به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از ایندی، بر اساس یک مقاله تحقیقاتی جدید، روند پیری انسان به دلیل درد مفاصل، چین و چروک و سایر علائم پیری می تواند تا حدی توسط دایناسورها ایجاد شده باشد. برخی از خزندگان و دوزیستان قبل از مردن علائم زیادی از پیری نشان نمی دهند، اما همه پستانداران با افزایش سن از نظر ظاهری تغییر میکنند.
این فرضیه که به «تنگنای طول عمر» شهرت پیدا کرده است، نشان می دهد که فشار تکاملی دایناسورها بر پستانداران در دوران مزوزوئیک - حدود 100 میلیون سال پیش - ممکن است منجر به از بین رفتن ژن هایی شده باشد که امکان زندگی طولانیتر را فراهم می کند.
دکتر ژائو پدرو ماگالیس نویسنده این مطالعه از دانشگاه بیرمنگام میگوید: مشخص شده است که پیری توسط عوامل متعددی از جمله تمام شدن سلول های بنیادی و تخریب آهسته کروموزوم ها ایجاد می شود.
با این حال، دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که چرا این اتفاق می افتد. برخی فکر می کنند که این می تواند انباشته شدن آسیب به ژن های ما باشد.
ماگالیس اعتقاد دارد برخی از پستانداران اولیه مجبور به زندگی در انتهای زنجیره غذایی بودند و احتمالاً 100 میلیون سال در طول دوران دایناسورها برای زنده ماندن از طریق تولید مثل سریع گذراندهاند و این دوره روی کوتاه شدن عمر انسان و ژنهای آن تاثیر داشته است.