فردا در خانه اندیشمندان علوم انسانی
«ترکیه امروز؛ اسلام‌گرایی و خلافت» بررسی می‌شود

نشست «بررسی و رونمایی کتاب ترکیه امروز؛ اسلام‌گرایی و خلافت» فردا در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی 
برگزار می‌شود.
به گزارش روابط عمومی این مرکز، این نشست به همت گروه تاریخ خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز یکشنبه 27 آبان 1403 ساعت 15 در  محل مذکور برگزار می شود و در آن محمدرضا دهشیری (عضو هیأت علمی دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه)، محمدتقی امامی خوئی (استاد پیشکسوت دانشگاه‌های تهران، بهشتی، الزهرا و شهرری) و محمد مسجدجامعی (سفیر سابق ایران در واتیکان) سخنرانی می‌کنند. همچنین سید مسعود رضوی (روزنامه‌نگار) دبیری نشست را بر عهده دارد. شایان ذکر است ورود برای عموم، آزاد 
و رایگان است.
 

  امروز برگزار می‌شود
رونمایی و بررسی کتاب «صَد سالگی»

امروز مصادف با سومین روز از هفته کتاب (۲۴تا 30 آبان)، مراسم رونمایی و بررسی کتاب «صدسالگی- قضاوت تاریخ دربارة جلال آل‌ احمد» توسط خانه کتاب و ادبیات داستانی، برگزار می‌شود. این کتاب که به همت محمدحسین دانایی تدوین شده و انتشارات همرخ چاپ اول آن را به بازار عرضه کرده‌است، به‌نوعی نشان‌دهنده قضاوت تاریخ دربارة این نویسنده اثرگذار است. در این کتاب مقالات و مطالبی از احمد افرادی، آراز بارسقیان، عمادالدین باقی، رسول جعفریان، غلامرضا خاکی، مهدی خلجی، محمدحسین دانایی، مرتضی سیدی‌نژاد، امید طبیب‌زاده، حاتم قادری، محمدرضا کائینی، عبدالجواد موسوی و حورا یاوری درج شده‌است.
    این مراسم در ساعت 16 روز شنبه 26 آبان 1403 در سرای قلم (تهران- خیابان انقلاب- خیابان برادران مظفر جنوبی- کوچه خواجه نصیر- ساختمان سرای اهل قلم) برگزار می‌شود.
 

   به‌مناسبت سی‌امین سال درگذشت پژوهشگر حوزه اساطیر
نشست «شب مهرداد بهار» برگزار می‌شود

نشست «شب مهرداد بهار» به‌مناسبت سی‌امین سال درگذشت او برگزار می‌شود.
به گزارش ایسنا، هفتصد و هشتاد و دومین شب از شب‌های بخارا به‌مناسبت سی‌امین سال درگذشت مهرداد بهار، به یادبود این نویسنده و اسطوره‌شناس فقید اختصاص یافته که از ساعت 17 فردا در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.
ملک‌مهرداد بهار، پنجمین فرزند ملک‌الشعرای بهار نویسنده و پژوهشگر حوزه اساطیر و تاریخ بود.   وی با بنیاد فرهنگ ایران که هم‌اکنون پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است، همکاری می‌کرد.
مهرداد بهار در ۲۲آبان‌ماه ۱۳۷۳بر اثر بیماری کم‌خونی درگذشت و نخستین فردی است که در قطعه هنرمندان بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.

 برگزیدگان جایزه ترویج علم معرفی شدند
برگزیدگان بیست و پنجمین دوره جایزه ترویج علم در مراسمی با حضور «فاطمه مهاجرانی» سخنگوی دولت، همزمان با آخرین روز هفته ترویج علم معرفی و تقدیر شدند.
به گزارش ایرنا، آیین اختتامیه سیزدهمین رویداد هفته ترویج علم عصر پنجشنبه 24 آبان با حضور مروجان علم نظیر «مسعود فراستخواه»، «هادی خانیکی» و «اکرم قدیمی» برگزار شد . 
نخستین جایزه ترویج علم به حسین معماریان تعلق گرفت. این جایزه و تندیس به پاس فعالیت‌ها و تلاش‌های همه‌جانبه و تأثیرگذار در آموزش مهندسی، آموزش و بازآموزی، ارتقاء مهارت‌های آموزشی اعطاء شد.
دومین جایزه به فروزان خردپژوه به‌دلیل بسط علم ریاضی، همکاری در پایه‌گذاری خانه ریاضیات اصفهان اعطاء شد. سکینه کیانی همسر مرحوم بهمن بیگی، سومین مروج علم بود که تندیس این دوره به پاس تلاش در مسیر اعتلای فرهنگ و آموزش میان جامعه عشایری به او تعلق گرفت.
سهراب علیدوستی شهرکی، چهارمین مروج علم بود که به‌دلیل ترویج در زمینه اخترشناسی و ‌زمین‌شناسی در مدارس و میان مناطق کم‌برخوردار جایزه به او اعطاء شد.
کاظم کرملو، پنجمین مروج علم بود که به پاس تلاش‌های حرفه‌ای در روزنامه‌نگاری علم و استفاده مؤثر از ظرفیت‌های متنوع رسانه برای توسعه ‌عمومی‌سازی علم و همگانی کردن دانش نجوم  این جایزه به او اعطاء شد.
علی‌اصغر سعدآبادی، ششمین مروج علم هم در راستای ترویج فرهنگ نوآوری و کارآفرینی در کشور، جایزه ترویج علم را دریافت کرد.
سعید انصاریان، سیدکاظم حافظیان رضوی و مهری پریرخ هم جایزه ترویج علم را به‌ترتیب در راستای حفاظت از مراکز جنگلی، راه‌اندازی مراکز و سامانه‌های مختلف علمی و ترویجی و رشد شخصیت و تفکر کودکان و نوجوانان دریافت کردند.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مؤسسه رحمان هم تندیس و لوح سپاس بیست و ‌پنجمین دوره جایزه ترویج علم را کسب کردند.
گفتنی است «روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه پایدار»، فرصتی برای تعمیق پیوند جوامع با علم و آگاهی از پیشرفت‌های علمی در سطح جهانی است. 

 در دومین روز از هفته کتاب برگزار شد
دیدار صمیمانه رئیس جمهوری و  وزیر فرهنگ با استاد محمدعلی موحد

رئیس‌جمهوری و وزیر فرهنگ، با محمدعلی موحد تاریخ‌نگار و پژوهشگر ادبیات دیدار کردند.
به گزارش ایسنا، دیروز و در دومین روز از هفته کتاب و کتابخوانی، مسعود پزشکیان به همراه سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در منزل محمدعلی موحد با وی دیدار کردند.
محمدعلی موحد متولد ۱۳۰۲در تبریز ، عرفان‌پژوه، تاریخ‌نگار، پژوهشگر ادبی، حقوق‌دان و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی است‌ . وی در طول زندگی خویش همواره مشغول تحقیق، تألیف و ترجمه بوده و آثار شاخصی از خود به یادگار گذاشته‌است که بی‌شک مهم‌ترین آنها تحقیق در متون عرفانی، به‌ویژه چاپ انتقادی مقالات شمس تبریزی است .
سیدعباس صالحی، پیرامون دیدارش با استاد محمدعلی موحد نوشت: «در دومین روز هفته کتاب، ریاست‌جمهوری در منزل استاد «محمدعلی موحد» حضور پیدا کرد.دانش گسترده، حضور ذهن و مطایبه‌های ملیح همراه ادب، فروتنی و مهمان‌نوازی ایشان چونان همیشه درس‌آموز بود.سایه مهر استاد بر سپهر فرهنگ و ادب ایران مستدام .»

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی