سه‌شنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۶:۳۴
نظرات: ۰
۰
-
ترانزیت مواد مخدر از ایران ۲۰ درصد کاهش یافت

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری گفت: مبارزه ایران با موادمخدر و حجم زیاد کشفیات از سوی کشورمان، منجر به تغییر مسیر قاچاق مواد مخدر به سمت دریا و مرزهای آبی شده است.به طوری که ترانزیت از مسیر ایران با توجه به اقدامات و ریسک آن، به ۱۵تا ۲۰درصد کاهش یافته و قاچاقچیان مسیرهای دیگری را برای ترانزیت انتخاب کرده اند.

اطلاعات نوشت: ایران به دلیل همسایگی با بزرگترین تولید کننده مواد مخدر یعنی افغانستان،همواره در معرض ورود محموله های مواد افیونی بوده است و از طرفی دیگر  کشورمان به دلیل شرایط جغرافیایی و عوامل دیگر، ترانزیت مواد مخدر به مقصد کشورهای دیگر بوده است که همین 2 موضوع اساسی کافی است تا به علت ورود حجم زیادی از مواد افیونی به کشورمان پی بُرد.

از طرفی دیگر ایران همواره به دلیل قرارگیری در مسیر عبور محموله های قاچاق توانسته است با اقدامات انتظامی و اطلاعاتی، حجم بسیار زیادی از محموله های سنگین مواد مخدر به کشورهای اروپایی را کشف و توقیف کند و بر همین اساس و به دلیل اقدامات مقابله ای،بارها از سوی سازمان ملل مورد تجلیل قرار گرفته است؛ اما به راستی تا چه زمانی باید از ایران به عنوان ترانزیت مواد مخدر یاد شود و اقدامات مقابله ای نیروهای انتظامی و اطلاعاتی کشور توام با هزینه زیاد و شهادت ماموران ادامه یابد ؟

کاهش ترانزیت مواد مخدر از ایران

 دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری دیروز در همایش تخصصی روسای پلیس مبارزه مواد مخدر سراسر کشور، با بیان این که بیش از ۸۰درصد مجموع کشفیات موادمخدر در کشور توسط فرماندهی انتظامی انجام می‌شود، افزود: پلیس، مبارزه با موادمخدر را از نقطه صفر مرزی آغاز کرده است.

دکتر اسکندر مؤمنی با اشاره به شهادت 4000 مامور در عرصه مبارزه با موادمخدر ،ادامه داد: بیش از ۷۰درصد کشفیات موادمخدر در مرزهای شرقی و حاشیه شرق کشور انجام می‌گیرد و شاید کمتر از ۳۰درصد کشفیات در عمق کشور باشد که نشان از تلاش‌های ماموران انتظامی و تمرکز خوب و مناسب پلیس است که مبارزه را از نقطه صفر مرزی شروع کرده است.

وی با بیان این که پلیس نقش بی‌بدیدبیرلی در مبارزه با موادمخدر دارد و بیش از ۸۰درصد مجموع کشفیات موادمخدر در کشور توسط فرماندهی انتظامی کشور انجام می‌شود، افزود: بر اساس آخرین آمار رسمی سازمان ملل در سال ۲۰۲۳، مصرف موادمخدر در دنیا، ۲۳درصد نسبت به سال‌های گذشته‌ افزایش داشته است، همچنین سالانه ۵۰۰هزار نفر به دلیل سوءمصرف جان خود را از دست می‌دهند.

مؤمنی با بیان اینکه شرایط منطقه به‌گونه‌ای است که شاهد افزایش روزافزون موادمخدر صنعتی در افغانستان هستیم، گفت: به صراحت میگوئیم که تولید موادمخدر صنعتی رهاورد غرب است؛ زیرا پیش سازهای تولید شیشه، مت‌آمفتامین و مخدرهای صنعتی از کشورهای غربی وارد افغانستان و در آن کشور تبدیل به شیشه و بار دیگر به کشورها ارسال می  شود؛ لذا درعین‌حال که همه موضوعات را پیگیری می‌کنیم، موادمخدر صنعتی را در تقدم اولویت‌ها قرار داده‌ایم.وی افزود: بر اساس کار پژوهشی یکی از دانشگاه ها، خوشبختانه با مجموعه اقداماتی که توسط همه دستگاه‌ها از جمله مقابله‌ای و نهادهای فرهنگی انجام شده است، آهنگ رشد مصرف موادمخدر در کشورمان کاهش یافته است.

مومنی اظهار داشت: مبارزه ایران با موادمخدر و حجم زیاد کشفیات از سوی کشورمان، منجر به تغییر مسیر قاچاق مواد مخدر به سمت دریا و مرزهای آبی شده است. البته مبارزه در مرزهای آبی هم توسعه یافته و تقویت شده است؛ به طوری که ترانزیت از مسیر ایران با توجه به اقدامات و ریسک آن، به ۱۵تا ۲۰درصد کاهش یافته و قاچاقچیان مسیرهای دیگری را برای ترانزیت انتخاب کرده اند.

مؤمنی در پایان با اشاره به حوزه جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر گفت: اقدامات خوبی در این حوزه انجام شده است. ایجاد مرکز نگهداری و درمان و بازپروری معتادان وظیفه پلیس نیست، اما فراجا با توجه به اهمیت موضوع و احساس مسئولیت بالا پای کار آمده است که این نشان می دهد اهتمام جدی در این کار وجود دارد.

نظرسنجی

اولین اقدام ترامپ پس از ورود به کاخ سفید؟

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی