سرویس شهرستان ها: رئیس جمهوری در پیامی به همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی در تبریز که توسط وزیر اقتصاد قرائت شد، تاکید کرد: دولت برای هموار کردن مسیر تجارت بین الملل و تسهیل کسب و کار فعالان اقتصادی آمادگی و اشتیاق دارد.
به گزارش ایرنا در بخشی از پیام دکتر مسعود پزشکیان آمده است: همه وزارتخانه ها و سازمان های متولی و مسئول در این عرصه موظفند تمامی همت و توان خود را به طور منسجم، هماهنگ و هم افزا برای تحقق این موضوع ( توسعه صادرات غیرنفتی) به کار بگیرند و بزودی جلسه شورای عالی صادرات با حضور نمایندگان تشکلات اقتصادی برگزار می شود و در این رویداد علاوه بر اهداف تعیین شده به طور ویژه بر موضوع توسعه تجارت با قاره آفریقا توجه ، راهکارها ، اقدامات و برنامه های لازم در این باره پیشنهاد شود.
در ادامه این پیام تاکید شده است: موضوع جلب مشارکت فعالان اقتصادی و بخش خصوصی در موضوع تجارت بین الملل و برقراری ارتباط راهبردی با همسایگان از برنامه های مورد توجه دولت است و از هیچ کمک و کوششی در این زمینه دریغ نخواهد شد.
پزشکیان همچنین در پیام خود، اظهار امیدواری کرد که این همایش و هم اندیشی نخبگان اقتصادی کشور سرآغازی برای هم افزایی برای استفاده از ظرفیت های دولت و بخش خصوصی برای توسعه صادرات غیرنفتی و خیر و برکت برای کشور باشد.
وزیر اقتصاد: ارز چند نرخی، فقط رانت و فساد دارد !
بنا به این گزارش، عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصاد و دارایی پس از قرائت پیام رئیس جمهوری به سخنرانی پرداخت و با تاکید بر این که دولت ها معمولا ارز چند نرخی را دوست دارند، ولی جز رانت و فساد چیز دیگری به همراه ندارد، افزود: وقتی نرخ ارز واقعی نباشد، صادرکننده به دنبال ارزش گذاری پایین تر و واردکننده به دنبال ارزش گذاری بالاست و در نتیجه آن ، صادرات کاهش می یابد و انگیزه برای برگشت ارز ازبین میرود.
وی ادامه داد: گاه دولت مجبور میشود برای محدودیتهای شدید ارزی، برخی تصمیمات بگیرد ولی نباید این تصمیمات دائمی باشد، مثلا نیمه اول ۹۹درآمد ارزی دولت متوقف شد و کل آن یک میلیارد دلار بود.سیاست دولت این است که دیگر اختلاف بین نرخ ارز واردکننده و صادرکننده وجود نداشته باشد.
وزیر اقتصاد با اشاره به تغییر مداوم مقررات صادراتی، گفت: تاکید رئیس جمهوری این است که حتی در مواقع ضروری نباید صادرات یک کالا ممنوع شود و حتی کمبود را با واردات جبران کنیم.
همتی با بیان اینکه اقتصاد باید پیش بینی پذیر باشد و نهادهای وضع کننده مقررات صادراتی باید کاهش یابند، به مقررات گروه ویژه اقدام مالی «اف ای تی اف» هم اشاره کرد و گفت: این گروه میخواهد با جریانهای پولشویی و منجر به تروریسم مقابله کند تا دنیا مطمئن شود کشور مربوطه سازوکار مقابله با پولشویی را دارد .
وی درباره دلایل اهمیت تبعیت از قوانین
«اف ای تی اف»، تاکید کرد: نخستین مورد، امتیاز و رتبه بالای «اف ای تی اف» به کشورهایی است که با پولشویی مقابله میکنند.وقتی کشوری در لیست سفید قرار بگیرد، از نظر کمک به تروریسم ایمن میشود و وقتی کشور ما پولشویی نمیکند، دلیلی برای مخالفت ندارد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه سیستم بانکی کشورمان به طور جدی با پولشویی برخورد میکند ولی اسم کشورمان به خاطر عدم تبعیت به لیست سیاه «اف ای تی اف» رفته است، افزود: حضور ما در این لیست سیاه،تحریمهای آمریکا را مشروعیت میدهد.
شما چه نظری دارید؟