خبرآنلاین در بخشی از گزارش خود با عنوان «جوانترین و پیرترین استاندار دولت پزشکیان /بازگشت یارانِ روحانی به وزارت کشور /مدیران عرب و اهل سنت حکم استانداری گرفتند» نوشت:
یکی از مواردی که مسعود پزشکیان همواره در ایام انتخابات بر روی آن تاکید داشت، استفاده از اهل تسنن، کرد، لر، بلوچ، اعراب و دیگر قومیت ها و البته زنان در عرصه مدیریتی کشور بود؛ «مشکل مجریانی هستند که بالا نشستهاند و یک سفره برای خود و یک سفره برای مردم پهن کردهاند. نباید افرادی که عضو هیچ گروهی نیستند، اصلا هیچ جا جایگاه نداشته باشند و اگر سنی، کرد و عرب هستند پستی به آنها ندهیم. اگر سنی باشم و توان علمی داشته باشم، حق دارم در جایگاه خود قرار گیرم یا نه؟ ما این را قرار نمیدهیم چه در جامعه و چه استخدام و چه دانشگاه.»
نکتهای که پزشکیان پس از رئیس جمهور شدن نیز به آن توجه داشت. هر چند که در میان وزرای پزشکیان تنها یک زن حضور دارد و ردپایی از اهل تسنن در میان آنان وجود ندارد اما رئیس دولت چهاردهم تلاش کرده تا از اقلیت دینی و قومیتی در ردههایی معاونین، استانداران و ... استفاده کند و اصرار ویژهای نیز برای روی انتصاب آنان دارد.
چنانچه پس از مخالفت مجلسیها با استعفای عبدالکریم حسین زاده برای حضور در دولت اما پزشکیان از خواستهی خود عقب نشینی نکرد. در میان استانداران نیز آرش زرهتن لهونی اولین کرد و اهل سنتی است که به سمت استانداری رسیده است و محمدرضا موالیزاده، استاندار خوزستان هم اولین عربی است که به این مقام رسیده است.
طی هفته گذشته نیز انتصاب اولین فرماندار زن در کردستان را شاهد بودیم. سودابه ضرغام نژاد به عنوان نخستین فرماندار زن کردستان از سوی آرش زرهتن لهونی که نخستین استاندار کرد استان کردستان است، منصوب شد.