شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۲ - ۰۶:۲۷
نظرات: ۰
۰
-
این دو کالای ارزشمند بار رشد اقتصادی کشور را به دوش می‌کشند

بخش تولید و تجارت نفت، گاز و فرآورده‌های صنعت نفت و گاز ایران حدود ۲۰درصد رشد اقتصادی را تجربه کرده است و بیشترین تاثیر مثبت بر تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده است.

اطلاعات نوشت: علیرغم چالش های ناشی از تحریم ها، ایران توانسته تجارت انرژی خود را گسترش دهد و ظرفیت استخراج نفت و گاز خود را توسعه دهد. چنانکه بر اساس گزارش بانک مرکزی و مرکز آمار از رشد اقتصادی فصل بهار امسال رشد اقتصادی با احتساب نفت در بهار امسال ۷.۹درصد بوده است.

این آمار و ارقام بیانگر این است که ایران در زمینه حوزه تجارت انرژی و توسعه ظرفیت برداشت و استخراج نفت و گاز نسبت به دیگر بخش‌های کشور، عملکرد بهتری داشته است. بخش تولید و تجارت نفت، گاز و فرآورده‌های صنعت نفت و گاز ایران حدود ۲۰درصد رشد اقتصادی را تجربه کرده است و بیشترین تاثیر مثبت بر تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده است.

به اعتقاد یک کارشناس حوزه انرژی، یکی از رویکردهای کلیدی دولت سیزدهم در تبدیل شدن به پیشران رشد اقتصادی کشور، توجه و تمرکز بر خنثی‌سازی حداکثری تحریم‌ها با بازطراحی تجارت انرژی ایران بوده که علاوه بر توسعه تجارت منطقه‌ای گاز، توانسته است بازارهای متنوعی برای نفت خام ایران ایجاد کند و در شرایط تحریمی کامل، نفت و گاز ایران به خوبی به فروش می‌رسند.

طیب حیدری با اشاره به نقش صنعت نفت و گاز در رشد هشت درصدی اقتصادی ایران در فصل بهار اظهار می دارد: بزرگترین و بیشترین رشد اقتصادی بخش‌های مختلف اقتصاد، در بخش تولید و تجارت نفت و گاز بوده است که بیش از ۲۰درصد رشد اقتصادی این بخش بوده و باعث شده است که رشد اقتصادی کشور در مجموع به ۸درصد برسد و بخش نفت و گاز ایران به عنوان پیشران اقتصادی کشور با سیاست و دیپلماسی فعال انرژی دولت سیزدهم، نقش بسیار کلیدی و پررنگی در تحقق رشد ۸درصدی کل اقتصاد داشته است.

به گفته وی، سیاست دولت سیزدهم در حوزه نفت و گاز به خوبی عمل شده که در رشد اقتصادی هم نقش داشته و ثمرات آن را در آمار و ارقام ارائه شده شاهدیم؛ بی شک رویکرد دولت در حوزه انرژی خوب بوده و می‌توان در آینده هم شاهد اثرات افزون آن باشیم.

این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به سیاست‌گذاری وزارت نفت در حوزه بین‌الملل و اقدامات انجام شده در این بخش گفت: دولت در حوزه سیاست خارجی و بین‌المللی در تمام بخش‌ها اقدامات موثری را انجام داده و با کشورهای همجوار و همسایه ارتباطات خوبی را برقرار کرده است، در حوزه انرژی هم اقدامات مثبتی رقم خورد که می‌توان گفت شاهد حرکات رو به‌ جلویی در بخش توسعه کشور هستیم.

زهرا فلاحی کارشناس انرژی در رابطه با گسترش تجارت انرژی ایران گفت: ایران با پیگیری سیاست خنثی‌سازی حداکثری تحریم‌های حوزه تجارت نفت و گاز توانسته است با رویکرد نوین و بازطراحی اساسی در سیاست‌های تجارت انرژی خود به بازار‌های جدید و غیرقابل تحریمی برسد.

