ایرنا نوشت: "غلامرضا گل محمدی" روز چهارشنبه در نخستین کنگره بینالمللی و چهارمین کنگره ملی شتر در بافق یزد با اشاره به جنبه های مهم استفاده از شتر افزود: برخلاف دنیا که شترداری رو به افزایش است متاسفانه در کشور ما جمعیت آن رو به کاهش است.
وی با اشاره به ذخایر ژنتیکی شتر در کشور اظهار کرد: در ایران ۲ نوع شتر شامل تک کوهانه و دو کوهانه وجود دارد که شتر دوکوهانه در شمال غرب کشور پرورش داده می شود و علاوه بر مصرف شیر، گوشت و پشم آن برای باربری و سایر موارد استفاده می شود ، این گونه شتر وضعیت خوبی ندارد و در معرض انقراض است.
وی تعداد شتر دو کوهانه در کشور را ۳۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: برای احیای این گونه باید کمک کرد تا منقرض نشود.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به پرورش شتر تک کوهانه در استانهای مختلف کشور گفت: بیشتر این نوع شتر در استانهای سیستان بلوچستان، خراسان جنوبی و یزد است.
گل محمدی جمعیت شتر تک کوهانه در کشور را ۲۱۰ هزار نفر بیان کرد و افزود: باید برای احیای شتر گامهای محکمی برداشت زیرا این حیوان به عنوان گونه جانوری که نماد عزمت ، مقاومت و تحول سختی ها شناخته می شود؛ از شتر حیوان مقاومتیتر نداریم ضمن آنکه به لحاظ ابعاد زیست محیطی در مراتع ، بیابانها و تغییر اقلیمی که رخ داده بسیار حائز اهمیت است.
وی با تاکید بر اهمیت فناوری در حوزه شتر افزود: باید در زمینه سیستم هوشمند جهت نظارت بر تغذیه ، پیاده سازی سیستم های شناسایی بیماریهای شتر ، تهیه واکسن احتمالی ، تولید نرم افزار پیشرفته برای پرورش و ایجاد سکوهای آنلاین برای فروش محصولات گام برداشت و وزارت جهاد کشاورزی در اجرای این فرایندها این آمادگی را دارد که از محققان و پژوهشگران این بخش حمایت کند.
گل محمدی با بیان اینکه سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج، بزرگترین سازمان پژوهشی خاورمیانه است، گفت: این سازمان ظرفیت بالای علمی و زیرساختی دارد و تمام توان خود برای حل مشکلات بخش کشاورزی بکار می گیرد.
وی اضافه کرد: شتر و شترداری برای وزارت جهاد کشاورزی از اهمیت فوق العاده برخوردار است و امیدواریم نتایج و خروجی این کنگره منجر به بهبود وضعیت شترداری و رفع مشکل شترداران شود.