دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۵
نظرات: ۰
۰
-

بیماری صرع چهارمین بیماری شایع و مزمن در جهان می باشد . این بیماری در طبقه بندی بیماری های مغز و اعصاب قرار می گیرد و در کشور ایران حدود یک درصد از جمعیت به این بیماری مبتلا می باشند . در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع صرع و چگونگی ایجاد آن آشنا شویم .

هر چند علائم اولیه صرع تشنج است ولی هر تشنجی نشانه صرع نیست و تشخیص دقیق صرع فقط با نوار مغز امکان پذیر است . شما میتوانید گرفتن نوار مغز در منزل برای بیمار خود را از ما بخواهید .

بیماری صرع چیست و چگونه ایجاد می شود ؟ 

بیماری صرع چیست ؟

بیماری صرع مجموعه ای از اختلالات عصبی مزمن می باشد که معمولاً با حمله های صرعی مشخص می گردد . حملات صرعی معمولاً به طور مکرر رخ می ‌دهند و دلایل ثابت و مشخصی ندارند . لازم به ذکر است که همه تشنج ها و حملات را نمی توان حمله صرعی دانست و تلقی کرد .

پرستار جهت رسیدن در سریع ترین زمان : تزریق سرم در منزل

معمولا حملات صرعی به دلیل آسیب مغزی مصرف داروها و الکل و در برخی از موارد به دلیل سرطان مغز ایجاد می ‌شوند . زمانی که فعالیت سلولی کورتیکال یا غشایی در مغز بیش از حد غیر عادی باشد ، حملات صرعی رخ می دهد . این بیماری از دسته بیماری هایی است که درمان قطعی ندارد اما می ‌توان با مصرف دارو حملات صرعی را تا ۷۰ درصد کنترل کرد. بیماری صرع در افرادی که سن بیشتری دارند رایج‌ تر می باشد . می توانید با پزشک متخصص مغز و اعصاب جهت درمان بیماری صرع صحبت کنید . 

شاید نیاز به یک متخصص داشته باشید : ویزیت متخصص عفونی در منزل

از آنجا که بیماری صرع به دلیل فعالیت غیر طبیعی مغز ایجاد می گردد ، ممکن است طی تشنج تمامی فرآیند هایی که مغز در آن ها دخیل است را تحت تاثیر قرار دهد . از علائم و نشانه های تشنج می توان به حرکات ناگهانی و غیر قابل کنترل در بازوها و پاها و علائم روانی مانند ترس و اضطراب از دست دادن هوشیاری و گیجی موقت اشاره نمود .

صرع چگونه ایجاد می ‌شود ؟

پیش از آن‌ که درباره علل بروز صرع صحبت کنیم ، باید بدانیم که صرع و تشنج دو مفهوم متفاوت هستند .

تشنج یعنی همان حمله‌ ای که به فرد دست می ‌دهد و صرع نام کلی بیماری است که تشنج می‌ تواند یکی از علائم یا گاهی تنها علامت آن باشد . باید بدانیم هر کسی دچار تشنج می‌ شود لزوماً صرع ندارد و بهتر است برای تشخیص درست بیماری ، به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کند .

جالب است بدانیم که سیستم مغز و اعصاب از سلول‌ های عصبی تشکیل شده است . این سلول‌ ها دارای ارتباطات بسیار قوی با یکدیگر هستند که باعث انتقال پیام‌ های عصبی از تمامی نقاط بدن به مغز و بردن پاسخ‌ های مناسب از مغز به تمامی نقاط بدن می ‌شوند .

تمامی این فرآیند ها ، با کمک انتقال‌ دهنده‌ های عصبی و الکترولیت‌ های بدن مانند سدیم و کلسیم صورت می ‌گیرد . در‌واقع ، این فرایند ها نوعی فعالیت الکتریکی ایجاد می‌ کنند . زمانی‌ که فعالیت الکتریکی مغز بیش از اندازه می‌ شود ، تشنج رخ می‌ دهد . 

علائم صرع می تواند بسته به نوع تشنج متفاوت باشد . اما برخی از علائم شایع عبارتند از : 

  • تغییر در رفتار یا احساسات
  • حرکات غیر ارادی بدن ، مانند پرش یا انقباض
  • از دست دادن هوشیاری یا آگاهی
  • اختلالات حسی ، مانند دیدن نورهای چشمک زن یا شنیدن صدا های غیر واقعی
  • تغییر در تنفس
  • افزایش بزاق
  • سرفه یا بلع مکرر

تشنج می تواند از چند ثانیه تا چند دقیقه طول بکشد . پس از تشنج ، فرد ممکن است گیج یا خفته باشد .

انواع صرع و تشنج 

انواع مختلفی از تشنج وجود دارد ، از جمله :

  • تشنج تونیک کلونیک : این نوع تشنج شایع ترین نوع تشنج است و با از دست دادن هوشیاری ، سفت شدن عضلات (تونیک) و حرکات لرزش مانند (کلونیک) مشخص می شود .
  • تشنج کانونی : این تشنج ها در یک ناحیه از مغز شروع می شوند و ممکن است باعث حرکات غیر ارادی در یک طرف بدن ، تغییرات حسی یا اختلالات هوشیاری شوند .
  • تشنج ابسنس : این تشنج ها کوتاه هستند (معمولاً کمتر از 10 ثانیه) و باعث از دست رفتن آگاهی یا حواس پرتی می شوند .
  • تشنج عمومی : این تشنج ها در هر دو نیمکره مغز شروع می شوند و ممکن است باعث از دست دادن هوشیاری ، حرکات غیر ارادی در کل بدن یا اختلالات حسی شوند .
  • تشنج میوکلونیک : این تشنج ها باعث حرکات ناگهانی و سریع در عضلات می شوند .

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی