به گزارش «اطلاعات آنلاین» به نقل از دیجیاتو، نتایج مطالعه جدید پژوهشگران استرالیایی و کانادایی نشان میدهد که نزدیک به ۱۱ میلیون تن پلاستیک در کف اقیانوسها وجود دارد.
گمانه زنی ها بر این است که این رقم تا سال ۲۰۴۰ مصرف پلاستیک در جهان دو برابر شود.
به عبارت دیگر، هر دقیقه، بهاندازه یک کامیون زباله، پلاستیک وارد اقیانوسها میشود.
این برای اولین بار است که دانشمندان درباره حجم پلاستیک انباشته در کف اقیانوسها رقم تخمینی ارائه کرده اند. زیرا پلاستیک انباشتهشده در کف اقیانوسها به اندازههای کوچکتر خُرد و با رسوبات بستر ترکیب میشود.
دانشمندان میگویند این تخمین میتواند تا ۱۰۰ برابر میزان پلاستیکی باشد که در سطح اقیانوسها شناور است. علت این است که سطح اقیانوس تنها یک محل موقت برای پلاستیکهاست و آنها درنهایت برای همیشه به کف اقیانوس میروند.
نتایج مطالعات دانشمندان نشان میدهد که کف اقیانوس یک مخزن بزرگ پلاستیک است. برآوردها بر این است که بین ۳ تا ۱۱ میلیون تن پلاستیک در بستر اقیانوسها وجود دارد.
دانشمندان از دو مدل شامل وسایل کنترل از راه دور (ROV) و تورهای بستر، برای تخمین میزان و توزیع پلاستیک کف اقیانوس استفاده کرده اند.
دادههای ROV نشان داد که ۳ تا ۱۱ میلیون تن زباله در کف اقیانوسها وجود دارد. این دادهها همچنین نشان دادن که تودههای پلاستیک در اطراف قارهها متمرکز هستند. تقریباً نصف (۴۶ درصد) پلاستیکهای تخمینی در بسترهایی با عمق کمتر از ۲۰۰ متر قرار دارند. باقی عمقها، ۲۰۰ تا ۱۱٬۰۰۰ متر، مخزن بقیه پلاستیکهای بستر دریا (۵۴ درصد) است.
بنابراین می توان گفت که دریاهای داخل قارهها و نواحی ساحلی، که تنها ۱۱ درصد سطح زمین را میپوشانند، به اندازه باقی بسترهای اقیانوسی (۵۶ درصد سطح زمین) پلاستیک دارند.