاواتی در چین راهاندازی شد. این پروژه در آینده میتواند برق ۲.۶۷ میلیون خانه را تأمین کند؛ گفتنی است که در تهران کمی بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار خانه قرار دارد و براین اساس، این مزرعه میتواند برق پایتختی به بزرگی تهران را تامین کند.
این پروژه در ۸ کیلومتری ساحل قرار دارد و مساحت آن نیز هزار و ۲۲۳ هکتار است. انتظار میرود این پروژه با رسیدن به حداکثر توان خود برق ۲ میلیون و ۶۷۰ هزار خانه در چین را تأمین کند.
براساس گزارش Interesting Engineering، این پروژه که در منطقه دریای آزاد سواحل دونگینگ استان شاندونگ واقع شده است، در نوع خود بزرگترین پروژه در جهان است. این مزرعه را شرکت CHN Energy توسعه داده است و از ۲ هزار و ۹۳۴ سکوی خورشیدی استفاده میکند که روی پایههای خرپایی فولادی بزرگ قرار دارند؛ ابعاد هر سکو ۶۰ متر در ۳۵ متر است.
بزرگترین مزرعه خورشیدی دریایی جهان در چین
انتظار میرود این مزرعه خورشیدی دریایی پس از بهرهبرداری کامل، سالانه یکمیلیارد پ ۷۸۹ هزار کیلوواتساعت برق تولید کند. این خروجی برای تأمین برق حدود ۲ میلیون و ۶۷۰ خانه کافی است. این پروژه تلاش میکند تا اتکای چین به سوختهای فسیلی و انتشار گازهای گلخانهای را کمتر کند.
شرکت CHN Energy میگوید این پروژه میتواند در مصرف حدود ۵۰۳ هزار تُن زغالسنگ صرفهجویی کند و انتشار دیاکسیدکربن را به میزان یکمیلیون و ۳د هزار ۴۴۷ تن کاهش دهد. در این مزرعه خورشیدی علاوهبر تأمین برق، پرورش ماهی نیز انجام میشود تا از فضای آن بتوان حداکثر بهرهبرداری را داشت.
ماه گذشته چین از بزرگترین توربین بادی دریایی جهان نیز رونمایی کرد که توانایی تولید ۱۰۰ گیگاواتساعت برق در سال را دارد و میتواند برق ۵۵ هزار خانه را تأمین کند. این میزان تولید برق معادل مصرف ۳۰ هزار تن زغالسنگ است و میتواند میزان تولید CO۲ را ۸۰ هزار تن کاهش دهد.
چند ماه قبل نیز چین بزرگترین مزرعه خورشیدی جهان را به شبکه برق شمال غربی سینکیانگ متصل کرد. این نیروگاه با وسعت بیش از ۱۳ هزار هکتار میتواند در سال ۶ میلیارد و ۹ میلیون کیلوواتساعت برق تولید کند. بهطورکلی چین قصد دارد تا سال ۲۰۶۰ میزان کربن تولیدی خود را کاملاً خنثی کند.