فارس نوشت: با بیش از ۶ هزار قدم میتوان اتفاقاتی رقم زد.درست است که بسیاری از افراد، معتقدند، پیادهروی زیر ۱۲ هزار قدم، پیادهروی نیست؛اما در مطالعه جدید آمده است که روزانه با ۸ هزار و ۸۰۰ قدم (معادل ۶ کیلومتر) پیادهروی میتوانید خطر مرگ و میر زودرس و ابتلا به بیماریهای قلبی را از خود دور کنید. این اولین مطالعهای است که میزان ایدهآل گامهایی را که باید در روز بردارید، اندازهگیری میکند و نشان میدهد که فعالیت بدنی کوتاهمدت هم میتواند احتمال بیماریهای قلبی و مرگ زودرس را به حداقل برساند.
این طور که محققان میگویند، برای بسیاری از افراد، پیادهروی ۷ هزار تا ۹ هزار قدم در روز، آسانتر از ۱۰ هزار قدم به نظر میرسد، از طرفی افزایش تعداد گامهای روزانه به اندازه ۵۰۰ قدم، فواید پیادهروی را به طور چشمگیری افزایش میدهد. کافی است هربار مدتزمان پیادهروی خودتان را تقریباً ۱۰ دقیقه (حدود هزار قدم) بیشتر کنید. با بهکارگیری این مهم، شما با هر میزان آمادگی بدنی میتوانید به تدریج گامهای روزانه خودتان را افزایش دهید، نه اینکه به یکباره 10 هزار قدم یا بیشتر را هدف قرار دهید. حتی افزودن کمترین تعداد قدمها در طول یک پیادهروی ارزشمند است و سلامت شما را ارتقا میدهد.
۲ هزار و ۶۰۰ قدم در روز، خطر مرگ و میر را تا ۸ درصد کاهش میدهد.۲ هزار و ۸۰۰ قدم در روز عملکرد قلب را تقویت میکند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را تا ۱۱ درصد کاهش میدهد. در مقیاس بالاتر هم ۸ هزار و ۸۰۰ قدم در روز با کاهش ۶۰ درصدی خطر مرگ و میر و ۷ هزار و ۲۰۰ قدم با کاهش ۵۱ درصدی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی همراه است.
با افزایش سرعت نیز میتوانید مزایای پیادهروی خود را دو چندان کنید. در این مطالعه آمده است که راه رفتن سریع با کاهش خطر مرگ و میر مرتبط است. پیادهروی با سرعت زیاد، شدت و سختی ورزش را افزایش میدهد، همین موضوع، تغییرات فیزیولوژیکی را تسریع میکند و شما را به اهداف مدنظرتان (کاهش وزن، چربیسوزی و ...) نزدیکتر میکند.
اگر از وسایل حملونقل عمومی استفاده میکنید، زودتر از زمان معمول، زودتر از ایستگاه مقصد، از اتوبوس یا قطار پیاده شوید تا بخشی از مسیر را پیاده طی کنید.
اگر خودتان رانندگی میکنید، کمی دورتر از مقصد پارک کنید و باقی راه را پیاده بروید.
دقایقی از اوقات فراغت خود را در منزل، حتی برای ۵ الی ۱۰ دقیقه، راه بروید.
به جای آسانسور از پله استفاده کنید.