عصر ایران نوشت: اسپیس ایکس، شرکت پیشرو حوزه هوافضا به مدیریت ایلان ماسک با اینترنت ماهوارهای استارلینک در تلاش برای ایجاد تحول در دنیای ارتباطات بوده و سرویس استارلینک آن در ایران هم پرسروصدا شده است.
ایلان ماسک درباره فردی ناشناس جنجال به پا کرد
در واقع خیلی از کاربران ایرانی این سرویس را جایگزینی پرسرعت و آزاد برای اینترنت کنونی کشور میدانند. با این حال، همانطور که دولت پیشتر هم خاطرنشان کرده است، اسپیس ایکس برای ارائه خدمات در ایران نیاز به مجوز رسمی دارد.
آخرین اخبار تکنولوژی حاکی از این است که ایران در اتحادیه بینالمللی مخابرات کماکان پیگیری برای پاسخگو کردن شرکت ارائهدهنده استارلینک را ادامه میدهد.
طی فرایند رسیدگی به پرونده شکایت ایران از استارلینک در اتحادیه بینالمللی مخابرات (به اختصار ITU) در روز دوشنبه 7 اسفند، دولت ایران ضمن ارائه اسنادی جدید، خواستار قطع دسترسی به استارلینک به محض فعالسازی آن توسط کاربران در ایران شد.
به گفته نمایندگان ایرانی، بر اساس قوانین و مقررات بینالمللی، این شرکت ایلان ماسک برای ارائه استارلینک در ایران هم باید مجوز رسمی کسب کند و در مقطع کنونی فعالیت این سرویس در ایران به معنای نقض قوانین توسط شرکت ارائهدهنده است. پیشتر ITU ممنوعیت ارائه خدمات اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران را اطلاعرسانی کرده بود.
این در حالی است که شرکت ارائهدهنده استارلینک پیش از این به دو نکته تعیینکننده در این باره اشاره کرده بود؛ اول اینکه با توجه به سیاستهای آن، امکان خرید دستگاههای اینترنت ماهوارهای استارلینک برای شهروندان ایرانی وجود ندارد و همچنین آنها نمیتوانند موقعیت مکانی همه دستگاههای متصل به شبکه ماهوارهای استارلینک را رصد کنند تا بتوانند از انتقالشان به مناطق دیگر مطلع شوند.
با وجود این، ایران متذکر شد کاربران ایرانی پس از فعالسازی ترمینال Starlink پیامی به فارسی و انگلیسی دریافت میکنند مبنی بر اینکه اطلاعات کاربر در برابر دولتها و نهادهای نظارتی محفوظ است. از این رو، دولت ایران ادعای اسپیس ایکس مبنی بر ناتوانی در رصد موقعیت مکانی ترمینالها را نمیپذیرد.
نتیجهگیری نهایی نمایندگان ایرانی این بود که نه تنها تجهیزات استارلینک نباید به شهروندان ایرانی فروخته شود، بلکه دستگاههای فعال در ایران هم باید مطابق قوانین بینالمللی غیرفعال شوند.