اطلاعات نوشت: این مطلب را سید صولت مرتضوی وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران اعلام کرد و گفت: در روند افزایش حقوق کارگران نسبت به رشد نرخ تورم تا سال 1401 عقب ماندگی هایی داشتیم که براساس تصمیم شورای عالی کار در همان سال ۵۷ درصد میزان پایه حقوق کارگران افزایش پیدا کرد و در این دو سال هم تصمیماتی برای جبران فاصله دستمزدها تا رشد نرخ تورم گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه متوسط نرخ تورم در سه سال گذشته ۴۰ درصد بود اما در ۳ سال اخیر افزایش حداقل دستمزد کارگران حدود ۱۲۰ درصد بود،گفت: با این وجود افزایش دستمزدها باید به گونه ای انجام می شد که دوباره تحریک کننده رشد نرخ تورم در اقتصاد ملی نباشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر اینکه افزایش مستمر دستمزدها چاره کار نیست و باید مسیر رشد نرخ تورم را مسدود کرد، گفت: دولت نباید تک بعدی باشد بلکه وظیفه اش ایجاد عدالت است. دولت باید تمام تلاشش، مهار تورم باشد.
اگر تورم مهار نشود، حقوق و دستمزد هر چه افزایش پیدا کند اثرگذاری آن خنثی میشود.
وی با اشاره به اینکه بیش از نیمی از جامعه ایران را کارگران تشکیل میدهند، گفت: رهبر معظم انقلاب در هفته کارگر تاکید کردند اگر حال کارگران خوب باشد، حال نیمی از جامعه خوب خواهد بود و راهش این است که کارگاهها تعطیل نشود و ایجاد اشتغال شود.
مرتضوی گفت: به روایت مرکز آمار ایران و بانک جهانی ما در ایجاد اشتغال رکورد تاریخی زده ایم.چنانکه در بهار امسال نرخ بیکاری بر اساس آمار مستند به 7/7درصد و بر اساس گزارش بانک جهانی به 7/6 درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه ظرف دوسال گذشته بالغ بر ۱۰ هزار بنگاه نیمه فعال و راکد به چرخه کار بازگشت و همین مساله در جلوگیری از تشدید نرخ بیکاری تأثیر داشت،درباره ایجاد اشتغال ۵۰ درصدی در حوزه دانش آموختگان دانشگاهی هم گفت: گذر از بیکاری امروز در مقطع تحصیلات دانشگاهی و بخشی هم برای بانوان بوده و با راه اندازی سامانه اشتغال ایرانیان تلاش شده تا به ایجاد اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی توجه ویژه شود.
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: همان طور که نرخ بیکاری در کشور روند کاهشی دارد نرخ بیکاری این دو بخش هم کاهشی است اما در کلان نسبت آن باید پایینتر آید.
وی در ادامه به برنامههای دولت سیزدهم برای تحقق ایجاد اشتغال برای دانش آموختگان اشاره و عنوان کرد: یکی از مهمترین برنامهها تغییر ریل آموزشی است. در حال حاضر در بین فارغ التحصیلان مراکز فنی و حرفهای به ندرت بیکار دیده میشود. بنابراین ضرورت داشت آموزش فنی و حرفهای در سازمان آموزش فنی و حرفهای تعریف شود که این گونه شد و امید است این کار در دولت چهاردهم ادامه پیدا کند.
مرتضوی با دفاع از عملکرد ارتباطی و رسانه ای دستگاه تحت امر خود طی سه سال گذشته گفت: تلاش کردیم علیه هیچ خبرنگار یا رسانه ای طرح دعوایی نداشته باشیم و اختلاف نظرها را با گفتگو حل کنیم.
وی در پاسخ به اینکه پس از پایان دوره وزارتی خود چه برنامه ای خواهد داشت، گفت: هر فردی حتما برای ادامه زندگی و کار برنامه دارد و بنده هم پیگیرم تا در حوزه های کارشناسی و سیاسی ادامه فعالیت دهم.