اطلاعات نوشت: انتشار خبر آزادسازی واردات خودروهای کارکرده خارجی ظرف 48 ساعت گذشته موجب نوسان شدید قیمت ها در بازار خودرو شد و بسیار از مردم را امیدوار کرد که می توانند برای مصرف شخصی به راحتی از کشورهای همسایه خودرو کارکرده با کیفیت وارد کنند. همین مساله باعث کاهش 5 تا 10 درصدی قیمت ها در بازار داخلی شد. با این وجود اعلام شرایط دقیق واردات برای افراد حقیقی، از دیروز موجب پسرفت هیجانات و تعدیل انتظارات شد.
احمد آقایی سرپرست معاونت حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت دیروز ضمن تشریح شرایط دقیق واردات خودروهای کارکرده خارجی گفت: ارز واردات خودرو کارکرده توسط اشخاص حقیقی باید حتماً منشأ خارجی داشته باشد .
وی گفت: براساس آیین نامه واردات خودروهای کارکرده هر فرد می تواند اقدام به واردات خودرو کند که برای این کار نیاز به داشتن کارت بازرگانی نیست بلکه هر فرد دارای کد ملی می تواند با ثبت آماری در گمرک و اخذ تاییدیه از گمرک اقدام به واردات خودروی دست دوم کند. یعنی فرد خودرو کارکرده را وارد گمرک می کند و سپس با پرداخت حقوق گمرکی و حقوق ورودی می تواند خودروی خود را ترخیص کند.
آقایی تاکید کرد: ارز واردات این خودروها باید منشا خارجی داشته باشد و از محل ارز حاصل از صادرات کالا و خدمات و یا ارز سرمایه گذاری خارجی و تمام ارزهایی که به تایید بانک مرکزی دارای منشا خارجی است، باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا فردی می تواند با ارزی که داخل کشور دارد اقدام به واردات کند، گفت: خیر. طبق ضوابط بانک مرکزی این فرد باید بتواند ارز را از کشور خارج کند و سپس با آن اقدام به واردات کند. در واقع استفاده از ارزهای داخل برای واردات خودرو مقدور نیست.
وی افزود: سن خودروهای وارداتی کارکرده باید بین سه تا ۵سال باشد و دارا بودن استانداردهای روز اروپا و استانداردهای جهانی نیز از شروط واردات خودروهای کارکرده است همچنین حجم موتور این خودروها باید کمتر از ۲۵۰۰سی سی باشد.
آقایی اظهار داشت: واردکنندگان می توانند از کشورهای مختلف از جمله ژاپن، کره جنوبی و کشورهای اتحادیه اروپا اقدام به واردات خودرو کنند اما ورود خودروهای آمریکایی دارای محدودیت است.
گزارش خبرنگارما می افزاید: متقاضیان واردات خودروهای کارکرده خارجی پیش از هر اقدامی باید نزد شعب بانک های داخلی حساب ارزی افتتاح کنند. علاوه بر این خودروهای کارکرده خارجی تا 5 سال پس از واردات اجازه انتقال به دیگران را ندارند و در مالیکیت فرد واردکننده باقی خواهد ماند .