اقتصاد 24 نوشت: در نشست اعضای هیئترئیسه فراکسیون نظارت و حاکمیت قانون دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، شاهرخ رامین، منتخب مردم دماوند و فیروزکوه با اشاره به ضرورت توجه ویژه مجلس به زیستبوم نوآوری و فناوری و دانشبنیان، گفت: به بیان ساده، مجلس شورای اسلامی باید در انجام رسالتهای ذاتی خود مانند قانونگذاری و نظارت، ضمن تعمیق و گسترش تعامل خود با دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی، از فناوری روز بهره ببرد.
هوش مصنوعی می¬تواند چالشهای دولت و مجلس در بودجه را رفع کند
وی با بیان اینکه هوش مصنوعی فرصتی منحصربهفرد برای رفع چالشهای موجود در حکمرانی است، تصریح کرد: هر ساله یکی از مهمترین معضلات و چالشهای دولت و مجلس، بحث بودجه است و این موضوع سبب رفت و آمدهای بسیاری بین دو قوه میشود. این در حالیست که با استفاده از هوش مصنوعی میتوان به راحتی بخش زیادی از این چالشها را مرتفع کرد. اگر دولت و مجلس به سمت هوشمندسازی در برنامه¬ریزی و بودجهریزی کشور حرکت کنند، هم در انرژی و هم در زمان دو قوه مجریه و مقننه صرفهجویی بالای صورت میگیرد. ضمن اینکه با رصد بهتر همۀ نیازها و زوایای هزینهای، احتمال خطا نیز به شدت کاهش مییابد. جالب اینکه در حال حاضر در زیستبوم دانشبنیان کشور، شرکتهایی وجود دارند که توان انجام این امر را با بالاترین استانداردهای روز جهان دارند و با استفاده از ابزارهای نوین و هوش مصنوعی میتوانند این معضل را با بالاترین ضریب اطمینان حل کنند.
ضرورت چابکسازی قوانین با استفاده از هوش مصنوعی
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نقش مهم هوش مصنوعی در مناسبات جهان آینده، تصریح کرد: امروزه هوش مصنوعی و فناوری نوین، کارکردهای خود را در زندگی فردی و اجتماعی و همچنین حکمرانی کشورها توسعه دادهاند؛ بهطوریکه کارکرد هوش مصنوعی تنها به حوزه صنعت و اقتصاد محدود نمیشود؛ بلکه امروزه در احصا و حتی دستهبندی چالشها و نظاممسائل موجود در حوزههایی با محوریت جوانان، جمعیت، زنان، صندوق¬های بازنشستگی، کارگران و حتی موضوعات صنفی، آسیبهای اجتماعی و امثال آن که همگی ذیل کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی مورد بحث قرار میگیرند، هوش مصنوعی زمینه و بستر کاربرد بسیار زیادی دارد.
وی اضافه کرد: استفاده از هوش مصنوعی در چابکسازی قوانین که یکی از اهداف اصلی مجلس شورای اسلامی در دور دوازدهم است، امری ضروری به نظر میرسد، زیرا با استفاده از این ابزار میتوان به راحتی تعارض قوانین مختلف را شناسایی و ضمن حرکت به سمت اصلاح و لغو قوانین زائد، چابکسازی قوانین را که یکی از اهداف دیرینه حاکمیت و حکمرانی است، محقق کرد.
اثرگذاری بالای شرکتهای دانشبنیان در خوداشتغالی و کارآفرینی
در بخش دیگری از این نشست، رضا علیزاده، منتخب مردم ورزقان در مجلس دوازدهم با اشاره به تعریف شغل در دنیای مدرن، استفاده از فناوری و نوآوری را امری ضروری برای اشتغالزایی دانست و با تأکید بر نقش ویژه شرکتهای دانشبنیان در این عرصه، یادآور شد: یکی از کارکردهای مهم فناوری، توسعه کارآفرینی با کمترین هزینه ممکن است که این امر با توجه به اشباع دولت از جذب نیروی انسانی و همچنین تأثیرپذیری مفهوم اشتغال از زیستبوم نوآوری و فناوری و بازتعریف آن در جهان امروز، به طور خاص در مناطق لازمالتوجه و برای دهکهای کمدرآمد اهمیتی چندبرابری پیدا کرده است.
وی افزود: امروزه شرکتهای دانشبنیان میتوانند با محصولات خود بستر بسیار مطلوبی برای توسعه کارآفرینی به خصوص برای قشر آسیبپذیر جامعه فراهم کنند که این امر البته نیازمند همکاری و تعامل سازمانها و نهادهای مربوط از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره) است.