به گزارش «اطلاعات آنلاین»، محمد جواد ظریف در گفتگویی در گروه تلگرامی گفت و شنود به دلایل جالبی در خصوص هشدارهای پیاپی برای جلوگیری از ورود ایران به جنگ اشاره کرد:
شما و همینطور آقای روحانی این ایام بهشدت نگران ورود ایران در جنگ شدهاید. با توجه به انکار چندباره رهبری، این نگرانی از کجا آمده؟ آیا ادامه طبیعی شکست حماس در غزه، پرداختن به ایران است؟ یا دلایل دیگری دارد؟
(علت بیان این هشدارها) تلاش بیوقفه طیفی برای وارد کردن ایران به جنگ (است). ازجمله نوشتن نامه به رهبری و تحلیلهای آنچنانی؛ بهرغم سخنان رهبری.
سیاست عربی دولت فعلی را چگونه ارزیابی میکنید؟ و برای تقویت یا اصلاح آن چه پیشنهادی دارید؟ در صورت صلاحدید نظرتان را درباره پیشنهادهای دهگانه آقای رئیسی در نشست شورای همکاری کشورهای اسلامی هم بفرمایید.
سیاست خوبی است، ولی در بدترین زمان. ایکاش در زمان قدرت ما از دیوار بالا نمیرفتند. ده محور هم بسیار خوب است. البته همه میدانیم که سخنرانی است. ولی متین است.
بهعنوان سوال آخر؛ با توجه به تحولات اخیر غزه، آیا در نهایت غزه برای سالها به اشغال مجدد اسرائیلیها درمیآید و کنترل نوار غزه به دست دولت اشغالگر میافتد یا نیروهای تشکیلات خودگردان کنترل نوار غزه را در دست میگیرند؟ در نهایت، ایران چه واکنشی نشان خواهد داد؟ صرفاً سکوت و تماشای صحنه یا از طریق نیروهای نیابتی خود در منطقه علیه اسرائیل از هفتههای آینده نزاع جدیدی را آغاز خواهد کرد؟
یک نکته عرض کنم که ما نیروی نیابتی نداریم. دوم اینکه اشغال غزه قبلاً هم بود. اسرائیل سال ۲۰۰۵ فرار کرد با شهرکنشینهایش.
شما چقدر احتمال میدهید طرح دودولتی عملی شود؟ در شرایطی که در اسلو فلسطین از حق داشتن پول و ارتش ملی محروم شده و سازمان آزادیبخش اینرا قبول کرده و از طرفی شهرکسازی تا جایی پیشرفته که جان کری در پایان دوره وزارت گفت، سرزمین فلسطینی مثل پنیر سوئیسی با شهرکها سوراخ سوراخ شده و اصلاً امکان تفکیک محدودهای تحت عنوان فلسطین از میان رفته است. اگر دودولتی را عملی ندانیم، تاکید یا تایید بایدن و... چه اهمیتی دارد؟
به نظر بنده، دولت اسرائیل زیربار نمیرود. اصرار بایدن هم تاثیری ندارد.
پس راهی جز مقاومت مسلحانه مردم فلسطین نیست؟
همبستگی شاید از آن هم مؤثرتر باشد.
همچنین سید صادق حسینی فعال رسانهای در صفحه شخصی خود در ایکس (توئیتر) نوشت: محمدجواد ظریف در گروه تلگرامی «گفتوشنود» درباره تعدد هشدارهایش به ورود ایران به جنگ غزه گفت: علت این هشدارها تلاش بیوقفه طیفی برای وارد کردن ایران به جنگ است؛ ازجمله نوشتن نامه به رهبری و تحلیلهای آنچنانی؛ بهرغم سخنان رهبری.
چه کسانی نامه و تحلیل آنچنانی به رهبری داده اند؟