وی افزود: از طرف دیگر در زمینه استخراج نفت و گاز از میادین مشترک نیز پیشرفت‌های چشم‌گیری داشته است که همه این عوامل نشان از تحول بزرگ صنعت نفت و گاز ایران در دولت سیزدهم دارد. گسترش تجارت انرژی، توسعه ظرفیت استخراج نفت و گاز نیز نقش بسزایی در رشد اقتصادی ایران داشته است.

این کارشناس ادامه داد: دولت سرمایه گذاری‌های گسترده‌ای در زمینه اکتشاف و توسعه میادین جدید نفت و گاز و همچنین نوسازی تاسیسات موجود انجام داده است. در نتیجه ایران توانسته است سطح تولید خود را افزایش داده و نیاز‌های روزافزون بازار‌های داخلی و بین المللی را برآورده کند.

وی ادامه داد: رشد اقتصادی در بخش تولید و تجارت صنعت نفت و گاز تاثیر سرریز مثبتی بر سایر بخش‌های اقتصاد داشته است. افزایش فعالیت‌های تولیدی و تجاری، فرصت‌های شغلی ایجاد کرده، سرمایه‌گذاری را تحریک کرده و برای دولت درآمدزایی کرده است.

فلاحی گفت: این امر به رشد کلی اقتصادی کشور کمک کرده و به کاهش فقر و بهبود استاندارد‌های زندگی کمک کرده است. همچنین موفقیت ایران در زمینه تجارت انرژی و ظرفیت استخراج نفت و گاز را می‌توان به رویکرد پیشگیرانه و راهبردی دولت در مقابله با تحریم‌ها نسبت داد. علیرغم تحریم‌های اعمال شده توسط ایالات متحده، ایران توانسته است بازار‌های جایگزین پیدا کند و سیاست‌های تجارت انرژی خود را تطبیق دهد. این نشان دهنده تاب آوری و انعطاف صنعت نفت و گاز ایران در برابر چالش هاست.

این کارشناس انرژی با اشاره به رویکرد جدید ایران در بازارسازی و بازاریابی برای نفت خام خود گفت: تمرکز دولت سیزدهم نیز بر تنوع بخشیدن به مبادی صادراتی بوده که وابستگی ایران به بازار‌های محدود را کاهش داده است. ایران با کاوش در بازار‌های جدید در آفریقا، آمریکای جنوبی و آسیا توانسته است پایگاه مشتریان خود را گسترش دهد و آسیب پذیری خود را در برابر نوسانات بازار‌های جهانی انرژی کاهش دهد.

وی افزود: این استراتژی تنوع بخشی نه تنها به رشد اقتصادی ایران کمک کرده، بلکه نفوذ ژئوپلیتیکی آن را در منطقه افزایش داده است. علاوه بر این، تاکید دولت بر تجارت گاز طبیعی موقعیت ایران را در بازار انرژی بیشتر تقویت کرده است. گاز طبیعی به یک منبع مهم انرژی در سطح جهانی تبدیل شده است و ایران دارای ذخایر قابل توجهی است. ایران با افزایش صادرات خود و انعقاد قرارداد‌های همکاری گازی با کشور‌های همسایه، توانسته است از منابع گاز طبیعی خود برای رشد اقتصادی استفاده کند.

آنچه مسلم است اینکه آمار رشد اقتصادی منتشر شده نشان دهنده سهم قابل توجه صنعت نفت و گاز در رشد کلی اقتصاد ایران است. علیرغم چالش‌های ناشی از تحریم ها، ایران توانسته تجارت انرژی خود را گسترش دهد و ظرفیت استخراج نفت و گاز خود را توسعه دهد.

رویکرد پیشگیرانه و استراتژیک دولت، همراه با تمرکز آن بر تنوع و ایجاد بازار جدید، ایران را قادر ساخته است که بر این چالش‌ها غلبه کند و به نتایج چشمگیر در بخش انرژی دست یابد تا جایی که پیگیری سیاست فعالانه بازطراحی تجارت انرژی، بخش نفت و گاز را به پیشران رشد اقتصادی کشور تبدیل کرد.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی