به گزارش اطلاعات آنلاین، ماهواره LignoSat با همکاری دانشگاه کیوتو و شرکت خانه سازی سومی تومو طراحی و ساخته شد و با موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس به فضا پرتاب شد.
جالب اینجاست که لیگنوست به لطف استفاده از تکنیک سنتی نجاری ژاپنی به نام هونوکی، بدون هیچ پیچ یا چسبی در کنار هم قرار گرفته است.
این یک سابقه مهم ایجاد می کند، زیرا سازندگان آن امیدوارند استفاده از یک ماده کاملاً تجدیدپذیر را در فضا نشان دهند که میتواند اثرات زیست محیطی آن را پس از بازنشستگی به حداقل برساند.
ماهوارههای چوبی به جای انتشار ذرات مضر مانند همتایان فلزی خود، میتوانند به طور بی ضرری در جو زمین بسوزند.
چوب همچنین به دلیل کمبود آب یا اکسیژن در فضا به طرز شگفت انگیزی بادوام است و میتواند به طور موثری از الکترونیک در مدار محافظت کند و در عین حال وزن را کاهش دهد.
کوجی موراتا استاد علوم جنگل دانشگاه کیوتو به رویترز گفت: هواپیماهای اوایل دهه ۱۹۰۰ از چوب ساخته شده بودند. "یک ماهواره چوبی نیز باید قابل اجرا باشد."
فضانورد ژاپنی تاکائو دوی که قبلاً از ایستگاه فضایی بینالمللی بازدید کرده بود به رویترز گفت: «با چوب، مادهای که خودمان میتوانیم تولید کنیم، میتوانیم خانه بسازیم، برای همیشه در فضا زندگی کنیم و کار کنیم.»
وی همچنین اشاره کرد که ماهوارههای فلزی در حین ورود مجدد به جو زمین، ذرات اکسید آلومینیوم را آزاد میکنند، چیزی که تحقیقات قبلی نشان داده است که میتواند تأثیر مخربی بر لایه اوزون سیاره ما داشته باشد.
او گفت: "ماهوارههای فلزی ممکن است در آینده ممنوع شوند." اگر بتوانیم اولین کار ماهوارههای چوبی خود را ثابت کنیم.»
تیم دانشگاه کیوتو پس از انجام آزمایشی در ایستگاه فضایی بینالمللی به این نتیجه رسیدند که الوار درخت ماگنولیا ژاپنی به بهترین وجه در برابر محیط خشن فضایی مقاومت میکند.
برنامه این است که به مدت نیم سال به دور زمین بچرخد در حالی که حسگرها نحوه آب و هوای آن را در محیط شدید ثبت میکنند. این تیم همچنین به توانایی این ماده برای محافظت از نیمه هادیها در برابر تشعشعات فضایی علاقه مند است.
کنجی کاریا، مدیر موسسه تحقیقات جنگلداری تسوکوبا، به رویترز گفت: «ممکن است منسوخ به نظر برسد، اما چوب در واقع فناوری پیشرفتهای است زیرا به سمت ماه و مریخ میرود.