فنلاند در گروه شادترین کشورهای جهان است، بنابراین مردم این کشور افرادی خشن با رفتار خصومت آمیز نیستند، اما همانطور که انتظار می رود مردم فنلاند در برخوردهای اولیه رفتاری دوستانه ندارند، این موضوع بدین معنا نیست که فنلاندی ها با مهاجرین رفتار بدی دارند، رفتار مردم فنلاند با ایرانیان اگر با فرهنگ و چالش های اجتماعی آنها آشنا شوید بسیار خوب است.
فنلاندی ها با غریبه ها صحبت نمی کنند، اما اگر بتوانید یخشان را آب کنید، رفتاری دوستانه با شما خواهند داشت، فنلاندی ها به کم حرفی و خشک بودن مشهور هستند و فقط در زمانی که حرفی برای گفتن داشته باشند، با شما صحبت می کنند و منظورشان دقیقا هان حرفی است که به زبان می آورند.
زبان رسمی این کشور فنلاندی است، که زبانی نزدیک به زبانِ آلمانی و سوئدی است، یادگیری زبان فنلاندی هرچند ساختاری متفاوت از سایر زبان ها دارد، اما دشوار نیست و برای یادگیری آن مانند یادگیری زبان انگلیسی لازم است زمان بگذارید، با اینکه زبان رسمی فنلاند، فنلاندی است اما از شرایط تحصیل در فنلاند داشتن مدرک زبان انگلیسی است، دانشجویان بین المللی می توانند در تمامی مقاطع تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا) به زبان انگلیسی تحصیل کنند.
برای پاسخ به این سوال که آیا کشور فنلاند را برای تحصیل انتخاب کنید یا خیر، بیایید نگاهی به شرایط تحصیل در این کشور و ویزای تحصیلی آن داشته باشیم.
شرایط سنی تحصیل در فنلاند چگونه است؟
با توجه به افزایش میانگین سنی فنلاند، سیاست فنلاند به جذب دانشجویان بین المللی است و برخلاف بسیاری از کشورهای اروپایی که برای پذیرش دانشجو به خصوص در مقطع کارشناسی سخت گیری زیادی برای سن دارند، شرایط در فنلاند بدین صورت نیست و دانشجویان حتی در دهه سی سالگی می توانند برای تحصیل کارشناسی در فنلاند پذیرش بگیرند، شرایط کارشناسی ارشد و دکترا حتی بهتر از کارشناسی است و رزومه علمی دانشجو نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری در پذیرش دارید، بنابراین اگر دهه چهل سالگی هستید می توانید برای مهاجرت تحصیلی به فنلاند اقدام نمایید.
آیا امکان تحصیل در فنلاند بدون مدرک زبان است؟
ارائه مدرک زبان شاید یکی از اصلی ترین دغدغه افرادی است که می خواهند برای مهاجرت تحصیلی اقدام نمایند و این سوال که آیا میتوان بدون مدرک زبان پذیرش گرفت از اصلی ترین سوال ها در طی جلسات مشاوره در موسسات مهاجرتی است، پاسخ این سوال منفی است، دانشجویان بین المللی باید در زمان ارائه درخواست پذیرش مدرک زبان انگلیسی مورد تایید با نمره مشخص شده ارائه دهند. دانشگاه های فنلاند مدرک آیلتس آکادمیک و تافل را برای پذیرش قبول دارند، البته برخی از دانشگاه ها نمره آزمون PTE را نیز می پذیرند، بنابراین از مهمترین شرایط تحصیل در فنلاند داشتن نمره آیلتس یا تافل است، که برای کارشناسی ارشد حداقل نمره 6.5 لازم است و نمره هیچ یک از مهارت ها نباید کمتر از 6.0 باشد.
شهرهای دانشجوی فنلاند کدامند؟
کشور فنلاند یکی از شمالی ترین کشورهای اروپایی است، مساحت این کشور 337,030 کیلومتر مربع و بخش زیادی از آن را جنگل ها و فضای خالی تشکیل داده اند، پایتخت این کشور، شهر هلسینکی است که از مهم ترین شهرهای دانشجویی آن است، البته هزینه های زندگی در هلسینکی بالاتر از سایر شهرهای این کشور است.
تامپره سومین شهر بزرگ فنلاند و یکی از شهرهای دانشجویی این کشور است، که دانشگاه معروف تامپره در این شهر است، فاصله تامپره از هلسینکی 170 کیلومتر است.
شهر اولو یکی دیگر از شهرهای دانشجویی فنلاند است، آب و هوای این شهر به دلیل قرار گرفتن در کنار اقیانوس اطلس در تابستان ها بسیار دلپذیر است.
هزینه زندگی و تحصیل در فنلاند
هزینه های زندگی در فنلاند از کشورهای سوئد و نروژ پایین تر است، اما اگر خانواده داشته باشید میانگین هزینه زندگی متقاضی با سایر کشورهای اروپایی برابر است، هزینه تحصیل در دانشگاه های فنلاند به طور میانگین 10 هزار یورو در سال است.
بورسیه های تحصیل در فنلاند
فنلاند در کنار شرایط عالی که برای دانشجویان بین المللی آماده کرده است، شانس دریافت بورسیه تحصیلی را برای تمامی دانشجویان فراهم آورده است، دانشجویان با توجه به رزومه می توانند تا 75% تخفیف شهریه بگیرند، بازه این تخفیف از 25 تا 75 درصد است. این تخفیف به عنوان پرداخت زود هنگام است و اگر دانشجویان در بازه زمانی مشخص شده توسط دانشگاه شهریه خود را پرداخت کنند، شهریه کمتری ار پرداخت می کنند.
شرایط ویزای تحصیلی فنلاند چیست؟
بعد از دریافت پذیرش از دانشگاهی در فنلاند، دانشجویان ایرانی لازم است برای دریافت ویزای تحصیلی فنلاند و دریافت کارت اقامت این کشور درخواست دهند، شرایط اخذ ویزای تحصیلی فنلاند در مقایسه با کشوری مانند سوئد بسیار خوب است و دانشجویان شانس بالای 95% دریافت ویزا دارند، از مهم ترین مدارک برای دریافت ویزای تحصیلی فنلاند می توان به تمکن مالی یکساله اشاره کرد که در جدیدترین آپدیت اداره مهاجرت فنلاند برای زندگی یکسال دانشجو این عدد 6720 یورو است.
یکی دیگر از مزایای دریافت ویزای تحصیلی فنلاند، امکان دریافت ویزای تحصیلی به همراه خانواده و برخورداری از مزایایی است که این کشور برای خانواده ها در نظر گرفته است.
معرفی مشاغل مورد نیاز فنلاند
فنلاند به دانشجویان بین المللی این اجازه را می دهد که تا دو سال بعد از فارغ التحصیلی در این کشور بمانند و مشغول به کار شوند، با دریافت ویزای کار می توانند وارد پروسه اقامت دائم فنلاند شوند، از مشاغل مورد نیاز فنلاند می توان به
- مهندس IT و نرم افزار
- حسابدار و مدیر مالی
- مدیر منابع انسانی
- مهمانداری
- فروش و بازاریابی
- کادر درمان
- تدریس
- پرستاری
اشاره کرد. ارائه این اسامی بدین معنا نیست که افراد با رشته های تحصیلی دیگر شانس کار در فنلاند را ندارند، این مشاغل دارای حقوق و درآمد بالاتری در فنلاند هستند.