یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۱
نظرات: ۰
۰
-

مردم نجیبانه از فراز میدان انتخابات، رفت وآمدها، گفت و گوها و بگو و مگوها، تقلاها و تکاپوهای جریان های سیاسی و افراد مدعی را به نظاره نشستند و در بزنگاه انتخابات حکم نهایی خود را صادر کردند.

به گزارش «اطلاعات آنلاین»، پرونده مهم و حساس دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بسته شد. این پرونده نیز مانند بسیاری از پرونده های ملی و مهم کشور مسیر پر فراز و فرودی را طی کرد. تداوم سکوت و گوشه گیری، عدم تمایل برای ورود به پروسه پر حرف و حدیث این دوره از انتخابات مجلس و البته رد صلاحیت انتقادآمیز برخی از چهره های مطرح را می توان مهمترین شاخصه های این پرونده برشمرد.

همچنین ظهور و بروز یک گروه مدعی در اردوگاه اصولگرایان، انشقاق اجباری و جا به جایی افراد در فهرست های متنوع این گروه نیز از دیگر نکات برجسته انتخابات مجلس اخیر بوده است. 

اما مردم ایران نجیبانه زیر فشار غیر قابل انکار اقتصادی از یک سو و هیاهوی جریان حاکم سیاسی پشت تریبون های وعده و وعید از دیگر سو، با سکوت از فراز میدان انتخابات، رفت وآمدها، گفت و گوها و بگو و مگوها، تقلاها و تکاپوهای اصولگرایان را به نظاره نشست و در بزنگاه انتخابات حکم نهایی خود را صادر کرد.

براساس نتایج اعلامی وزارت کشور در مرحله اول و دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، ۱۶۶ نماینده مجلس یازدهم نتوانستند راهی مجلس دوازدهم شوند. 

به عبارت دیگر، مردم در این دوره نیز برخی از نامزدهای نمایندگی در خانه ملت را رد صلاحیت کردند تا شاید جریان های سیاسی مدعی نیز برای یک بار در نشست های آسیب شناسانه انتخاباتی فراتر از حب و بغض های متداول سیاسی، صدای مردم را بشنوند که با هیچ فرد، گروه و جریانی عقد اخوت همیشگی نمی بندند و براساس مصلحت ها و صلاح دیدها نیز تصمیم نمی گیرند. 

اجمالا مردم در جریان برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، حرکت نو و بدیعی را از خود نشان دادند. آن ها در این دوره از انتخابات به هیچ یک از لیست ها رای ندادند تا شاید رسم پرانتقاد لیست بندی از سوی جریان های سیاسی برای همیشه از فضای سیاسی کشور حذف شود.

این واقعیت را باید پذیرفت که برخلاف دوره های گذشته، مردم در این دوره براساس آن چه دیدند، شنیدند و خواندند از گذرگاه انتخابات عبور کردند.

در جریان برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، دور اول مجلس دوازدهم در ۱۱ اسفند سال گذشته در ۲۰۸ حوزه انتخابیه برای انتخاب ۲۹۰ نماینده مجلس برگزار شد و انتخابات در ۲۲ حوزه انتخابیه برای تعیین تکلیف ۴۵ کرسی به مرحله دوم کشیده شد. ۲۱ اردیبهشت با برگزاری دور دوم انتخابات، ترکیب ۲۹۰ نفره مجلس دوازدهم کامل شد.

بررسی ها نشان می دهد که مردم بدون رودربایستی های متداول سیاسی تعداد قابل توجهی از نمایندگان خود در خانه ملت را رد صلاحیت کردند تا یک هشدار جدی برای راه یافتگان به خانه ملت نیز باشد. به عبارتی یک خانه تکانی اساسی در مجلس یازدهم شکل گرفت و مجلس دوازدهم با همه تفاوت‌ها و ویژگی‌های منحصر بفردش، متصل به یک گروه خاص نیست!

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی