دوشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۹
نظرات: ۰
۰
-

فراموش نمی کنیم که نسل مادرانِ سختکوش و قانع و سازگار ما، دخترانشان را با رنج و درد بزرگ کردند و به سرانجام رساندند و اینک دختران امروز، دختران بی دردی هستند که به دود رو آورده اند!

ارمغان زمان فشمی در ضمیمه جامعه امروز روزنامه اطلاعات نوشت: این روزها در خیابان، صحنه‌هایی را می‌بینم که تا چندسال پیش وجود نداشت یا احتمالش خیلی خیلی کم بود که با آن مواجه شوی. وقتی از خانه به دفتر روزنامه می‌آیم، دخترانی را مشاهده می‌کنم که پشت فرمان یا در مسیر مترو صبح خود را با دود کردن سیگار آغاز می‌کنند. وقتی هم که به خانه برمی‌گردم اکیپ‌های دختران نوجوانی را می‌بینم که این‌جا و آن‌جا گُله به گُله دور هم نشسته‌اند و سیگار می‎کشند.

زنانه شدن الگوی یک رفتار منفی، می‌تواند زنگ خطری برای هر جامعه باشد، مثلا در ابتدا اغلب قربانیان ویروس ایدز، مرد بودند اما در سال‌های اخیر میزان ابتلای زنان نیز به این ویروس به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده است که می‌تواند زنگ خطری نسبت به افزایش اعتیاد و رفتارهای پرخطر جنسی در میان زنان باشد.

آسیب دیدن زنان می‌تواند روی خود آن‌ها و خانواده و جامعه، به شکلی متفاوت با مردان اثر بگذارد. بنابراین دنبال کردن الگوهای رفتاری نادرستی که در میان زنان گسترش می‌یابد، راهی برای یافتن مسایل مبتلابه جامعه و تلاش برای اندیشیدن راهکاری برای آن‌هاست.

پنجم تا یازدهم خردادماه، هفته ملی بدون دخانیات است. دکتر محمدرضا مسجدی، دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران، در نشست خبری که به همین مناسبت برگزار شد با بیان این که امسال شعار سازمان جهانی بهداشت «محافظت از جوانان و نوجوانان در مقابل ترفندهای صنعت دخانیات» است، گفت: متأسفانه آمارها حاکی از آن است که استعمال دخانیات در کشور ما  به سنین ۹ و ۱۰ سالگی رسیده و روند نگران‌کننده‌تر آن است که هدف مافیای دخانیات، اغلب دختران نوجوان هستند. مطالعات انجام‌شده در سال‌های  13۹۶ تا ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که استعمال دخانیات در دختران سن ۱۳ تا ۱۵ سال حدود ۱۳۵ درصد افزایش داشته است.

کاهش قابل توجه سن آغاز استعمال دخانیات و افزایش قابل توجه تعداد دخترانی که سیگار می‎کشند، موضوعاتی هستند که باید موردتوجه دلسوزان جامعه قرار بگیرند. باید به نظریات جامعه‎شناسان و روان‎شناسان درباره تغییر الگوهای رفتاری در این حوزه طی سال‌های اخیر توجه کرد و با کمک اندیشمندان، برای آن چاره اندیشید.

فراموش نمی کنیم که نسل مادرانِ سختکوش و قانع و سازگار ما، دخترانشان را با رنج و درد بزرگ کردند و به سرانجام رساندند و اینک دختران امروز، دختران بی دردی هستند که به دود رو آورده اند!

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی