چهارشنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۰
نظرات: ۰
۰
-
کمیته کنگره آمریکا بلینکن را احضار کرد

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه این کشور را احضار کرده و اعلام کرد که وی از حضور در این کمیته برای شهادت در مورد خروج آمریکا از افغانستان در اوت ۲۰۲۱ خودداری کرده است.

خبرآنلاین نوشت: مایکل مک کال رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای درباره این احضاریه گفت که بلینکن باید در ۱۹ سپتامبر در کمیته حاضر شود در غیر این صورت با اتهامات تحقیر و بی احترامی به این کمیته مواجه خواهد شد.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که بلینکن در تاریخ های پیشنهادی نمی تواند برای شهادت در کمیته حاضر شود، اما "جایگزین های معقولی" را برای حضور در جلسه عمومی استماع کمیته پیشنهاد کرده است.

میلر در بیانیه ای گفت: این ناامیدکننده است که کمیته به جای ادامه تعامل با حسن نیت با وزارت خارجه آمریکا، احضاریه غیرضروری دیگری صادر کرده است.

او گفت که بلینکن بیش از ۱۴ بار در برابر کنگره در مورد افغانستان شهادت داده است که چهار بار در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا بوده است.

او همچنین گفت که وزارت خارجه آمریکا نزدیک به ۲۰ هزار صفحه از سوابق این وزارتخانه، جلسات توجیهی متعدد در سطح بالا و مصاحبه های رونویسی شده را در اختیار کمیته قرار داده است.

مک کال در ماه مه از بلینکن خواست تا در جلسه استماع کمیته در مورد بررسی خروج از افغانستان در ماه سپتامبر حضور یابد.

رئیس جمهوریخواه این کمیته در نامه خود به بلینکن گفت که مقامات فعلی و سابق وزارت امور خارجه تایید کردند که بلینکن "تصمیم گیرنده نهایی" در مورد عقب نشینی و خروج آمریکا از افغانستان بوده است.

 دولت جو بایدن در فروردین ماه سال گذشته خلاصه ای از گزارش ها پیرامون خروج آمریکا از افغانستان را منتشر کرد. در این گزارش دولت دونالد ترامپ بارها مقصر خروج متشنج آمریکا از افغانستان معرفی شده و آمده است: هیچ نشانه‌ای وجود نداشت که زمان بیشتر، بودجه بیشتر یا آمریکایی‌های بیشتر در افغانستان می توانست مسیر را اساساً تغییر دهد.

این گزارش ۱۲ صفحه ای اذعان می کند که دولت آمریکا از این عقب نشینی درس گرفته است. این گزارش به "کاهش عمدی نیروها" توسط دولت ترامپ اشاره می کند.

جمهوری‌خواهان مدت‌ها به دنبال تحقیقات در مورد افغانستان بوده اند. این یکی از موضوعاتی است که حزب جمهوریخواه قصد داشت پس از کسب اکثریت در مجلس نمایندگان در انتخابات میاندوره‌ای هشتم نوامبر ۲۰۲۲ در مورد آن تحقیق کند.

افغانستان طولانی ترین جنگ تاریخ آمریکا بود که از سال ۲۰۰۱ و پس از حملات یازده سپتامبر آغاز شد.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای خاتمه طولانی ترین جنگ این کشور، ۱۷ روز تاریک و دلهره آور را در سال ۲۰۲۱ برای آمریکایی ها و جهان و پایانی مرگبار و پر از درد و رنج را برای مردم افغانستان رقم زد تا پایان پروژه ناکام "ملت سازی" آمریکا را اعلام کند.

آمریکا در طولانی ترین جنگ خود، نزدیک به دو هزار و ۵۰۰ نفر از نظامیانش را از دست داد اما آنچه دولت بایدن را با چالش اساسی مواجه کرد، کشته شدن ۱۳ نظامی آمریکایی جوان در حمله انتحاری داعش در خارج از فرودگاه کابل است که بسیاری از آنها هنگام حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ نوزاد بودند.

بایدن در نخستین سخنرانی پس از خروج نیروهایش از افغانستان اذعان کرد که این جنگ به مدت دو دهه برای آمریکا روزانه ۳۰۰ میلیون دلار هزینه داشت و واشنگتن با دو گزینه خروج یا افزایش منازعه نظامی روبرو بود.

وی همچنین اذعان کرد روزانه ١٨ سرباز معلول از جنگ، در آمریکا خودکشی می‌ کنند.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی