پنجشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۵:۵۳
نظرات: ۴۸
۰
-
دغدغه های معیشتی مردم پایان ندارد؛ این سیب، بهشتی نیست!

تا همین چند سال قبل خرید گوشت و برنج جزو دغدغه های معیشتی محسوب می شد اما اکنون خرید سیب زمینی هم به لیست آمال و آرزوها اضافه شده است.

محمدرضا کلاهدوزان - روزنامه اطلاعات| طی ۲ ماه گذشته مردم فقط در بازار میوه، سبزی و صیفی جات هر روز به بهانه ای شاهد افزایش قیمت ها هستند  در این شرایط هیچ تضمینی هم برای یکسان بودن قیمت ها در نقاط مختلف وجود ندارد؛ همانند یک نمونه عینی این مساله افزایش نجومی قیمت سیب زمینی است که در کلانشهر تهران تا کیلویی ۷۰ هزار تومان هم رسیده است. البته در این شرایط بغرنج، مسئولان دلداری به مردم را همچنان رها نمی کنند و همه را به آسودگی خیال دعوت می کنند. نوری المزلجه وزیر کشاورزی در آخرین اظهار نظر درباره علت افزایش قیمت سیب زمینی گفته است: خیال مردم راحت
باشد. بازار سیب زمینی متعادل خواهد شد!

تا همین چند سال قبل خرید گوشت و برنج جزو دغدغه های معیشتی محسوب می شد اما اکنون خرید سیب زمینی هم به لیست آمال و آرزوها اضافه شده است. البته شرایط یاد شده فقط مختص پایتخت نیست بلکه چنین اوضاع نابسامانی در اقصی نقاط کشورمان هم وجود دارد؛ حتی در «نصف جهان» به عنوان قطب تولید سیب زمینی !

نرخ میوه و صیفی جات در اصفهان همچون سایر شهرهای کشورمان نسبت به یک ماه قبل به طرز حیرت آوری افزایش یافته است و بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار ما در این شهر سیب زمینی در خرده فروشی های این شهر تا ۶۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.

همچنین قیمت هر کیلوگرم بادمجان حدود ۵۰ هزار تومان گوجه فرنگی ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان و سبزی خوردن که نیمی از آن غیر قابل مصرف بوده، به کیلویی تا ۹۵ هزارتومان هم رسیده است. قیمت محصولات کشاورزی و دامی در حالی در اصفهان سر به فلک کشیده است که این استان در تولید این محصولات و همچنین تولید گوشت قرمز، مرغ و شیر در جایگاه برتر کشور قرار دارد و حتی منطقه غرب اصفهان
به ویژه شهرستان فریدونشهر قطب تولید سیب زمینی کشور است.

اکنون زندگی میلیونها حقوق بگیر در کشورمان متاثر از افزایش روز افزون قیمت ها شده و قدرت خرید آنان به شدت کاهش یافته است .اما متاسفانه مسئولان به راحتی از این مساله مهم عبور می کنند بدون این که دستوری برای رفع این معضل صادر کنند. متاسفانه جای خالی نظارت ها هم در این شرایط مشهود است و در برخی فروشگاهها اجناس نرخ ندارد و قیمت ها دلبخواهی و لحظه ای شده است و یا یک جنی به قیمتهای مختلف در شهر فروخته می شود.

درآمدهای مردم به ویژه حقوق بگیران ، ریالی اما مخارج انان دلاری است که در شرایط فعلی اقتصاد ایران، حقوق کارگر کارمند و مستمری بگیر به اواسط برج هم نمی رسد. یک فروشندهدر بازار اصفهان می گوید: بازار مواد غذایی در اصفهان ثبات ندارد و قیمت اجناس هر روز افزایش می یابد و سرمایه مان در حال نابودی است؛ امروز جنسی را می فروشیم و فردا باید آن را با قیمت بالاتری بخریم برای مثال، نوشابه ده الیتری طی یک ماه گذشته ۴ دفعه افزایش قیمت داشته است؛ هر کیلوگرم برنج پاکستانی را به قیمت ۶۳ هزار تومان فروختیم و فردای آن روز کیلویی ۷۳ هزار تومان خریدیم؛ هر کیلوگرم برنج شمالی ۱۴۰ هزار تومانبود و اکنون کیلویی ۱۵ هزار تومان شده است.

وی می افزاید از سویی دیگر میزان فروشمان نسبت به یک ماه قبل به نصف کاهش یافته است و به دلیل افزایش هزینه ها مجبور به تعدیل یکی از کارگران شدم.

اظهارات رئیس اتاق اصناف اصفهان

رئیس اتاق اصناف اصفهان در این باره به خبرنگار ما می گوید: افزایش قیمت کالاها در اختیار اصناف نیست و اصناف در حلقه آخر تعیین قیمت قرار دارند نباید فراموش کنیم که افزایش قیمت و گرانی ها برای اصناف هم آزار دهنده است.

وی میگوید برای کنترل و مدیریت قیمت ها باید زنجیره های ارزش تعریف شود و در اختیار یک سازمان و یا نهاد قرار بگیرد و تا زمانی که به طور جزیره ای عمل شود. شاهد افزایش قیمتها خواهیم بود.

همچنین معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان می گوید: افزایش قیمت سیب زمینی در اصفهان ناشی از سرما زدگی این محصول در منطقه جیرفت استان کرمان در دی ماه امسال و همچنین صادرات این محصول است. همچنین بر اساس قانون از امسال هیچ محدودیت و ممنوعیتی برای زمینی وجود ندارد.

فرهاد حاجی مرادی می افزاید: سیب زمینی منطقه جیرفت می توانست به تنظیم و تعادل بازار کمک کند ولی به دلیل سرمازدگی این محصول کشاورزی وارد بازار نشد.

 وی با بیان این که اکنون سیب زمینی در فروشگاه های زنجیره ای شهرداری اصفهان و سایر فروشگاه ها به طور مستقیم عرضه می شود ادامه می دهد: اکنون قیمت هر کیلوگرم زمینی در شهر اصفهان به طور بسته ای حدود ۴۱ هزار تومان و به طور دستچین حدود ۵۰ هزار تومان و اگر بالاتر از این قیمت عرضه شود تخلف محسوب شود. اگر سیب زمینی تولیدی اصفهان به بازار عرضه نمی شد قیمت این محصول بالاتر از این بود معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه می دهد سیب زمینی تولیدی اصفهان اکنون علاوه بر عرضه به بازار اصفهان به بازار تهران هم عرضه میشود و مشکلی در این رابطه وجود ندارد؛ علاوه بر آن اجازه واردات سیب زمینی به کشور داده شده است و این کار موجب میشود تا بازار این محصول کشاورزی به تعادل برسد.

وی با بیان این که نرخ محصولات کشاورزی روزانه در کارگروهی تعیین و به اتاق اصناف اصفهان ابلاغ می شود و همه واحدهای صنفی شهر مکلف به رعایت آن هستند. تاکید میکند نظارت بر قیمت ها توسط بازرسی اتاق اصناف در حال انجام است.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 39
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ایرج عبدالهی IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
    بهترین راه حل جلوگیری از صادرات سیب زمینی است تا قیمت آن پایین بیاید.
  • عباسی IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
    کسانی اطراف رئیس جمهور هستند که نه تنها عرضه ندارن هیچ اراده ای برای حل مشکلات مردم ندارن و حتی هیچ برنامه ای هم برای حل مشکلات مردم ندارن و فقط مانند ۸ ساله روحانی به امید ترحم کد خدا نشستن
  • محمد IR ۱۶:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
    دلالان تحریم کلاهشون رو بالاتر بزارند
  • فاطمه IR ۱۷:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
    وقتی دولت دغدغه برا ی اصلاح شرایط وضع معیشتی مردم ندارد منتظر روزهای بدتر هم هستم
  • قوره IR ۱۸:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
    زمانی که دولت نامردان مردم واسشون مهم نیست و فقط بفکر دلار وجیب خودشون هستن اوضاع بهتر از این نمیشه
  • رضا IR ۱۹:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
    مردم به چیزی که حقشونه رسیدن
  • J IR ۲۰:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
    من که ب نوبه خودم ثانیه ای یک بار اول و اخرشون رو یاد میکنم
  • ایران من IR ۲۰:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
    خدا ازتون نگذره که این همه تورم بوجودمیاری ومردموتوفشارمیذاری
  • Amir IR ۱۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۰
    شما نظارت میکنید،ولی نظارت به چی؟به قیمتهای بالا؟به اینکه اختیاربازارازدستتان خارج است؟سیب زمینی بخاطر سرمازدگی در استانهای دیگر گران شده،قبول،علت گران شدن برنج چیست؟علت گران شدن پیاز،سبزی،حبوبات، علت سربه فلک کشیدن طلا،دلار ......؟

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

      آخرین مطالب

      بازرگانی